Zasto je Bog dopustio da se prvo pojave lazni bogovi Zevs, Odin, Jupiter....a tek posle on?

Sto smo razvijeniji to vise spoznajemo Boga. Ljudska svest evoluira kroz informacije koje dobija.
Bog nas je napravio da se na kraju susretnemo...
Тако је али не кроз информације већ кроз чишћење срца од страсти кроз молитву, пост, Свете Тајне и сл. Св. Макарије Оптински каже да ниво богопознања зависи од чистоте наших срца од страсти.

Штета што нема мормона на крстарици.

Тако је али не кроз информације већ кроз чишћење срца од страсти кроз молитву, пост, Свете Тајне и сл. Св. Макарије Оптински каже да ниво богопознања зависи од чистоте наших срца од страсти.
To mozes samo u manastiru, nije generalno upotrebljivo za mirjane..

Штета што нема мормона на крстарици.
Nije rasprostranjeno ovde. Mormoni mislim da se ne sire van USA...

Ne mozes to. Ne bi postojala potreba za manastirima... nego, u svetu, van manastira, mozes samo da
degradiras u prelest. Ima tu mnogo zamki, i previse, da bi smeo da zalegnes u svetu...
Zašto ne možeš? Molitva i post su za svakog hrišćanina ne za monahe samo. Ne može svako biti monah pa ne znači da ne može živjeti hrišćanskim vrlinskim životom i eventualno se duhovno razvijati.

Zašto ne možeš? Molitva i post su za svakog hrišćanina ne za monahe samo. Ne može svako biti monah pa ne znači da ne može živjeti hrišćanskim vrlinskim životom i eventualno se duhovno razvijati.
Ne mozes, jer ako krenes tim putem, obavezno naleces na iskusenja od kojih se mozes skloniti ali ih ne i pobediti.
Zato se ne preporucuje Mirjanima Isusova molitva. Osim toga ljudi ne kapiraju svrhu toga...

Ne mozes, jer ako krenes tim putem, obavezno naleces na iskusenja od kojih se mozes skloniti ali ih ne i pobediti.
Zato pojačavaš molitvu da ti Bog pomogne da savladaš ta iskušenja. Znam iz ličnog iskustva kad sam 2020. polako počeo da aktivnije živim kao hrišćanin a ne samo kao deklarativni vjernik odjednom su krenula iskušenja ružnih pomisli. Bilo je noći kad nisam mogao spavati zbog toga pa mi je sveštenik u NS rekao da to demoni hoće da me odvoje od Boga i da mi ogade molitvu.

Zato se ne preporucuje Mirjanima Isusova molitva. Osim toga ljudi ne kapiraju svrhu toga...
https://svetosavlje.org/isusova-molitva-3/
Pogrešno je zabranjivati Isusovu molitvu.

Zato pojačavaš molitvu da ti Bog pomogne da savladaš ta iskušenja. Znam iz ličnog iskustva kad sam 2020. polako počeo da aktivnije živim kao hrišćanin a ne samo kao deklarativni vjernik odjednom su krenula iskušenja ružnih pomisli. Bilo je noći kad nisam mogao spavati zbog toga pa mi je sveštenik u NS rekao da to demoni hoće da me odvoje od Boga i da mi ogade molitvu.

https://svetosavlje.org/isusova-molitva-3/
Pogrešno je zabranjivati Isusovu molitvu.
Bas na tom Svetosavlju sam cuo da nije dobro, i dosta toga naucio. Bio sam clan Svetosavlja dok je jos bila yahoo lista,
znam oca Ljubu, vladiku iz Kanade Grigorije bese, jeromonahe i svestenike, te tada ucenike Bogoslovije,a sada poznate.

Kako nema? Pa Nikita je mormon. Prethodni nik mu je Juta i otvoreno
se izjašnjavao kao mormon. Jedino ako je promenio veru, a nije nas
obavestio..
Ti si mormon na kvadrat. Promenila si nik sveta glista si bio. Onda si lobovala ljude ovde da dodju u vasu sektu i da placaju 10 % od plate za vas, ali ti se niko nije upecaoé

Bas na tom Svetosavlju sam cuo da nije dobro, i dosta toga naucio. Bio sam clan Svetosavlja dok je jos bila yahoo lista,
znam oca Ljubu, vladiku iz Kanade Grigorije bese, jeromonahe i svestenike, te tada ucenike Bogoslovije,a sada poznate.
Ja svako veče čitam Isusovu molitvu i nisam vidio negativnih posljedica. Treba se uzdati i u Boga da neće dati iskušenje koje će te nadvladati na početku tvog puta ali je potrebna i tvoja istrajnost.

Ja svako veče čitam Isusovu molitvu i nisam vidio negativnih posljedica. Treba se uzdati i u Boga da neće dati iskušenje koje će te nadvladati na početku tvog puta ali je potrebna i tvoja istrajnost.
Ma ok jednom, ali Isusova molitva se praktikuje 24/7, i onda posle nekog vremena, pocnu cuda, e sad to je problem...

Постоји само један истинити Бог а то је Бог у Тројици. Отац, Син и Дух Свети.
Sad ću ja kao ti. Postoji tačno 3472 boga i to su jedini istiniti bogovi jer ja verujem da je tako. Ostali su lažni, pogotovo Avramski. Jer ja verujem da je tako. A pošto ja verujem to, jelte, znači da je objektivna istina.

Bog je "dozvolio da se ovi Bogovi prvo pojave" sve dok se nije rodio Isus Hrist. Bog nije nikakvo čudo, njega je sa sobom "doneo" Isus Hrist i ljudi su poverovali u Boga. Bog je vera, ljubav, nije to čika sa bradom na zlatnom prestolu.
Ne znam. Meni deluje da je Ganeš i Višnu "dozvolili" ovim lažnim izraelskim bogovima da se pojave. 🤔

Препоручује се, лоше си књиге читао.
Не препоручује се да неко ради ствари на своју руку, па био монах или световњак.
Зато постоји духовни отац.

Препоручује се, лоше си књиге читао.
Не препоручује се да неко ради ствари на своју руку, па био монах или световњак.
Зато постоји духовни отац.
Tacno, a to mozes imati samo u manastiru... nije to samo psihologija,
nego i fizika. Zivot pod staklenim zvonom, jer je covek krhka biljka,
cak i pod tim uslovima, neko podlegne...

Back