Zasto je Amerika najjaca zemlja na svijet i zasto Rusija joj je vjecni neprijatelj

Cracking Up Lol GIF
Potseti me na onaj štos kad muž šapuće u kući a žena ga pita što.
Kaže, plašim se da me sluša Mark Cukerberg. Žena počela da se smeje. Počeo i on da se smeje. Smeje se i Alexa (amazon) i Siri (apple). :)

Rusiju su stvorili Skandinavski vikinzi, Rurik i ekipa kao koloniju. Ruski narod nastaje par vjekova nakon toga.

Tako Ameriku su stvorili Englezi kao koloniju, americki narod nastaje par vjekova kasnije.

Kao sto Ruska federacija ima svoje entitete/republike tako Amerika ima svoje states koji imaju svoje zakone/obicaje i zastavu, glavni grad itd.
To uopšte nije isto.

Mi na crnogorskom nemamo taj padez, pravilno se zbori “na svijet” a ne po srbski “svetu”. To je srpski padez

Не лажи лажо јер то није тачно, него престани да се брукаш са неписменим извртањем...

На "Portal Analitika" не знају како се пише :per:...
Portal Analitika
Domen .me najpopularniji u svijetu
https://www.portalanalitika.me/clanak/domen-me-najpopularniji-u-svijetu

Meridian Sport Crna Gora
Najskuplji mladi igrači na svijetu - čak četiri dolaze iz Mančestera

Radio Tivat
Najbolji čovjek na svijetu uskoro u Tivtu

Не лажи лажо јер то није тачно, него престани да се брукаш са неписменим извртањем...

На "Portal Analitika" не знају како се пише :per:...
Portal Analitika
Domen .me najpopularniji u svijetu
https://www.portalanalitika.me/clanak/domen-me-najpopularniji-u-svijetu

Meridian Sport Crna Gora
Najskuplji mladi igrači na svijetu - čak četiri dolaze iz Mančestera

Radio Tivat
Najbolji čovjek na svijetu uskoro u Tivtu

Zbog velikosrpske opresije i hegemonije 1918. godine....

amerika i zapad već više od 100 godina grade i tazvijaju rusku industriju, ekonomiju i nauku
Да није било руских Бродова и руског Злата за које је Линколн мољакао Руског Цара Александра 2
,КЈУРАЦ МОЈ би северњаци победили чувеног Генерала ЛИИ-ја,Вечна му Слава!

Možda ima (upitno) više vojnika jer Amerika ima 360 miliona naspram 160 miliona Rusa. Ali Rusi imaju više i bolje oružje. I ameri sami kažu.

Ukljuci malo logike - ako Rusija 2 godine ne moze poraziti Ukrajinu, a USA je za mjesec dana zgazio i preuzeo Irak, onda Rusija nije do koljena Americi u vojnom smislu.

Да није било руских Бродова и руског Злата за које је Линколн мољакао Руског Цара Александра 2
,КЈУРАЦ МОЈ би северњаци победили чувеног Генерала ЛИИ-ја,Вечна му Слава!

rusi nemaju zlato

To je teorija zavjere i nema veze sa uspjehom Amerike.

Nijesu Teslu ili Ajnstajna ili Maska napravili "nevidljiva aristokratija". Glupost

Kao sto Srbija decenijama poznato ima "odliv mozgova" - tako Amerika 100 godina ima "priliv mozgova". - Pametni Srbi, Rusi, Kinezi itd. odlaze iz svojih drzava i idu u Ameriku. Sa time Amerika postaje jaca i pametnija.
Ko te to slagao?Amerika i Rusija su najveći saveznici.Evo ti se predstavljas kao Crnogorac,dal si šiftar ,dal si musliman ili Srbin ne znam,ali zemlja ti je u NATO,a puna Rusa?

Ko te to slagao?Amerika i Rusija su najveći saveznici.Evo ti se predstavljas kao Crnogorac,dal si šiftar ,dal si musliman ili Srbin ne znam,ali zemlja ti je u NATO,a puna Rusa?
нема Земље где руса нема.
Или Кинеза.
Амера тешко..они не воле да путују извана свог Дистрикта:D

нема Земље где руса нема.
Или Кинеза.
Амера тешко..они не воле да путују извана свог Дистрикта:D
Ma čovek brine rusku brigu,a oni mu ubacise hiljade agenata da podrivaju crnu goru ,zajedno sa litijasima Srbima i evo vidimo rezultate tog zajedničkog rata ,Srbi u svim institucijama ,a na popisu skoro pedeset posto
Lepo:heart:

Moc uvijek lezi u solidarnosti i koheziji naroda to je ono sto ima Rusija a nema Amerika,ljudi gledaju to kroz ekonomiju i vojnu silu a to je relativno jer ekonomija prva varira cas je dobra cas nije i to pravi probleme.Zasto Americi treba mnogo novca vise nego drugim narodima zato sto oni novcem mogu da odrzavaju blagostanje i privid idile u odnosima njihovih crnaca i bijelaca jer kada bi u Americi izbila npr danas ekonomska kriza jaka,onda narod treba da bude slozan da bude solidaran da predju preko rasnih razlika a to bi u Americi bilo nemoguce i isplivale bi te najgore podjele koji su najveci neprijatelj Americi.A Amerika to odlicno zna jer koliko god da se bijelci i crnci tamo ne vole i ne mirisu, preci ce preko svih razlika ako imaju veliko radno triziste ako lako mogu doci uvijek do posla.Ljudi kada imaju novca onda ce preci preko svega,ali kada nema novca i mnogi ne mogu naci posao tu se vidi moc jednog naroda koliko je solidaran i slozan,koliko je sposoban da ne trazi krivca u drugom vec da tom drugom pomogne i obratno.Rusija moze imati probleme ekonomske vece nego Amerika i ima ih ali Rusija ima veliki broj nacionalnih manjina koje su bile odane Rusiji i u najtezim vremenima.Zato sto znaju da nisu dio Rusije bili bi lak plijen Zapada kao sto su mnoge male zemlje Bliskog Istoka a oni to nece,sa druge strane oni znaju da Rusija ima najvecu antifasisticku tradiciju iako ni oni nisu oduseveljeni Rusima, zasto bi bili,ali je postuju.Plus ti narodi tamo nisu razmazeni kao na Americkom kontinentu jer su pokazali solidarnost.Rusija je uvijek imala simpatije malih siromasnih naroda sta god svijet mislio o tim narodima.Rusi su i pomogli u najvecoj mjeri narode sjeverne Afrike da se oslobode Francuske dominacije

Rusija je spolja ranjivija dok je Amerika iznutra ranjivija.Americi najveci neprijatelj mogu biti Amerikanci ako ne budu odrzavali uvijek visok standard.Opet kazem Ekonomija je kao rulet, varira moze decenijama biti dobra a moze za 2 dana doci do najvece krize.Rusi mnogo bolje podnose nemastinu i siromastvo imaju iskustva sa time,toliko puta prosli kroz razne krize.Zamislite Amerikance da primaju manje plate da dnevno jedu i piju 3 puta manje nego u prosjeku sto jedu i piju,ne bi izdrzali ni 10 dana a da ne budu bijesni i ocajni

Amerika nema ni socijalnu tradiciju,tamo ako neko nema pare ili nema osiguranje moze da na ulici crkne gladan ili ne daj boze da mora da se lijeci kod ljekara.Evropa vec tu ima vecu tradiciju socijalnu posebno zemlje Skandinavije pa i Zapada Evrope generalno imaju socijalnu tradiciju,cak iako covjek ne radi drzava ga pomogne u odredjenoj mjeri dok ne nadje posao.Ameriku ne zanimate kao pojedinac ni 0.1 procenat ako para nemate

Poslednja izmena:
Svima je poznato da Amerika je najjaca svjetska sila, vec posljednjih 100 godina, i vjerovatno ce biti jos toliko ako ne vise.
E ova ti je dobra: "svima" - barem ovdje n a Krsti imaš polovinu kojima ništa nije jasno. Najavljuju propast Amerike više nego baba Vanga i Nostradamus zajedno. Da ne govorim da je za njih Amerika inferiornija u odnosu na ekipu u sandalama iz Irana, Afganistana i tako nekih prćija, a kamoli jedne Rusije i Kine...
Ali koji je razlog zasto je to tako? Ne samo sto vojno dominira, nego i kulturoloski, medijski, i tehnoloski.
Zato što najviše ulažu sredstava, a ideja na globalnoj razini je najprihvatljivija, najprijemčivija kad se usporedi s ostali sustavima vrijednosti...

Back