то је перформанс
Објансићу, мораће подуже да би се разумео. Да би ме боље пратио ја ћу писати ћирилицом а натписи иѕ медија о томе биће на латиници...
Марија Васиђ, укратко, професорица социологије у гимназијиЈЈ Змај у новом саду , тобож антифашисткињабла бла (ту мантру покупила од бившег мужа ,удбашког прасца ненада чанка )чланица покрета слободних грађана ПСГ...
У притвор на клису(истражни затвор у нс) је ухапшена 14марта (петак) по оптужници да је учествовалау припремању државног удара који сетребао одиграти на најављени великиПРОТСЕТ СТУДЕНАТА У БЛОКАДИ који сеодржао 15 марта (субота).
Ево нешто из наслова 14.03.2025
UHAPŠENA BIVŠA ŽENA NENADA ČANKA
- Dana 14.03.2025.godine policijskislužbenici UKP SSK u saradnji sa policijskim službenicima SBTP a ponalogu VJT iz Novog Sada uhapsili su više lica zbog osnovane sumnjeda su izvršili krivično delo Pripremanjedela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije -navodi se u saopštenju.
Podsećamo, sinoć su građani imali prilike da čuju autentične snimke sa sastanka koji je održan 12.marta u prostorijama Pokreta slobodnih građana (PSG) u Novom Sadu, aprisustvovali su Mila Pajić, Dejan Bagarić, Mladen Cvijetić,Branislav Đorđević, Marija Vasić, Srđan Đurić, Doroteja Antić,Jovan Dražić, Lazar Dinić, Anja Pitulić, Davor Stefanović i LadoJovović.
Na snimku koji je šokirao Srbiju, a koji je sinoć emitovan jasno sečuje kako grupa učesnika sprema terorističke akte i rušenjeustavnog poretka.Očekuje se da se ostali sutra vrate u Srbiju.
Нису се вратили до данас

они најбитнији најгласнији на састанку -мила пајић њен интимус бранислав ђорђевић,студенти динка грухоњића и вође групеС ТАВ коју су иначе основали по инструкцијама свог професора удбашког агента чија је рођена тетка удата за титовог вођу комунистичке омладине југославије азема власија(случајност јел...)
Дакле 13 марта четвртак ,ми као грађани смо имали прилике дачујемо тобож ''процурели снимак'' од синоћ 12.03.2025 са састанка одржаног упросторијама ПСГ у новом саду. Штоби рекли ТАЗЕ СНИМАК , врућ

Куд пре ''исцурео'' Па логично је , режимјеподрхтавао од најављеног протеста 15.03и покушано је да се оптужбом о припремидржавног удара тај протест оцрни ...
Па су кориштени онистуденти иѕ нс - група СТАВ мила пајићи екипа од којих су се студенти у блокадииз БГ и Србије јавно дистанцирали кадасу групу став назвали саботеромпротеста 01.02.2025 у новом садупосле великог протеста и блокаде 3 мостаод 3 сата. Тада су студенти иѕ бг и србијенапустили планирану блокаду мостаслободе од 24 сата и отишли кућама назад, јер су чланови групе став као формалнидомаћини тог протеста у нс на дан протестана своју руку иѕменули програм и убацилиговорнике из опоѕиције , прогласа, потомсарднике грухоњића зорана кесићабјелогрлића .... Покушали су да студентеповежу са опоѕицијом и тако оправдајуоптужбе режима о повезаности са опоѕицјомали и да им наметну опоѕицију по сваку цјену...
Но добро то, опет јегрупа став и мила пајић узета у план одстране режима како да оцрне студенте ублокади и ето направили су тај састанакактивиста групе СТАВ са још некимчлановима опоѕиције тј покрета слободнихграђана ...
ево из новина још нештотог дана када су хапсили марију васићи екипу која није побегла иѕван ѕемљеѕа раѕлику од миле пајић њеног интимусабранислава ђорђевића који су утекли12.марта одмах после састанка

Nakon emitovanja snimaka, studenti blokaderi su se ogradili od svojih kolega iz Novog Sada, navodeći da ne dele iste stavove s njima, kao i da su protiv nasilja.
Osim njih, ineki članovi opozicije brže-bolje su se ogradili od svojihdojučerašnjih heroja, kao da su nebitni likovi i kao da ih nikadanisu veličali.
ГРЕШКА , студенти иѕ бг и србије су се од појединих студената у нс тј групе СТАВ оградили још 01.02.2025
Дакле медији желе да опљују студенте како се и они попут рецимо покрета слободних грађана сада тобож ограђују од својих колега...
истина је да се ПСГ одмах по објављивању аудио снимка оградио од њихових активиста који сут у учествовали ... ево опет мало како су писали медији о томе
PSG SE BRŽE-BOLJE OGRADIO OD SVOJIH ČLANOVA: Priznali da je snimak o pripremi državnog udara AUTENTIČAN!
Osim što su indirektno priznali da je snimak autentičan (дакле и ПСГтврди да је снимак аутентичан), iz PSG suporučili da stavovi koje su izneli Mila Pajić i njeni saborci iz Pokreta slobodnih građana ne predstavljaju stavove pokreta
Snimak je, kako tvrde ovih pet medija nastao na sastanku 12. marta u prostorijama Pokreta slobodnihgrađana (PSG) u Novom Sadu i su prisustvovali Mila Pajić, DejanBagarić, Mladen Cvijetić, Branislav Đorđević, Marija Vasić,Srđan Đurić, Doroteja Antić, Jovan Dražić, Lazar Dinić, AnjaPitulić, Davor Stefanović i Lado Jovović.
Део са састанка
"Ja mislim da možemo da izvedemonekoliko setova, gerilskih akcija. Definitivno je da će biti vleikakoličina ljudi, ne možemo sa tom masom upravljati, sem u nekimsetovima gerilskim. Da mi pokušamo jedan deo togprotesta obojimo politčkom manipulacijom, da nose transparentprelazna vlada i neke mase da krenu da skanidrajuprelazna vlada. Mi dobijemo najbolji moguću scenario. Ono što nemožemo da kontrolišemo je upad u neku instituciju, a videćemo dali će se to desiti ili neće", rekla je MilaPajić na početku snimka.

Srđan Đurić je rekao da bi napravio plan A,B i C.
Prvi slučaj ako je sve mirno, drugi je ako bude na ivici, a treći je ako bude haos. Prvi slučaj prelazna vlada, skandiranje. Za druge scenario nemamo plan ako dođe do haosa", rekao je Đurić.
"Da kažemo da imamo 200 ljudi sanašim organizacijama. Ovo je okej za prelaznu vladu. Bolje dahajpujemo i dižemo tenziju sa nekim sloganima "Nemanazad". Prelazna vlada je okej, ali to biznačilo da u nekom momentu bi trebalo opozicija da se pojavi",kaže Cvijetić.
"Da mi nađemo set akcija i dakada se rasporede na pola sata dobijaju utisak javnosti da nekigrađani, a mi smo huškali te građane, da oni traže neko prelaznotelo", dodaje Pajić.
"Većina Fakulteta je zaekspertsku vladu. Treba da se maskiramo svi, ja ću nositi masku. Ioni su ljudi koji se ne boje nasilja. Ima ekipu koja bi bila nasilna.Ići će maskirani", kaže Branislav Đorđević.
"Slažem da bi bilo najbolje dasedesi neka pizdarija, ali nije u našoj moći da se realizuje, jer tajbroj ljudi ne možeš da kontrolišeš. Nadam se da će da krenu neki Kraljevčani, Čačani, ali ne verujem da će to da se desi ako krene30 tvojih lojalista", kaže Pajić.
"I onda građanski rat", kažeĐurić.
"Ja mislim da treba da se lociramona jednu bitnu tačku, to je RTS. Mi moramo nekoga probiti da uđemou RTS i neko mora biti spreman", kaže Marija Vasić.
"Mi nemamo nikakav legitimitet danjega smenimo u ovom trenutku. Vučić će biti tu 16-og. Jedinošto može da se desi je da se njemu nešto desi. Ili da on ode.Treće opcije nema. Što se tiče upada u Skupštinu, ukoliko se desida je to dobra stvar simbolički zato što će biti mnogo više ljudinego u Gradskoj kući", kaže Pajić.
"Vučić če biti tu 16. marta. Minemamo nikakav legitimitet da njega smenimo u ovom trenutku, nažalost, meni se to ne sviđa ali je tako. Jedino štomože da se desi je da se njemu nešto desi. Da ga ubiju. To jejedino što može njemu da se desi ili da on ode a treće opcijenema", dodaje Pajićeva.

"Ako nas je dovoljno imamo šansuda ih razbijemo. Bukvalno falanga. Što se tiče pasivnog delovanja,suzavci nisu problem, ako smo dobro organizovani, imaćemo gasmaske, možemo da ih vratimo unutra. Suzavac nije problem,problem je kad se nabiju na ulaz, kako da uđemo. Nemam predlog,jedino nešto teroristički. Ja bih unutra bacio molotovljevkoktel", kaže Jovan Dražić.
"Ako smo odabrali RTS za glavnugerilsku akciju. Ili ćemo ući unutra ili ostati ispred. Jedinimogući način da se uđe unutra, mi ćemo zauzeti na juriš, gde ćejednom policija, a to je mala šansa spustiti štitove. Kada uđemotu se javlja nekoliko opcija. Naravno većina mase će da razvaljujezgradu. Policija će razbiti masu i obezbediti zgradu. Mi ćem osezaključati u kancelariju jednu i nabiti sve što ima na vrata tamo.Čekaj alo, biće nas 15, 20 hiljada u zgradi. Oni ne mogi da nasubiju ili da ubace suzavac unutra", kaže Branislav Đorđević.
"Ako ti kažeš uđe 1000 ljudi,policija neće moći ništa. Fizički policija neće moći ništa.Akobude 200, 300 hiljada, poliicja nema šta da radi. Da vidimo odaklepotencijalno može da se desi sra*e, osim RTS-a i Skupštine", LazarDinčić.
Mila Pajić pita šta je njihov plan,da li je RTS.
"Spolja će RTS biti blokiran. Odtoliko ljudi. Blokada RTS-a ne može da bude cilj. Naš cilj može dabude samo upad u RTS. Mi moramo da ih instruištemo za to", kažejedan od učesnika.
Jovović kaže da je sve staklo i damože da se razbije i da treba da se kupi dosta čekića.