Zašto Gospodin Isus nije nikada rekao - Ja sam Bog! - ?

Pominje se da je bog na mnogo mesta u bibliji.

Poslanica Titu 2:13

Očekujući blaženu nadu i slavni dolazak velikoga Boga i Spasitelja našega, Isusa Hrista

Emilijan Carnic
Da ceka se dolazak i Boga i spasitelja
to su dve licnosti

(Јован 17:3) А да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа.

Poslednja izmena:
Рекао је:
30 Ja i Otac jedno smo. - Јован 10:30.

Бог је Свето Тројство. Ово је била тема дуге расправе кроз историју религије и филозофије о томе шта је Исус, тако да опуштено што не разумеш и питаш се, ни дан данас се не разуме то потпуно.

Рекао је:
30 Ja i Otac jedno smo. - Јован 10:30.

Бог је Свето Тројство. Ово је била тема дуге расправе кроз историју религије и филозофије о томе шта је Исус, тако да опуштено што не разумеш и питаш се, ни дан данас се не разуме то потпуно.
trojstvo je dogma nebiblijska

trojstvo je dogma nebiblijska

19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha
. - Матеј 28:19

21 I sami sebe držite u ljubavi Božijoj, čekajući milost Gospoda našeg Isusa Hrista za život večni. - Господ је Бог. Ако Исус није Бог онда није ни Господ.

21 I sami sebe držite u ljubavi Božijoj, čekajući milost Gospoda našeg Isusa Hrista za život večni. - Господ је Бог. Ако Исус није Бог онда није ни Господ.

Isus nije Bog , vec je njemu Bog dao ovlascenje da daje vecni zivot i zato je ovaj stih :)

Poslednja izmena:
Da li je za spasenje potrebno vjerovati da je Isus = Bog?
Ili ne?

Ako je -
Zašto Gospodin Isus nije nikada rekao - Ja sam Bog! - ?

Jer to je jako važna stvar za spasenje.
-------------------------------------------------
A istovremeno na 1.000e i 1.000e mjesta
Bog Otac Jahve govori - Ja Sam Bog Jahve Jedini Stvoritelj.

Poslanica Titu 2:13...

''Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,''

Možeš li otvoriti još neku temu .....:hahaha1:

ovako je pravilno :rumenko:

tako je :cmok2:

- - - - - - - - - -

ok ali do Boga je jedna recenica a od i je druga recenica ;)

Ne znam mozda :lol: meni licno ne treba :mrgreen:

-

ovo lici na normalno :lol:

Cekaju Boga + Isusa :hvala:

da, jasno je da je tako...

- - - - - - - - - -

da li ti kada stojis pored jos dvojice vas troje ste u jednom telu :rotf:

Jasno je da su Bog Jehova i Isus Hrist kao Bozji SIn dve zasebne osobe...

Kako mogu biti u jednom telu na primer kada se Isus Moli Bogu ako je Bog na nebu a isus na Zemlji?

takodje niko ne moze sam sebe vaskrsnuti vec je naravno BOG vaskrsao Isusa na nebo...

takodje Bog koji je besmrtan ne moze umreti

to je mogao Bozji sin..

ko razmislja jasno je

Poslednja izmena:
Poslanica Titu 2:13...

''Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,''

Možeš li otvoriti još neku temu .....:hahaha1:

Otvori oči!
Objasni mi tko je tko u ovim stihovima?

MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
U KN neće ući oni koji govore Gospodine Isuse,
nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,
oni koji vrše volju Isusovoga Boga.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
IVAN 5,24
"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Što kaže gore?
Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ivan 17,3
A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Što kaže gore?
Tko je poslao Isusa?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jesu li ti se sad otvorile oči po gornjem - od tebe datom stihu?

Dvojica su - jedan je Bog Otac Jahve, a Drugi je Božji Sin Isus - ne-bog.
---------------------------------------

Sad se dobro zamisli i zapitaj - da li imaš život vječni?
Čitaj još jednom gornje stihove.

Otvori oči!
Objasni mi tko je tko u ovim stihovima?

MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
U KN neće ući oni koji govore Gospodine Isuse,
nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,
oni koji vrše volju Isusovoga Boga.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
IVAN 5,24
"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Što kaže gore?
Tko je poslao Isusa?

УЧЕЊЕ ЈЕХОВИНИХ СВЕДОКА

Учење Јеховиних сведока је смеса свих јереси које су осуђене на свих седам васељенских сабора. Истину о Светој Тројици одбацују исто онако енергично као и муслимани и Јевреји. Од старог јеретика Арија наследили су учење да Господ Исус Христос није друго лице Свете Тројице, него да је “дивно духовно створење” које је постојало на небу пре него што се родио као човек на Земљи. Од Македонија су наследили јерес да Дух Свети такође није треће лице Свете Тројице, него је само сила Божија. Имају и још један специјалитет. Они пишу: “Бог није дух који би све прожимао и свуда продирао, није на сваком месту у исто време присутан. Он поседује своје место и положај столовања где му се може приступити”. Нарочито инсистирају на томе, да Бога треба звати његовим “правим” именом: Јехова. Зато су и узели назив Јеховини сведоци.

О човеку Јеховини сведоци уче исто као материјалисти, као да су преузели учење материјалистичких философа па га обукли у библијске цитате. “Човек умире исто као животиња” – пише у њиховим књигама.

И они кажу да верују само Библији, али уколико се Библија не слаже са њиховим учењем, они је без устезања прекрајају, било да изоставе цитат који пориче њихово мишљење, било да измене интерпункцију, било да додају нешто што Библија не каже. Ево неколико примера:

Њихов главни “пророк” каже да је Адам створен 4.128 године пре Христа и да је у рају до пад у грех провео две године. То је чиста измишљотина подметнута Библији која нигде не наводи те цифре. У посланици Јеврејима апостол Павле цитира речи из Псалама које се односе на Христа и које гласе: “Омиљела ти је правда и омрзао си на безакоње: тога ради помазате, Боже, Бог твој јелејем радости већма од другова твојих” (Јевр. 1, 8 – 9).

Пошто се у овоме цитату Христос два пута назива Богом, а Јеховини сведоци поричу Божанску природу Христову, то они овај цитат овако преводе: “Омиљела ти је правда и омрзао си на безакоње. Зато га је Његов отац нарочито благословио узвисивши га за Краља Божјега Краљевства”. – Дакле, очигледна превара. И то није једини пример кварења текста и смисла Светога писма.

Zaista, zaista... ovo su veoma ozbiljni razgovori.

Jasno da su jako ozbiljni razgovori - o tim istinama ovisi i život vječni
koji bi htjeli svi Kršćani,
ali realnost će biti jako drugačija,
jer 99% Kršćana ima za obožavanje - ne Boga Jahvu,
nego Božjega Sina.

A krivi nauk -. ne spašava.
Dapače - vodi u Vječno Ognjeno Jezero.

Dobro si vidio - jako ozbiljni razgovori,
ali - neki ne žele prihvatiti ono što jako jasno piše u Biblji,
a draže su im ljudske izmišljotine.

1950. године јеховисти су издали свој превод Библије, препун преводилачких трикова који треба да “докажу” њихову доктрину. Пошто они, на пример, не верују да душа после смрти може да постоји одвојено од тела, јер је “душа у крви”, речи Христове покајаном разбојнику на крсту “монтирају” овако: “Заиста ти кажем данас, бићеш са Мном у рају”; међутим, у оригиналу, речи Христове гласе: “Заиста ти кажем: данас ћеш бити са Мном у рају” (Лк. 23, 43)

Jasno da su jako ozbiljni razgovori - o tim istinama ovisi i život vječni
koji bi htjeli svi Kršćani,
ali realnost će biti jako drugačija,
jer 99% Kršćana ima za obožavanje - ne Boga Jahvu,
nego Božjega Sina.

A krivi nauk -. ne spašava.
Dapače - vodi u Vječno Ognjeno Jezero.

Dobro si vidio - jako ozbiljni razgovori,
ali - neki ne žele prihvatiti ono što jako jasno piše u Biblji,
a draže su im ljudske izmišljotine.
Ebe mi se ko će da bude obožavan. Ebe mi se i za život vječni. A ebe mi se i za spasenje.
Svi ste uplašeni za svoje jadne živote koji ne vrede 5 para.

Back