Zašto Golf?

ako je to presudno merilo onda hebi ga - mislim voze se dosta i fiati na kontu toga što delova ima što se kaže i na trafici
Ne verujem da je to uopste merilo i bilo .. Ja sam temu shvatila kao “ono auto iz proslosti”, tako i pisala.
A nekima jesu nemacki automobili naj, nekima japanski .. tako je bilo, i bice.
Ukusi se razlikuju, i misljenja ...

Mazda 1977

1000008713.jpg
1000008714.jpg
1000008715.jpg

Legenda o Golfu je nastala u VW propagandnoj masineriji. Toliko ulazu na reklame , promocije, kao ni jedna druga firma.
Uz to , ciljna grupa te propagandne masinerije su mladi. I u tom cilju, prevarantska propaganda , vazi za sve nemacke proizvodjace, prodaje auto, naprimer Audi 4, TD 136 PS, max. brzina 210 kmh, IZGRAVIRAN 320 kmh ????? Mali detalj ali mnogi mladi se upecaju na to.
Golf od 90 PS, max 182 kmh, IZGRAVIRAN 260 kmh ????
Uporedimo jednog japanca sa ovim Golfom.........Suzuki Vitara Hybrid, 129 PS, max.190 kmh, IZGRAVIRAN 220 kmh.
Nemci prave laznu sliku o svojim automobilima ne bi li prevarili i navukli naivne kupce.
Imao sam samo jedan VW, Passat, i nedaj boze vise. Vec posle 80 000 kmh problemi do grla.
Treba nešto i znati o automobilima. Isti cajger se ugrađuje u osnovni i najbrži model. U onaj što je imao 50 ks i u onaj što je imao 150 ks otud ugravirano više. Tako je oduvek.

Nemac pravi zastarele rastrošne ali pouzdane automobile. Dizne neće praviti problem jer su preširoke i ne zapušavaju se usled lažiranja eko testa. Dakle golf troši 10 litara po gradu a šatro je euro 6-7.

Francuz je ispoštovao euro 6-7 auto troši 5-6 litara po gradu ali se dizne stalno zapušavaju i motor riknjava.

Prosto je.

Sve ti je to isto samo više plastike. Sus motor je razvijen do savršenstva još sredinom 90tih.

Danas imaju par tableta od po 20 evra i ništa više.
Njie bas isto kad treba da se radi servis na sve vise automobila mora i motor da se vadi, toga nije bilo pre...sto kaze onaj lik sa yt mi nismo vise mehanicari nego smo postali monteri delova, nista se vise ne popravlja nego samo menja pogotovo na novija kola.

Sprdajte se vi ali Golf je pojeo sve u Evropi decenijama.
Mozda je vreme da se konacno i promeni taj rezultat ali nazalost i dalje jede sve.
Stelantis izbacio te smuljave motore i uvukao u problem 4 velika proizvodjaca dok VW tu ima daleko bolje i pouzdanije motore.
Naravno i ti motori su smrlj ali su bar bolji.
Golfa nema medju 10 najprodavanjih u EU, samo novci danas igraju a tu Golf ne stoji dobro, puno novaca za jeftine materijale i kineske dijelove.

Sve te jurilice iz tog doba su to po današnjim standardima, najzloglasniji je bio Suzuki Swift GTI, ali zato je vraški dobro izgledao i još bolje jurio.
Po meni a po mnogima najbolji hot hatch ikada je peugeot 306 gti6 ili ti s16, moderniji a oldschool ima modernu tehnologiju ali bez preteranih stvari samo ono sto treba i bezbedniji je od swifta, 205 ....golfa tih godista pogotovo zadnje serije.

Ne ovo je bila specifična kombinacija 800 kg 120-140 ks i kreš test nula zvezdica.

Bez abs i kontrole proklizavanja dakle.
Nije bas tako, 1.6 verzija je imala vise od 850 kg a 1.9 je imala 900 kila najmanje, ABS su imale zadnje serije 1.9 pocetkom 90tih i nije imao 140 konja nego 128 konja bez katalizatora a detjunirani gti sa kat.. je imao 122 i postojala je verzija gentry sa automatskim menjacem i 105 konja.

Back