Zasto Djilasova lista, sns-sps i srs ne smeju rec da kazu protiv ambasadora Hila koji poziva na obracun sa Rusijom?

Kina ne odustaje od Tajlanda. Takodje ni mi ne smemo odutati. Po svim pravilima imamo pravo na tu teritoriju,
i sad pokusavaju da nam oduzmu to pravo nekakvim sporazumima...

Paaaa, da, ali tu postoji mala razlika. Kina je ozbiljna vojna i ekonomska sila, mi smo ona stvar na biciklu. Ja već duže vreme govorim da je izbor saveznika dosta bitan za zamlju naše veličine i snage. Onog momenta kad smo izabrali da nam Rusija bude saveznik... a to vučemo još iz Slobinog vremena, mi smo sebi presudili da nam odlaze teritorije. I ti tu ništa ne možeš da uradiš. Jednostavno glup izbor ima cenu. I dan danas nam Ameri šalju poruke, evo Hill se ubi govoreći da nas lizanje sa Rusijom mnogo košta, što je realno činjenica, ali nema ko da čuje. Srpski je inatiti se ;)

Tacno, al na vlasti je bio nesposobni Milosevic... To je trebalo da se resi krajem 80ih... svakako da smo u pravu, to je nasa teritorija,
i niko nam je ne moze oduzeti, osim ako sami ne priznamo okupaciju, Kosmet udje kao drzava u UN, i tek tad gubimo teritoriju.

Pa da je okupacija, mi bi tamo imali vojsku. Da te potsetim, Sloba je probao vojnim putem da rešava stvari i nije uspeo. Posle smo se prebacili na diplomatsko rešavanje i opet smo ispu*ili. Dakle duplo golo. Od borbe nam je ostao samo inat. Naravno, kapiram da se ovo što što pričam mnogima ne sviđa, Srpski je busati se i imati stavove "ma saćemo mi da ovo ili ono..." ali kad skapiraš da politika nisu crtaći nego ozbiljna stvar, jasno je da smo teški gubitnici. Jbg.
 
Paaaa, da, ali tu postoji mala razlika. Kina je ozbiljna vojna i ekonomska sila, mi smo ona stvar na biciklu. Ja već duže vreme govorim da je izbor saveznika dosta bitan za zamlju naše veličine i snage. Onog momenta kad smo izabrali da nam Rusija bude saveznik... a to vučemo još iz Slobinog vremena, mi smo sebi presudili da nam odlaze teritorije. I ti tu ništa ne možeš da uradiš. Jednostavno glup izbor ima cenu. I dan danas nam Ameri šalju poruke, evo Hill se ubi govoreći da nas lizanje sa Rusijom mnogo košta, što je realno činjenica, ali nema ko da čuje. Srpski je inatiti se ;)Pa da je okupacija, mi bi tamo imali vojsku. Da te potsetim, Sloba je probao vojnim putem da rešava stvari i nije uspeo. Posle smo se prebacili na diplomatsko rešavanje i opet smo ispu*ili. Dakle duplo golo. Od borbe nam je ostao samo inat. Naravno, kapiram da se ovo što što pričam mnogima ne sviđa, Srpski je busati se i imati stavove "ma saćemo mi da ovo ili ono..." ali kad skapiraš da politika nisu crtaći nego ozbiljna stvar, jasno je da smo teški gubitnici. Jbg.
Опет суманута прича о избору савезника. Требало је одавно да схватиш да савезнике намећу историјске околности и да се савезници не бирају, будући да нису дуње са ормара.
По теби је Србија пред рат са Аустро-Угарском 1914. године могла да изабере Немачку за савезника! Ето колиико је шупља и малоумна прича о избору савезника. :rtfm:
 
Опет суманута прича о избору савезника. Требало је одавно да схватиш да савезнике намећу историјске околности и да се савезници не бирају, будући да нису дуње са ормара.

Nisi u pravu, saveznike ne nameću istorijske okolnosti nego naša sadašnja politika, (ne)razumevanje okolnosti u kojima se nalazimo i potezi koje povlačimo. Ako mi teramo inat da budemo kontra politici koja nas okružuje, sasvim je očekivano da ćemo da trpimo posledice. Neki se tome raduju, ja ne.

По теби је Србија пред рат са Аустро-Угарском 1914. године могла да изабере Немачку за савезника! Ето колиико је шупља и малоумна прича о избору савезника. :rtfm:

Ako malo obratiš pažnju, videćeš da ja nigde nisam spominjao 1914. godinu već se bavim samo sadašnjom situacijom. U Evropi je svako ratovao sa svakim pa su ostavili prošlost iza sebe i našli način da sarađuju. Tako i tebi preporučujem, barem u razgovoru sa mnom da ne izvlačiš neke istorijske paralele, jer tako nešto ne postoji. Svako vreme ima neke svoje specifičnosti, druge su okolnosti i drugi su ljudi. Ako se gleda sadašnje vreme (koje mene više interesuje nego istorija), nama je mesto na zapadu. Geografski se nalazimo na zapadu, sva naša dijaspora je na zapadu, skoro niko u Rusiji/Kini, sa zapadom imamo ubedljivo najveću ekonomsku saradnju, te je potpuno van zdravog razuma da kao saveznike imamo Rusiju/Kinu i time trpimo posledice od tog istog zapada koji nas posmatra kao strano telo. Od političara očekujem promenu kursa i veoma me zabole za istoriju. Prosto neka nađu način. To im je posao.
 
Nisam rekao da nije bitno već samo šta je realnost. Došli smo dotle da više nemamo ni trunku suvereniteta. Ni institucije, ni ljude (osim nešto malo), ni relevantne saveznike, ni ugled u svetu. Gubitnička politika Slobe, Tadića i Vučića ima cenu. Sad nam ostaje samo da se pravimo ludi i teramo inat. Jbg, kapiram da je teško prihvatiti bolnu istinu.Slažem se, donekle, ali i posle toga smo imali šanse. Recimo Tadić kad je došao na vlast, kad smo se okrenuli zapadu, kad smo imali lep ugled u međunarodnoj zajednici, imao je lepe šanse da neke stvari preokrene, ili barem da se izbori za podelu. Međutim - ništa nije uradio. Neshvatljivo nesposoban lik.
Inat ili ne, zna se kako se taj okupirani deo Srbije zove. A slažemo se da su pomenuti uništili Srbiju.
 
Da, naravno da su deo Srbije. Kao što smatram da će se jednom, na isti način na koji man je oteto, vrati pod našu kontrolu.
Vid' junač'ne. Hoćeš da se prijaviš dobrovoljno, ili neko drugi duradi šta treba? Mislim, kad bude, u jednom trenutku budućnosti vremena kad puknu Čemerika i Njemačka.
 
Nisi u pravu, saveznike ne nameću istorijske okolnosti nego naša sadašnja politika, (ne)razumevanje okolnosti u kojima se nalazimo i potezi koje povlačimo. Ako mi teramo inat da budemo kontra politici koja nas okružuje, sasvim je očekivano da ćemo da trpimo posledice. Neki se tome raduju, ja ne.Ako malo obratiš pažnju, videćeš da ja nigde nisam spominjao 1914. godinu već se bavim samo sadašnjom situacijom. U Evropi je svako ratovao sa svakim pa su ostavili prošlost iza sebe i našli način da sarađuju. Tako i tebi preporučujem, barem u razgovoru sa mnom da ne izvlačiš neke istorijske paralele, jer tako nešto ne postoji. Svako vreme ima neke svoje specifičnosti, druge su okolnosti i drugi su ljudi. Ako se gleda sadašnje vreme (koje mene više interesuje nego istorija), nama je mesto na zapadu. Geografski se nalazimo na zapadu, sva naša dijaspora je na zapadu, skoro niko u Rusiji/Kini, sa zapadom imamo ubedljivo najveću ekonomsku saradnju, te je potpuno van zdravog razuma da kao saveznike imamo Rusiju/Kinu i time trpimo posledice od tog istog zapada koji nas posmatra kao strano telo. Od političara očekujem promenu kursa i veoma me zabole za istoriju. Prosto neka nađu način. To im je posao.

Неистина! Запад је почео да ровари против Срба док нико није био против Запада. Западу су Срби послужили само као монета за раскусуривање са исламским светом. Зато што Запад подржава шиптарске терористе и додељује им државу, Срби су против Запада, а не из чиста мира као што лажно желиш да представиш. Нека Запад повуче признање Косова, нека плати ратну одштету Србији и видећеш како ће се однос грађана променити. Хитлер који је раскомадао бившу Краљевину Југославију нам ни у лудилу није могао бити савезник, баш као што нам садашњи Запад који је раскомадао Србију не може бити савезник. То је једина, пуна и права истина. Умоболне приче о бирању за савезника оних који роваре против твог народа и твоје државе су само то: умоболне приче. Мораћеш да схватиш да Срби морају да гледају свој интерес, а не западни и шиптарски.
 
Неистина! Запад је почео да ровари против Срба док нико није био против Запада. Западу су Срби послужили само као монета за раскусуривање са исламским светом. Зато што Запад подржава шиптарске терористе и додељује им државу, Срби су против Запада,

Jbg, za to se obrati Slobi. On je prespavao pad berlinskog zida i kad se cela evropa okretala kapitalizmu i tržišnoj ekonomiji on je nastavio sa diktatorsko-komunističkim sistemom i sebe smo markorali kao metu zapada. Ne znam šta da ti kažem, niko nikoga ne mrzi bez razloga, uvek postoji nešto. Kako je Kosovio bio problem koji je Sloba napravio, tako su u to vreme i Ameri stali na stranu Albanaca (ne znam po kojoj logici neko očekuje da stanu na našu). I to je to, za njih je pitanje Kosova rešena stvar. Sad plaćamo cenu Slobine gubitničke politike. Ali ne vidim kakve veze današnje generacije imaju sa tim? Što se Slobin konflikt sa zapadom "nasledno" preneo na sadašnje vreme, to mi nije jasno?

Нека Запад повуче признање Косова, нека плати ратну одштету Србији и видећеш како ће се однос грађана променити.

To se naravno neće desiti. Za Amere je Kosovo završena priča i to je gubitak koji je napravio Sloba. E sad što je nekima teško da prihvate realnosti i posle 25 godina, to je veoma čudno. Vidim da čak i neke političke partije izlaze sa planom da se "borimo" za Kosovo. Kako se to boriš za nešto što nemaš? Možemo samo da se borimo inatom. Mada to i radimo 25 godina ali kao što vidiš ne daje rezultate. Samo dobijamo vaspitne. Ne znam koliko nam vremena treba da nam dođe iz dupeta u glavu?

баш као што нам садашњи Запад који је раскомадао Србију не може бити савезник.

Aha, znači 7 miliona Srba treba da bude taoc Slobine loše politike? Pa što ne kažeš odma. Ako je on napravio konflikt sa zapadom, mi svi moramo da ga nastavimo i prenosimo na sledeće generacije? Pa dobro, ako je to poruka koju nam vi nacionalisti nudite, onda neka bude. Znači polako ali sigurno nestajemo.
 
Vid' junač'ne. Hoćeš da se prijaviš dobrovoljno, ili neko drugi duradi šta treba? Mislim, kad bude, u jednom trenutku budućnosti vremena kad puknu Čemerika i Njemačka.
Vid junače, nisam ja vojnik niti u vojnoj rezervi. Kad sam bio vojnik, bio sam i rad da radim šta se od vojnika očekuje. Zato imamo vojnike kojima je to posao, pa je logično d aoni urade taj deo psola, kad za njega dođe vreme. Kao što ne očekuješ da ti ja popravljam zub ili projektujem most, tako ne očekuj ni da ću ja da ratujem. Ja ću u svojim mogućnostima d apomognem toj vosjci, kao što im i sad pomažem.
A ta budućnost će da dođe, pre ili kasnije, istorija nas uči da se ovde promene dešavaju prilično često. Ali ako opet moramo d ačekamo par stotina godina kao ranije, nije problem.Suština je da KiM ostane deo Srbije, makar i na papiru za sad.
 
Niko se ne sme da se zameri američkom ambasadoru to jeste SAD
Suštinski "ambasade" SAD u slabijim državama kao što je Srbije nisu diplomatska predstavništva nego institucije vlasti u odnosnim zemljama što oni i ne kriju.
Oni nisu poslati da predstavljaju interese SAD nego da upravljaju.
mogu da nam ga duvaju brt
 
zato sto je srbija kao sto je bila i sfrj obicna americka kolonija koja pretenduje da bude 51 zvezdica na onoj krpi...zato i u bankama kada uzimate bilo koji kredit pitaju da li imas drzavljanstvo usa iako si rezident srbije, misleci na gomilu privatnih firmi u delaveru koje imaju samo p.o box i account i gde se pere lova naveliko iz ovog jada od drzave.
 
Znate sta, ja sam stava da prema diplomatama treba biti diplomata, a ne hajduk...
Dakle kad diplomata trese kavez, ja se ne bih obazirao zbog diplomate na to sto prica, ali opet ako mu licno kazes sta moze sta ne moze, docice do sukoba 1 na 1 sa strukturama diplomatije USA , a narod je glup kao tocilo i onda si sebi iskopao jamu bez veze..
Sa druge strane, mozes i da se pravis Vucic, pa da na puste zelje diplomata iz USA odgovaras svako svoju babu voli , mi imamo svoju , vi tresite svoju....

Ali onda narod zloban i pakostan i glup , nece razumeti....ali nisam ga ja pravio glupim..
A ocigledno ne postoji poverenje u karakter nekoga u vladi....
Da li politicari trebaju da imaju karakter?
Ja licno ne bih voleo da imam karakter u politickim vodama jer bi to znacilo da igraci mogu da me citaju jer pratim karakter...

Ali zanimljivo da sam video da ja imam tu sposobnost da imam karakter iako niko zivi ne razume sta radim....Tj da to postoji kod ljudi da u nekim okolnostima veruju osobi da ce biti dosledna u necemu iako nikad nece dobiti potvrdu u konkretnim podacima..
Ali osete kroz neke detalje....nekad to apstraktno zovu pravicnost, to je primer za to...

E sad, kad bi mi imali politicare koji se osecaju na kilometar kao sto se osecao Zivojin Misic, Srbija bi bila nezavisna i vrlo postovana drzava..
A ovako , nasi vladaoci su jos od 1988 poznati u eu i usa diplomatiji kao ljudi koji daju izjave, boli me tuki , samo daj mi ono sto mi treba za vladajucu karijeru..
A onda su kao svaki manipulator itekako namazani da izgenerisu zamku kad mogu da stegnu za jaja bilo kog naseg politicara ili vladara...
Sam sebi napravi zamkicu..
 
Vid junače, nisam ja vojnik niti u vojnoj rezervi. Kad sam bio vojnik, bio sam i rad da radim šta se od vojnika očekuje. Zato imamo vojnike kojima je to posao, pa je logično d aoni urade taj deo psola, kad za njega dođe vreme. Kao što ne očekuješ da ti ja popravljam zub ili projektujem most, tako ne očekuj ni da ću ja da ratujem. Ja ću u svojim mogućnostima d apomognem toj vosjci, kao što im i sad pomažem.
A ta budućnost će da dođe, pre ili kasnije, istorija nas uči da se ovde promene dešavaju prilično često. Ali ako opet moramo d ačekamo par stotina godina kao ranije, nije problem.Suština je da KiM ostane deo Srbije, makar i na papiru za sad.
A šta ako nema dovoljno profesionalaca, beže ljudi iz raspale vojske?
 
A šta ako jednog dana svi šiptari na KiM umru od neke bolesti iz svemira? Rešen problem.
To je pusta tlapnja, a nedostatak profesionalaca činjenica, kao što je činjenica da ih neće biti, jer se omladini blago yebe za Kosmet.
Ali, što reče Basara, večiti i najvažniji rat koji Srbi vode je rat protiv činjenica.
 
To je pusta tlapnja, a nedostatak profesionalaca činjenica, kao što je činjenica da ih neće biti, jer se omladini blago yebe za Kosmet.
Ali, što reče Basara, večiti i najvažniji rat koji Srbi vode je rat protiv činjenica.
Samo neka se mladima yebe za KiM, svejdno će doći vreme kad će vojska da uradi ono za šta je plaćena.
 
Samo neka se mladima yebe za KiM, svejdno će doći vreme kad će vojska da uradi ono za šta je plaćena.
Kako i čime? Jedino ako Sunđer Bob volšebno poveća sastav sa sadašnjih 8000 na neophodnih 22000, pa da se krene na raspeti Kosmet. Jedino, šta ćemo ako NATO parkira Strykera na put i kaže aj mrš nazad?
 
Kako i čime? Jedino ako Sunđer Bob volšebno poveća sastav sa sadašnjih 8000 na neophodnih 22000, pa da se krene na raspeti Kosmet. Jedino, šta ćemo ako NATO parkira Strykera na put i kaže aj mrš nazad?
A ti misliš da bi to trabli dasa, eventualno sutra d uradimo? Ono, ništa planiranja i pripreme, samo udri?
 
Kako i čime? Jedino ako Sunđer Bob volšebno poveća sastav sa sadašnjih 8000 na neophodnih 22000, pa da se krene na raspeti Kosmet. Jedino, šta ćemo ako NATO parkira Strykera na put i kaže aj mrš nazad?
On je rekao da se zalaže za vraćanje obaveznog vojnog roka. Mada to i Vučić tandrče godinama.
 

Back
Top