Zašto devojke ne vole usamljenike?

za mene zapravo "usamljenici" ni ne postoje
na primer pomenuti Bukovski je u svojoj samoci pustao ploce ili na primer citao Dostojevskog i na koju foru je on tada bio sam kada je bio sa umetnikom :cool:

ali ako i kazemo da su to usamljenici mislim da bi njima po definiciji bilo nebitno da li ih devojke vole ili ne, bitna je mozda neka posebna osoba i to je to
a devojke nisu UOPSTE plitkoumne kao sto je neko iznad napisao .
lepa je tema ali je pravi mali vatromet generalizacija

taj citat "You don't wanna get mixed up with a guy like me. I'm a loner, Dottie. A rebel." iz toga uopste ne mozes da izvuces temu zasto devojke ne vole povucene tipove, nego nesto na foru da povucene osobe ne garatuju sasvim za sebe da ce biti super drustvo i da se nece u nekom trenutku opet osamiti.. to je fer..

meni ponekad povucena osoba deluje kul skoro samurajski kul, ali jednom sam tako upala nekom u svet i ispostavilo se da je samo miran i cutljiv ne voli ni knjige filmove, ne slusa mnogo muziku, i ne druzimo se posto nemamo nista zajednicko, ali nije bio u startu precrtan

a za starije ljude koji provode vreme sami nisam sigurna posto nemam dovoljno god ali cini mi se da "usamljenicima" malo opadne popularnost tada... bude vise pusti ga on je takav nego vidi onog sto je nedokuciv i poseban
cenim da ce i to ce da se promeni sa novom generacijom
npr u skandinaviji postoji veliki broj jednoclanih domacinstva i imaju slatka mini pakovanja za svakakvu hranu i to je normalan nacin zivota niko ne smrdi na samocu ili kako vec se ruzno kaze

Sta da ti kazem, a pokusao bih da rehabilitujem usamljenika i da ga visoko uzdignem iznad svega sto se danas zove alfa-male. Komunizam i demokratija su natjerali ljude da izgube sve svoje identitete, i ubijedili su jedni druge da je covjek kao i zivotinja kod koje skoro svaki clan ima iste prohtjeve i ciljeve, a ko nema, s njim nesto nije u redu, on "ne moze da ispuni cilj koji je svima poznat".

Razumijes? Darwin i njegove gluposti. Ne gleda se duh ili vrlina u covjeka, nego se forsiraju demokratski, stadni sabloni. Jer kad se to ne bi forsiralo, ta bezlicna sablonizovanost, onda demokratija ne bi imala smisla i ne bi ni postojala.

To je jednostavno pobjeda prosjeka, trgovaca, nad natprosjecnim identitetima ili klasama.

Ima na youtube istorijski serijal o aristokratama u Britaniji, tj o njihovom padu i nestanku:

ali dok su se gejevi udružili u borbi za svoja prava.......
lonerima nije u prirodi da se skupljaju u gomile, zato ih društvene elite, akademska psihologija, psihijatrija itd i dalje gaze....

Kad ne bi falilo zena, svaki tip usamljenosti bi postajao raj. Covjek moze lako da pronadje profesiju koja odgovara usamljenicima, ali ne moze zenu, i to onda obesmisljava njegovu egzistenciju, ubija ga u pojam.

Zato sto za sve ovo sto si naveo postoji neki razlog a malo je onih koji bi se upustali u te razloge..

Treba biti prostak da bi se za sve imalo zajednicki ukus sa svima, a taj ukus je uslov da bi covjek mogao da bude drustven 24/7. Treba nevjerovati da jedan covjek moze da zna nesto bolje od dvojice da bi masa mogla da mrzi i proganja pojedinca.

Dovoljno je reci da su sve aristokrate s kojima sam bio u komunikaciji potvrdili da su bili mobirani po skolama.

A tek Napoleon koji je bio u skoli za privilegovane... i on je s prezirom konstatovao da je vec odavno upoznat s onim sto su ucili u skoli...

Prezir se uvijek po nuznosti pojavljuje kod onih koji imaju drukcije, bolje vrijednosti.

Napoleon je bio Korzikanac i samim tim nije pripadao Francuskom kulturnom krugu.

A zašto i bi? Ako je on baš tako stidljiv da neće prvi da pridje može bar da joj namigne da joj da do znanja da ga zanima pa ona ako je ženska koja voli inicijativu prićiće. A ovako on kao nešto stoji i očekuje da mu čita misli :D
Ako je neko stabilan i sam, ne kuka nikome i ne plače u 4 zida šta koga boli, tako je izabrao i gotovo. Samo da nije neki fantazer, emo ili šta već

Vi ne shvatate da je kod usamljenika jedan drukciji ponos u pitanju. Na njemu se vidi da je otmjen. On je svjestan da je rijedak i vjerovatno rijetko nalazi dovoljno otmjenu osobu.

A ko je otmjen, taj je sam. Tu se usamljenost vrednuje pozitivno sama po sebi.

Tesko je naci zensku osobu koja je sama i ponosna. Ima tu i straha. Na ulicama vrebaju razne muske rugobe i cekaju na svoju sansu, zato zene rijetko i smiju da se krecu same. Ali nema ih ni na internetu.

Moze se desiti da ugledas i da tebe ugleda neka djevojka pogledom kojim te priziva da joj pridjes, a opet nisi 100% siguran da li je sama ili mozda zauzeta. I to bas onakva kakva ti odgovara, ali to su rijetki susreti...

neverovatno kako neki ljudi sa osobom koja ih ne privlači uđu u brak, samo zato što je pritisak društva bio neizdrživ.....

stariji stalno govore mlađima - ženi se, udaj se, ne budi sam, postoje termini - usedelica, neženja, star momak....
posle 30-35. na samotnjake gledaju kao na ljude drugog reda.....
vidimo masu udatih i oženjenih kako se šepure bebama, guraju kolica, kače slike na fejsbuk (ima li nešto debilnije nego stavljati slike beba)... jer oni su eto uspeli u životu... postali su porodični ljudi... mnogo vole da počinju rečenice moja supruga..... , moj suprug i sve im onako puno srce..... govore o nekim društvenim vrednostima itd

a u stvari, sve je to jedno kolektivno ludilo, stvorili su nove mučenike koji su takođe osuđeni da crknu kao i svi mi i plus u braku gledaju jednu istu osobu ceo život..... žene su mi tek čudne, poput Osmog putnika, odgajaju te male parazite u sebi, daju sve od sebe kako bi zatrudnele, voljno prihvataju da im se izobliči telo, onda trpe porođajne bolove, pa zatim brinu narednih decenija o deci...... izmišljaju se priče o materinskom instinktu, ženskoj ulozi itd itd kako bi im se dobro isprao mozak
dakle, stalno se odvija indoktrinacija pojedinaca duhom stada....

Ali ima jedna stvar u ovom koju bi i usamljenik mozda trebao da iskoristi.
Npr. ako bi covjek bio otmjenog duha, ali ne imao neke dobre prijatelje, da li bi on trebao da se osudi na smrt samovanjem ili bi trebao da sebi stvori prijatelje? Ima li sanse da sebi neki usamljenik odgoji prijatelja cak i u braku sa stadnom zivotinjom? (Nietzsche rece da su sve zene stadne zivotinje)

A sta da radim sa usamljenikom?

Njemu niko ne treba, on me nikad nece gledati s obozavanjem, on moze, a ne mora, a meni je to premalo.

Zasto gledati zenu s obozavanjem? Zar ona njega ne bi onda morala zauzvrat gledati s preziranjem? Zar zenina prirodna uloga nije da ona sama obozava? Nece muskarac u ovom feministickom dobu nikad skinuti kapu zeni. To zaboravite. On ima vecu dusu i uvijek bi mogao sa pola mozga da ostvari sve cemu vi tezite, samo kad to ne bi bilo tako dosadno i slabo. Isto kao sto bi vama bilo dosadno da se cio zivot igrate sa djecijim igrackama, tako ni muskarac ne moze da pronadje zadovoljstvo u vasem svijetu "mira i tolerancije".

Aristotel kaze da su najpokvarenji oni koji bjeze od samih sebe u drustvo, da bi sebe zaboravili. Vjerovatno isto tako neki bjeze u prirodu, jer ih tamo nista ne podsjeca na njih same.

To je zato sto u zivotu nisu uradili nista cime bi mogli da se ponose. Sto nisu nikad nista rizikovali niti nesto zrtvovali da bi postigli neku velicinu.

To je ono "druzenje radi druzenja" i "strah od samoce". Osobenjak barem ima osobu, tj. licnost, i nije ga muka od samog sebe. Sta reci za onu rulju po diskacima sto se opija do besvijesti? Zar to nije odvratno?
http://forum.krstarica.com/showthread.php/472765-Sam-ili-u-drustvu?p=18035611

ali dok su se gejevi udružili u borbi za svoja prava.......
lonerima nije u prirodi da se skupljaju u gomile, zato ih društvene elite, akademska psihologija, psihijatrija itd i dalje gaze....

To je zato sto ne mogu da ih kontrolisu,jer masa je mama,ko kontrolise masu ima moc,a ti tvoji loneri nikada nece biti deo te mase,zato ih nazivaju bolesnicima,mada kada pogledas sa druge strane ako nisi drustven i ako nemas tu potrebu da se udruzujes sa nekim drugim u bilo cemu sa tobom nije bas sve u redu,ali ima to i svojih pluseva,lagano mozes da radis kao pripadnik neke tajne sluzbe,ili da budes recimo placeni ubica ili tako nesto,bolje ti je to nego tu da sedis na forumu i branis lonere t.j. samog sebe u ovom slucaju...

Priznavali ili ne priznavali, shvatali ili ne, prema samotnjacima kroz cijelu Istoriju kao i danas postoji drušvena stigma.

Zašto? Nisam kompetentan odgovoriti ali moje pretpostavke bi bile da se radi o "evolucijskim instiktima" kod ljudske vrste.

U pećinsko doba ljudi su jasno je čoporativne životinje. Van čopora jedinka nije mogla opstati, danas može ako je iole psihički i fizički funkcionalna.
Koga su izbacivali iz čopora? One koji se nisu pokoravali autoritetu ili pak nisu davali doprinos čoporu. Kao i danas.
Mnogo se promjenio način života od tog doba ali ljudska priroda i ne baš.

Зато што су све оне препуне предрасуда, и мушкарце цене само по томе колико су укалупљени у друштво. Просечна жена потајно има лоше мишљење о Николи Тесли и све оне потајно сматрају да је он био незрео, али пошто је био озбиљан научник који је пуно допринео друштву, срамота их је да то признају, нажалост, тако је. Оне би и монахе назвале незрелима да није табу то рећи о њима, док су разни шарлатани миљеници жена. Прихваћеност од стране жена није никакво мерило о квалитету неке особе, велики људи који су допринели друштву су чак и чешће били сами, али оне ће увек причати "ниједна те неће зато што ниси радио на себи, зато што си лош човек..".

Back