Zašto devojke ne vole usamljenike?

Da li je rjesenje u negledanju tih serija? Naravno da nije. Znaci da je vazno nesto van tih drustvenih uvjerenja, nesto sto nam daje pogled i van zatvora, sposobnost da vidimo to sto gledamo izvan ograde. Sta je to? Um? Razum? Opet se vracamo na ono sto formira razum...
Izgleda da sam u zatvoru.

kad su braca vacovski radila film Matrix napravili su jedan od najboljih filmova svih vremena..ne zbog price ne zbog likova ne zbog specijalnih efekata vec zbog filozofske drustvene politicke i psiholoske metafore utkane u film

Ako se rodim bez ruke, svejedno je...

dobar pocetak :)

postavio sam ti pitanje i dao izbor izmedju dva ponudjena odgovora..
imas slobodu izbora ali kakva je to sloboda izbora? inicijalno i na samoj osnovi imas odmah i treci NEPONUDJENI izbor a to je da odbijes da biras medju ta dva ponudjena odgovora..ali tek taj izbor je tvoj samostalni izbor ..
ja bih radije bio covek sa obe ruke :)

dobar pocetak :)

postavio sam ti pitanje i dao izbor izmedju dva ponudjena odgovora..
imas slobodu izbora ali kakva je to sloboda izbora? inicijalno i na samoj osnovi imas odmah i treci NEPONUDJENI izbor a to je da odbijes da biras medju ta dva ponudjena odgovora..ali tek taj izbor je tvoj samostalni izbor ..
ja bih radije bio covek sa obe ruke :)

Izvukla sam se za dlaku :lol:

p.s. Zanimljivo. Da li je sloboda izbora imati izbor biranja izmedju ponudjenog tj.nametnutog, ili imati izbor odbiti ponudjeno...

Izvukla sam se za dlaku :lol:

p.s. Zanimljivo. Da li je sloboda izbora imati izbor biranja izmedju ponudjenog tj.nametnutog, ili imati izbor odbiti ponudjeno...
zavisi od sposobnosti iznalazenja alternativa ponudjenom :)
ono sto jeste pogresno kod ove stvari je upravo u ponudi ( i potraznji ) phe
ponudom se zapravo ogranicava sloboda izbora..suzava se..s jedne strane predstavlja amove a s druge strane stavlja dizgine

"Don't you want to join us?"
I was recently asked by an acquaintance when he ran across me alone after midnight in a coffeehouse that was already almost deserted.
"No, I don't," I said.
- Franz Kafka

imate li neke dobre citate o osobenjacima, samotnjacima i frikovima?

šta mislite, da li postoje devojke kojima su usamljenici fetiš?

Ne vidim sta ce ti ti citati, posto nije to nista pozitivno (a pre svega mislim na to da nije dobro za njega, usamljenika) da bi se toliko osvrtao na to..Ali palo mi je na pamet par, tako da cu podeliti xD
Bele noci ili Iz uspomena jednog zanesenjaka..Verovao ili ne, ovo nije copy-paste, uzela sam knjigu sa police. xD I prepisacu podvucene delove..xD

''Ah, kad biste znali koliko sam puta bio zaljubljen na taj nacin!'' ''Ali kako,u koga?'' '' Ni u koga,u ideal, u onu koju usnim u snu. Ja stvaram u masti citave romane.''

''Ima, Nastjenjka, ako vi to ne znate, ima u Petrogradu dosta cudnovatih kutica. U njih kao da ne zaviruje ono isto sunce koje svetli za sve petrogradske ljude, vec zaviruje neko drugo, novo, kao narocito poruceno za te kutove,i svetli sve nekom drugcijom, narocitom svetloscu.''

''On je bogat svojim narocitim zivotom.''

''O, Nastjenjka! tuzno ce biti ostati sam, sam potpuno, cak nemati za cim ni zazaliti- ni za cim, bas ni za cim...jer je sve,sve sto sam izgubio, sve to, bilo nista, glupo, savrseno nista, bilo samo jedno mastanje!''

''Mili! a mili!- poce Matrjona. - Sta je, stara? - Paucine sam sa tavanice skinula; mozes sada i da se zenis, goste zovi, vreme je...Pogledao sam Matrjonu. Bila je to jos drzeca, mlada starica, ali, ne znam zasto, najedanput mi se ucini ugusena pogleda, s borama na licu, pognuta,oronula...Ne znam zasto, najedanput mi se ucini da je i soba moja ostarela bas kao i starica. Zidovi i pod izbledeli, sve potamnelo; paucine vise nego sto je bilo. Ne znam zasto, kad sam pogledao u prozor, ucini mi se i da je kuca sto je stajala preko puta takodje oronula i potamnela....'' To je bilo kada ga je Nastjenjka ostavila..

Ukratko ( ako ja uopste mogu nesto ukratko da kazem xDD Izvinjavam se, ova tema me uvek pogodi, pa, eto...) to su ti ti osobenjaci, ili barem, tako ih ja shvatam...I nemoj, trudi se da ne budes takav...Pa vidis koliko je to zalosno! :( Greh je tako provesti zivot, kako je Zanesenjak jednom rekao..

P.S.Ja sam dusu ispustila citajuci Bele noci, tako da ti i ne savetujem mnogo da je uzmes u ruke, ako si osetljive prirode, poput Andricevih melanholika...Naravno, Dostojevskog kao Dostojevskog prosto moras procitati, ali, budi spreman na bolan proces katarze. xD

Eto, necu vise da duzim...

ruby, lepi citati... evo malo i od mene

Čarls Bukovski -

Znaš one tipične ljude "Ej, petak je veče, šta ćeš da radiš? Samo ćeš da sediš tu?"
Pa da.
Zato što nema ničeg napolju. To je glupost. Glupi ljudi se muvaju unaokolo s glupim ljudima. Pusti ih neka se međusobno zaglupljuju.

--------------------------------------
samo kada sam
sam
osećam se
najbolje.
to je moj normalni
put,
kada klizim,
lebdim,
kada bilo kakva
svetlost
ulazi u
mene.

atinska ruina.
stari klošar.
bubašvaba u
katerali.
dobro vino.
duhovni razgovori sa
madam smrt.
san o zlatnim
vetrenjačama.
udisanje
života.
uzvišeno zatočeništvo.
nežni zidovi.

ako ljubav prema tome
umesto prema čovečanstvu
čini od mene
mizantropa
onda to i
jesam
do koske,
rado.
sada
ovde
noćas
sutra
dogodine
sam sa
samoćom
konačno.

Izbegavanje ljudskog roda

dosta je mog života bilo posvećeno
samo tome.

i još uvek je.

čak i danas na hipodromu,
sedeo sam u pauzi između trka
u tupom uspavanom stanju
ali tupo ili ne,
bilo je moje.

onda sam čuo glas.
neki tip je seo
baš iza mene.

„našao sam malo mira i
tišine“, rekao je.

ustao sam, udaljio se oko 150
metara i ponovo
seo.

nisam osetio nikakvu krivicu, samo
povratak u prijatnije životno
stanje.

kad su braca vacovski radila film Matrix napravili su jedan od najboljih filmova svih vremena..ne zbog price ne zbog likova ne zbog specijalnih efekata vec zbog filozofske drustvene politicke i psiholoske metafore utkane u film

toliko sam bila u panici sto je bitan film da nemam pojma o cemu see uop0ste tacno radi a odgledala sam ga mada pre toga sam se s nekim bila posvadjala
tj znam otprilike ali nisam toliko nesto ono kao ne secam ga se maltene tj nemam utisak, nije mi ni los, glumci neki, crno ali tako
vise se secam kocke tog filma a oba sam gledala u takvudu ovde u bgd, tu ne treba da se sedne u prve redove

biti list na vetru koji trazi neki drugi sasvim specificni list na vetru ..

postoji kljucna razlika izmedju polova u tom smislu individualnosti

individualka koja prosecno fizicki izgleda ce bez obzira na svoju individualnost imati muskarce oko sebe
individualac koji prosecno izgleda nece oko sebe imati nikakvih cura..cak i koji natprosecno dobro izgleda nece oko sebe imati cura

i samo pitanje iz naslova implicira da zene ne vole samotnjake..usamljenike..bez obzra kakve su te zene dal su i one usamljenici samotnjaci individualci ili ne

nije lako razumeti nekog ko je ..drugaciji ( bez ulazenja u to da li je to drugacije bolje ili gore ) da bi se razumeo neko drugaciji mora se i postati drugacijom osobom

pa neki ti individualci koje mogu da se setim kojih mogu da se setim
cesto i nece da imaju buljuk cura oko sebe nego teze monogamiji, sad da li ce da budu neke psihopate ili ok to je drugo
a nisu ti samotnjaci nuzno uzviseni, ima u njima mozda neceg takvog ali ima i neka surovost znaci bas moguce da imam vise iskustva s takvim ljudima ili donekle takvima. ovi drustveni su manje osetljivi na nesto al mislim da su i manje zli u nekim stvarima
npr ali opet je generalno
ako ne mozes da nadjes devojku onda nadji neku taktiku za to ebiga valjda

ruby, lepi citati... evo malo i od mene

Čarls Bukovski -

Znaš one tipične ljude "Ej, petak je veče, šta ćeš da radiš? Samo ćeš da sediš tu?"
Pa da.
Zato što nema ničeg napolju. To je glupost. Glupi ljudi se muvaju unaokolo s glupim ljudima. Pusti ih neka se međusobno zaglupljuju.

ma jok, bas je strava ponekad izaci malo negde koncert neshto djuskati, ne nuzno ono sedish na koncertu nego ono pop rok sta vec
posle se lepo resetujesh
samo da, treba organizacija :I

"You don't wanna get mixed up with a guy like me. I'm a loner, Dottie. A rebel."

Da li devojke/žene izbegavaju usamljenike?
Radije bi bile sa nekim ko je oženjen ili u je u vezi nego sa nekim za kog važi da je loner...

Zaključe li da je neko osobenjak, vuk samotnjak, nedruštven i povučen odmah ga precrtaju i ignorišu.

Da li su stvari crno-bele, da li usamljenici ne vrede ni pišljiva boba pa ih u startu treba precrtati?

Kako to da je povučenost postala tolika mana? Maltene, postalo je prijatnije da te neko šutne u jaja nego da ti stavi do znanja da si povučen.

Ma nije fora u tome što si usamljenik...ako imaš jezik i možeš da komuniciraš, neće biti većih problema. Nego je fora u tome što se one jadne lože na ove zauzete zato što misle da oni nešto vrede. Znaš ono, tudje sladje. To ti je kao neka žeska psihologija...otkud ja znam:cool:

Zavisi malo i od afiniteta.
Verujem da su usamljenici ljudi koji vole da malo vise razmisljaju a mozda ih muci i weltschmerz.
Nazalost, to nije zabavno jer ljudi zele da se provode, zabavljaju, lumpuju, a ti ako si mizantrop, usamljenik ili nesto, pa jednostavno nisi zabavan masi ljudi.
Tu je mozda i ono da dobijas koliko dajes, jer ako si usamljenik i guras ljude, normalno je da ti ljudi bas nece trcati da se druze sa tobom niti cete videti kao dobru ili zanimljivu osobu.
Opet, ovde je i stvar afiniteta malo u pitanju.

Naravno, i to se moze prevazici, jer iako je neko usamljenih ne mora da nuzno znaci da je smorna osoba koja se nikada ne smeje i mrzi svet i ljude po ceo dan, ali eto, ljudi vole zabavne osobe, tako da se moze sve malo korigovati.

Licno, oduvek su mi izuzetno bile zanimljive osobe koje se opisuju kao usamljenici, mozda jer i ja sebe tako opisujem, ali uvek me je nerviralo kod tih ljudi sto je sve crno (ne uvek naravno), previse ozbiljno a to na kraju smori, pa cak i mene koji vidi sebe kao samotnjaka, a kamoli druga daleko socijalnija bica.

Ako smo samotnjaci to ne znaci moramo da celog zivota sedimo kao prokleti smorovi, da filozofiramo o postojanju, smislu zivota, knjiga, ili cega vec bez smisla za humor i salu, nekada i treba zivnuti i nasmejati se malo.
Balans je kljuc uspeha, ili samo pronalazenje pravih ljudi.

"You don't wanna get mixed up with a guy like me. I'm a loner, Dottie. A rebel."

Radije bi bile sa nekim ko je oženjen ili u je u vezi nego sa nekim za kog važi da je loner...

Zaključe li da je neko osobenjak, vuk samotnjak, nedruštven i povučen odmah ga precrtaju i ignorišu.

Da li su stvari crno-bele, da li usamljenici ne vrede ni pišljiva boba pa ih u startu treba precrtati?

Kako to da je povučenost postala tolika mana? Maltene, postalo je prijatnije da te neko šutne u jaja nego da ti stavi do znanja da si povučen.

To i nije bas tacno. Mene su ranije dozivljavali kao usamljenika, i tada je, bogami, bilo vise udvaraca i zainteresovanih nego sada.

Sada moram da se trudim, jer svaka ima sansu da se prvo raspita o meni, i da apriori odredi dal sam kompatibilan ili ne.

Ponekad je bolje biti mistican, ima devojaka koje to vole.

Zato što su plitkoumne.

Back