"Don't you want to join us?"
I was recently asked by an acquaintance when he ran across me alone after midnight in a coffeehouse that was already almost deserted.
"No, I don't," I said.
- Franz Kafka
imate li neke dobre citate o osobenjacima, samotnjacima i frikovima?
šta mislite, da li postoje devojke kojima su usamljenici fetiš?
Ne vidim sta ce ti ti citati, posto nije to nista pozitivno (a pre svega mislim na to da nije dobro
za njega, usamljenika) da bi se toliko osvrtao na to..Ali palo mi je na pamet par, tako da cu podeliti xD
Bele noci ili Iz uspomena jednog zanesenjaka..Verovao ili ne, ovo nije copy-paste, uzela sam knjigu sa police. xD I prepisacu podvucene delove..xD
''Ah, kad biste znali koliko sam puta bio zaljubljen na taj nacin!'' ''Ali kako,u koga?'' '' Ni u koga,u ideal, u onu koju usnim u snu. Ja stvaram u masti citave romane.''
''Ima, Nastjenjka, ako vi to ne znate, ima u Petrogradu dosta cudnovatih kutica. U njih kao da ne zaviruje ono isto sunce koje svetli za sve petrogradske ljude, vec zaviruje neko drugo, novo, kao narocito poruceno za te kutove,i svetli sve nekom drugcijom, narocitom svetloscu.''
''On je bogat svojim narocitim zivotom.''
''O, Nastjenjka! tuzno ce biti ostati sam, sam potpuno, cak nemati za cim ni zazaliti- ni za cim, bas ni za cim...jer je sve,sve sto sam izgubio, sve to, bilo nista, glupo, savrseno nista, bilo samo jedno mastanje!''
''Mili! a mili!- poce Matrjona. - Sta je, stara? - Paucine sam sa tavanice skinula; mozes sada i da se zenis, goste zovi, vreme je...Pogledao sam Matrjonu. Bila je to jos drzeca, mlada starica, ali, ne znam zasto, najedanput mi se ucini ugusena pogleda, s borama na licu, pognuta,oronula...Ne znam zasto, najedanput mi se ucini da je i soba moja ostarela bas kao i starica. Zidovi i pod izbledeli, sve potamnelo; paucine vise nego sto je bilo. Ne znam zasto, kad sam pogledao u prozor, ucini mi se i da je kuca sto je stajala preko puta takodje oronula i potamnela....'' To je bilo kada ga je Nastjenjka ostavila..
Ukratko ( ako ja uopste mogu nesto ukratko da kazem xDD Izvinjavam se, ova tema me uvek pogodi, pa, eto...) to su ti ti osobenjaci, ili barem, tako ih ja shvatam...I nemoj, trudi se da ne budes takav...Pa vidis koliko je to zalosno!

Greh je tako provesti zivot, kako je Zanesenjak jednom rekao..
P.S.Ja sam dusu ispustila citajuci Bele noci, tako da ti i ne savetujem mnogo da je uzmes u ruke, ako si osetljive prirode, poput Andricevih melanholika...Naravno, Dostojevskog kao Dostojevskog prosto moras procitati, ali, budi spreman na bolan proces katarze. xD
Eto, necu vise da duzim...