Аристократа
Poznat
- Poruka
- 7.101
Питање делује једноставно, али одговор вероватно није. Можда неко има, па зато питам.
Због чега деца мрзе школу? Не само деца и не само школа. Због чега ученици и студенти мрзе школу и факултет, полагање испита, контролне задатке шта већ? Зашто то ствара стрес тако младим људима? Да ли је проблем у деци или у самом систему?
Свуда у свету деца мрзе школу. Добро, нека и воле, ја сам волео у почетку
Да ли је читав систем образовања у свету лош? Гледам видео снимак од једног студента, зове се: ''Why I hate school, but love education?'' , можда је неко гледао. Он наиме ту објашњава како за 1) паре није потребна школа (Стив Џобс, Бил Гејтс, многи познати богаташи нису завршили високе школе) 2) успех није потребна школа (многи од успешних су били и необразовани). Спомиње како је читав систем такав да само бубаш неке бројеве, године, теорије, дефиниције, непреспаване ноћи, сви смо то осетили да би после самог испита већ заборавили те податке. Чему онда све то када се подаци заборављају? То можда и није тема овога, али хоћу да покажем да деца, ученици, студенти школу мрзе баш због тога, због учења неких ствари које је други написао као химну и песмицу. Школа као шири хоризонте и видике, а испаде да шири само стрес. Да ли су образовање и наука данас постали некаква идеологија?
По мени, ако деца мрзе школу, то очигледно показује да нешто није у реду. Не говорим о томе да треба укинути школу, већ да је систем образовања (бубања) свуда лош, код нас је катастрофа.
Или су можда деца лења, без рада нема успеха што се слажем.
У чему је проблем по вама?
Због чега деца мрзе школу? Не само деца и не само школа. Због чега ученици и студенти мрзе школу и факултет, полагање испита, контролне задатке шта већ? Зашто то ствара стрес тако младим људима? Да ли је проблем у деци или у самом систему?
Свуда у свету деца мрзе школу. Добро, нека и воле, ја сам волео у почетку

По мени, ако деца мрзе школу, то очигледно показује да нешто није у реду. Не говорим о томе да треба укинути школу, већ да је систем образовања (бубања) свуда лош, код нас је катастрофа.
Или су можда деца лења, без рада нема успеха што се слажем.
У чему је проблем по вама?
Poslednja izmena: