Zasto danas Titoisti podrzavaju politiku monarhista iz Ww2

analiticki 12

Veoma poznat
Poruka
11.783
Zasto su danas Titoisti pobornici ulaska u Eu i zasto su za Zapad i zapadne vrijednosti kada 1945 e njihovi preci su bili mrzitelji Zapada i Kapitalizma itd

Cemu toliko licemjerje

Ne podnose monarhiste a sami licemjerno kopiraju tu politiku.Kako je moguce da im je sada Zapad dobar i Eu,kada su posle WW2 bili i protiv Natoa i Zapada i bili Nesvrstani

Logicno da bi Monarhisti Jugoslaviju kao kapitalisticku drzavu uveli u Nato i EU jos 60 ih,ali zasto sada to Titoisti forisiraju tu politiku

Gde ti vidis Titoiste?

Ja ne vidim Titoiste?
A ja sam na neki nacin Titoista, na neki nacin....
Titoista ima jako malo , manje od hiljadu, sto ne znaci da treba odmah raskopavati kucu cveca....sto bi opet bilo u duhu srpskog naroda....tako da ne bi bilo mnogo cudno , narod koji ubija kuma, tera najslavnijeg vojskovodju koji ga je spasavao, bukvalno , da prosi , je bas fensi narod...ubilo se..

Gde ti vidis Titoiste?

Ja ne vidim Titoiste?
A ja sam na neki nacin Titoista, na neki nacin....
Titoista ima jako malo , manje od hiljadu, sto ne znaci da treba odmah raskopavati kucu cveca....sto bi opet bilo u duhu srpskog naroda....tako da ne bi bilo mnogo cudno , narod koji ubija kuma, tera najslavnijeg vojskovodju koji ga je spasavao, bukvalno , da prosi , je bas fensi narod...ubilo se..
Drugosrbijanci npr su potomci Titoista , zasto ne vode politiku kao njihovi preci da ne vole Zapad,zasto i danas nisu neutralni ako makar ne mogu biti nesvrstani

Ako pitate Al inteligenciju,kakva bi bila Monarhistiicka Jugoslavija da je dobila u WW2

Ovo je odgovor

1. Politički sistem

Draža Mihailović je bio oficir Kraljevine Jugoslavije, pa bi verovatno nastavio da podržava obnovu monarhije Karađorđevića.

Sistem bi bio parlamentarna monarhija ili eventualno polu-autoritarnim putem (s obzirom na tadašnji duh vremena i podele u zemlji).

Postojale bi jake unutrašnje podele između Srba, Hrvata, Slovenaca i ostalih naroda, jer Dražin pokret nije imao jedinstvenu viziju multietničke države kao Tito.

---

2. Međunarodni položaj

Draža i kraljevska vlada u Londonu bili su vezani za Britaniju i SAD, tako da bi Jugoslavija nakon 1945. verovatno ušla u zapadni blok – slično kao Grčka ili Italija.

To znači: Marshallov plan, ekonomska pomoć Amerike, integracija u NATO (verovatno još 1950-ih).

Za razliku od Titove nesvrstane politike, Jugoslavija bi bila čvrsto pro-zapadna.

---

3. Ekonomski razvoj

Bez komunizma ne bi bilo prisilnih kolektivizacija i nacionalizacija. Vlasnici zemlje, trgovci i industrijalci bi ostali moćni.

Moglo bi se očekivati da se ekonomija razvija sporije nego u Titovo vreme – jer industrijalizaciju ne bi forsirala država, već bi zavisila od privatne inicijative i stranih investicija.

S druge strane, ne bi bilo dugova i hiperinflacije iz 1980-ih, pa bi sistem možda bio stabilniji na duže staze.

---

4. Životni standard i društvo

Manje socijalne sigurnosti: Ne bi bilo univerzalno besplatnog školstva, zdravstva i stanova preko firmi, kao kod Tita.

Veća nejednakost: Bogata elita bi napredovala, dok bi seljaštvo i radnici imali sporiji rast standarda.

Manje represije: Ne bi bilo Golog otoka i komunističkog jednopartijskog sistema. Ali bi sigurno postojale tenzije i politički obračuni sa komunistima i drugim protivnicima.

---

5. Moguće posledice po 1990-e

Da je Jugoslavija bila u NATO i prozapadna, teško da bi se raspala ratom na isti način. Zapad bi ranije integrisao region i smanjio šanse za krvave sukobe.

Ipak, etničke tenzije (Srbi-Hrvati, Srbi-Albanci) verovatno bi i dalje postojale, ali možda ne u razmeri iz 1990-ih.

---

✅ Zaključak (hipotetički):

Dražina Jugoslavija bi bila prozapadna monarhija, sa slabijom industrijalizacijom, većim oslanjanjem na tržište i strane investicije.

Ljudi bi imali više političkih sloboda, ali manju socijalnu sigurnost.

Standard bi rastao sporije nego u Titovom sistemu, ali bi dugoročno bio stabilniji.

Po Al inteligenciji Beograd bi ovako izgledao da je bio pod monarhistima,danas bi ovakav bio

Prilozi

• file_000000005eb06243878632ed09277b06.png
    file_000000005eb06243878632ed09277b06.png
    1,6 MB · Pregleda: 2

Back