Зашто ћутиш ако ти смета?

Mislim da oni koji glume buntovnike su u stvari ***** kojima treba podrska, pomoc ili navijanje da bi bili buntovnici.
Pa i ovu temu smatram idiotizmom.
Budi svoj i slobodan, ali ne osudjuj druge koji se ponasaju svoji.
Ko misli kao ti pridruzice ti se, ko ne misli nece tvoje pravo da se bunis nije i tvoje pravo da to drugima silom nameces.
Ko si bre ti da osudjujes bilo koga?
Ja ne pričam o ljudima koji glume buntovnost, pričam o ljudima koji to zaista jesu, buntovni.
I normalno da ću da osuđujem okolinu zbog ponašanja, kada vidim debila kako baca smeće na ulicu ili na travnjak, hoću li da mu kažem da pokupi to i baci u kantu ili ću produžiti i reći sebi, da je to njegovo slobodno ponašanje. Razmisli. U društvu slobodno ponašanje znači raditi šta hoćeš ako ne ugrožavaš okolinu. Znači, neke norme moraš da prihvatiš ako društvo to zahteva od tebe.
I normalno da ću osuđivati okolinu zbog stanja u zemlji, jer se 20 godina ništa ne menja a ako hoćeš da menjaš oteraju te u tri lepe... Tako da, sebi dajem za pravo da osuđujem nekoga ako taj neko ugrožava mene ili moju okolinu.

Mozda jos treba reci da za poluljude nista sladje nego dobiti vise od onog sto je drustveno zeljeno od svog prvog komsije...
To dozvoljava da vladar vestacki pravi nestasicu ili neku pozeljnost i da restriktivnim davanjem pozicije izaziva poslusnost i ogromno zadovoljstvo necim sto bi prirodno mogli svi da imaju ili mnogo veci broj...

Zato treba dozvoliti u mentalitetu da se zena posteno isamara, jer ovako ima takvih sto zastupaju svoje misljenje a ne bi da plate taksi nego da svi izadju iz busa da bi njima bilo mirisno....
Doduse verujem da je tvoj prustup pristojnost u Srbiji, a moj nepristojnost....ali rekoh , najvaznije je kad si 2m i jakog glasa i onda mozes ponuditi takvoj da dodje iza prozora, a da ustupi mesto koje obicno zauzima...
Pa nek nju i njene drugare duva nepromaja, a ostali nek se sauniraju...
Jel po goozi? :andjeo:

Možda zato i vrište po autobusima, a vi ništa ne razumete.

Pa da znas da se ucute ako je za dupe uhvati neko lepsi....jos ako je sa drugaricom, pocne da prica nepovezano, tacno znas sta je za ciniti...
Pazi , Srbija je totalno otisla iz svake planske sheme, pa su zene bukvalno daj sta das , sta uhvate...Kad uhvate onda alavo, ali do tada daj sta das...
Mnoge zene kao klinke a klinke kao da im je zadnji dan , tj prvi dan na raspustu...

- - - - - - - - - -

U smislu teme, znaci dobar seks otklanja svaku drustvenu nepravdu...

Ja ne pričam o ljudima koji glume buntovnost, pričam o ljudima koji to zaista jesu, buntovni.
I normalno da ću da osuđujem okolinu zbog ponašanja, kada vidim debila kako baca smeće na ulicu ili na travnjak, hoću li da mu kažem da pokupi to i baci u kantu ili ću produžiti i reći sebi, da je to njegovo slobodno ponašanje. Razmisli. U društvu slobodno ponašanje znači raditi šta hoćeš ako ne ugrožavaš okolinu. Znači, neke norme moraš da prihvatiš ako društvo to zahteva od tebe.
I normalno da ću osuđivati okolinu zbog stanja u zemlji, jer se 20 godina ništa ne menja a ako hoćeš da menjaš oteraju te u tri lepe... Tako da, sebi dajem za pravo da osuđujem nekoga ako taj neko ugrožava mene ili moju okolinu.

Je l da? Ne moram nista da prihvatim i niko ko mi je blizak ne mora da prihvata svaku glupost koje se seti neka dokona spodoba.
Prica je da recimo ti prozori u autobusu, nekome smetaju nekome ne i meni smeta ako su zatvoreni, ali ih sigurno necu sve otvoriti, ako nekome smeta promaja, a neces ni ti. Mozes da osudjujes svoju babu sto te nije naucila ponasanju.

Mislim kad pogledam da mi statistika reakcija glupih zena
(dobro onih najglupljih) pokazuje da traze clanak koji pljuje po muskarcima i onda ako clanak nije dovoljno pljuvacina kako je naslov naglasavao onda pada ocena clanka. to mi govori da je zrelo doba masovnog muskomrstva, vise kao kulturnog fenomena.

A kad se pogleda rast pakosti, zlobe i netrpeljivosti u narodu, vidi se da je moguc gradjanski rat, samo sto se neki nadaju da ce biti Kosovski , a mozda vlast to namerno izaziva...
Ja bih ipak rekao da je verovatniji konacni obracun, posle koga vucic moze slobodno da vlada jos 40 godina...
Ciscenje...
A sad vi to zovite pristojnost ili kako god hocete, a ostale proglasite nepristojnima i eliminisite.

Ko to kaze...?

Znaci kad organizujes svadbu , zurku, a dodju silni padobranci zeljni da se napiju, sila je vrlo efikasno i jedino resenje.
Ne znam sta je po tebi kulturno , kad sam video sta ti je pristojno , istog trenutka je tvoje razmisljanje prestalo da figurise kao nesto relevantno jer zavisi sa kim si u drustvu tog trenutka, znaci maksimalno im se uvuces...
Da bi covek bio dzentlmen, mora pre svega da bude onaj ko obezbedi funkcionisanje kao dzentlmena...
Biti dzentlmen a oko tebe raspad je lujka, a ne dzentlmen...
Ljudi koji rade u realu , a ne prosipaju suplje na netu, znaju da je obavezno uspostaviti svoj sistem pa tek onda praviti neke teorije ili podkulture..
Ako ne mozes to, onda je bezveze..
Npr ja zovem fine devojke a pre toga nisam obezbedio prostor od upada crnogoraca i pijandura,
Moje drustvo ih nece zlostavljati, ali ce itekako biti zlostavljane kad dodju na takvu zurku...
Zasto?
Zato sto se zna kako se radi, a ne da se filozofira u prazno...
Ili ako cemo u praksi, samo budala ne trazi avansno placanje kad pravi neki specifican sistem..
Jer kupac ce ga zaebati pa odustati , a troskovi ce biti jako visoki, pa sa par odustajanja takav privrednik moze slobodno da ugasi posao..
Ovako avans koji ide cak i do 50%, a sigurno ne manje od 25% i onda je em sansa za odustajanje manja em steta od istog manja.

Poslednja izmena od moderatora:
U smislu teme, znaci dobar seks otklanja svaku drustvenu nepravdu...

E pazi samo da drugarica ne krene da je brani, misleći da je mutava ovca,
pa i ti i ona dobijete batine. Ako je sa drugaricom, vataj obe il ni jednu.

Seks, sportić, meditacija, joga smeha...
Na društvene nepravde deluje preventivno, jer su veseli ljudi inspirisani
da uvesele i svet oko sebe.

Ne znam ko je vas 'buntovnike" naucio da namecete svoju volju ljudima oko sebe, mozda englezi ili ipak afrikanci?

Nigde sila nije kulturna, makar se ne dogovorili. Treba da naucite da se dogovarate da bi naucili da komunicirate pristojno.

Pa ko kaže da neko neće dogovor? Ovima kojima smeta promaja odu na drugi deo autobusa gde se neće otvarati prozor, a ovima kojima smeta promaja idu na deo gde je vrućina. Svuda gde sam se bunio, sve sam hteo razgovorom da rešim, što sam i pokušavao jer se sile gadim.

Poslednja izmena od moderatora:
Neću da trošim energiju na ono što je van moje kontrole
Za ostalo reagujem ali biram način na koji ću izraziti neslaganje
Takođe ne volim da trošim energiju na svađe i slično to je za mene bačeno vreme

Odlican komentar, i prilicno cest...u glavi ne izreceno...
Nisam ja gazda je vrlo cest autocenzurni odgovor ljudi na smetnju koji dozivljavaju.
Oni ga skoro uvek ili bas uvek vide kao da je prag dejstva uzasno visoko...
To je ovo sav trud ispod nekog praga dejstva se razbija o stepenicu tog praga i kao da nije ni postojao...ako covek sam proba njegov maksimum je ispod praga i onda zakljucuje da je nemocan i tu se nista ne moze , bez omocenja...
Pacovi tu imaju bolji algoritam...oni sami su stalno nemocni , tj nisu na jednom mestu , nisu posveceni nisu vredni..nisu nista...
Efektivna snaga i trud su im blizu nule...
Zato uvek imaju algoritam daj da se skupimo i razbijemo ga....gde ih je 10 na jednog, tu moze da se prikljuci jos 10 da bi svi poneli ushicenje pobedom, a brze i lakse ugazili zrtvu...

Dakle , tamo gde ima mnogo pragova, prosecan covek zakljucuje da je nemocan iako bi sa jos 2 slicnomisljenika presao prag i napravio dar mar, tj ne bi bilo smetnje.
Ali u istoj poziciji pacovi i smradovi su efikasniji , jer ce vrlo brzo naci motiv za saradnju npr dodjem ti dodjes mi ili cista kupovina takodje...za ovoliko hocu...
I vrlo brzo se nadju preko praga dejstva...

Jedan od razloga zasto je zlocina vise i pljacke vise od postenog pristupa...
Lakse je naci saradnika i druga u pacovskom projektu i tako preci prag dejstva nego saradnika i kolegu u rintanju i radu i tako preci prag dejstva.

Овај видео виртуелно кружи и сви се згражавају.

У духу ове теме, сниматељ ништа није покушао да спаси момка кога је контролор извукао на улицу и тамо претукао, али је све уредно снимио.

То може да буде и наше дете.

Ако овако сви ћутимо и сагињемо главе, и биће једног дана.

snimatelj je debil za sebe, bilo je dosta njih koji to nisu bili nego su samo ćutke posmatrali

generalno, survavanje društva je počelo ekspanzijom interneta i društvenih mreža, a naročito dostupnosti mobilnih telefona i usavršavanjem njegovih funkcija

ovi što su samo ćutali i posmatrali, imaju odličan materijal da trtljaju o tome po internetu kao HAOS događaj
, a ovaj što je snimao, ima crno na belo i na kontu toga razmišlja o hrpi pregleda i lajkova..

Odlican komentar, i prilicno cest...u glavi ne izreceno...
Nisam ja gazda je vrlo cest autocenzurni odgovor ljudi na smetnju koji dozivljavaju.
Oni ga skoro uvek ili bas uvek vide kao da je prag dejstva uzasno visoko...
To je ovo sav trud ispod nekog praga dejstva se razbija o stepenicu tog praga i kao da nije ni postojao...ako covek sam proba njegov maksimum je ispod praga i onda zakljucuje da je nemocan i tu se nista ne moze , bez omocenja...
Pacovi tu imaju bolji algoritam...oni sami su stalno nemocni , tj nisu na jednom mestu , nisu posveceni nisu vredni..nisu nista...
Efektivna snaga i trud su im blizu nule...
Zato uvek imaju algoritam daj da se skupimo i razbijemo ga....gde ih je 10 na jednog, tu moze da se prikljuci jos 10 da bi svi poneli ushicenje pobedom, a brze i lakse ugazili zrtvu...

Dakle , tamo gde ima mnogo pragova, prosecan covek zakljucuje da je nemocan iako bi sa jos 2 slicnomisljenika presao prag i napravio dar mar, tj ne bi bilo smetnje.
Ali u istoj poziciji pacovi i smradovi su efikasniji , jer ce vrlo brzo naci motiv za saradnju npr dodjem ti dodjes mi ili cista kupovina takodje...za ovoliko hocu...
I vrlo brzo se nadju preko praga dejstva...

Jedan od razloga zasto je zlocina vise i pljacke vise od postenog pristupa...
Lakse je naci saradnika i druga u pacovskom projektu i tako preci prag dejstva nego saradnika i kolegu u rintanju i radu i tako preci prag dejstva.

Za razliku od pravih smradova ja sam iskrena i ne ulazim u fajt gde sam slabija niti me to zanima

- - - - - - - - - -

A pravi smradovi su reciti na forumu a u rl upravo ovi sto ćute u busu na lopova i nasilnike

- - - - - - - - - -

Ili su oni nasilnici jer misle da su bogom dani da su najbolji i da se sve vrti oko njih
Manijake hvala lepo izbegavam

Back