zike
Elita
- Poruka
- 21.673
Ne ponaša li se i samoproglašeni mitropolit Mihailo, a koga ti poštuješ?![]()
Ne u toj mjeri
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne ponaša li se i samoproglašeni mitropolit Mihailo, a koga ti poštuješ?![]()
Pa to je tvoja partija (DPS), zike.Uostalom, nije baš tako. Pod uređenjem iz šezdesetih i sedamdesetih, SFRJ je funkcionisala uglavnom kao zajednica suverenih država (republika i pokrajina).
Кад је био земљотрес у ЦГ, цела бивша југа шаље помоћ, а када су биле поплаве по Банату, централној Србији ни једно ћебе из братске ЦГ...јајаре.
Ne bih rekao da je tada postojao DPS
Ne u toj mjeri
DPS CG je osnovan 1945. godine, jada je pretvoren iz ogranka (osnovanog 1920.-ih godina) u sub-partiju.
A što je konkretno mjerilo onda?![]()
Prvi dio osnivačkog Kongresa DPS CG bio je 20.10.1990
Pa Amfilohije je ekstremniji, i, za razliku od Mihaila, radi protiv države u kojoj djeluje
Pa nije zemljotres pogodio citavu Crnu Goru.
Сећаш се песме коју су певали Црногорци тада....
О господе са небеса....
дај још два три земљотреса....![]()
Pa znači da tada nije bio DPS.Da. Članovi osnivačkog kongresa su bili članovi Saveza komunista Crne Gore. Bile su rasprave o imenu, najglasniji je bio da 'komunistička' ostane u naslovu. Međutim, nakon ankete, ipak je odlučeno da se KP CG preimenuje u 'Demokratska partija socijalista Crne Gore'.
Radi i protiv države i protiv vlasti. Ne moramo zalaziti u njegovo političko opredjeljenje, to je njegova lična stvar, kao i svakog drugog čovjeka, osim što ne smije da koristi svoj položaj u crkvi za propagiranje istog (a to stalno radi).Ekstremniji po čemu, u kojoj mjeri? Radi li protiv države - ili aktuelne vlasti, i u kojoj mjeri/kako to čini? Dosta više, dokle na našim prostorima sa identifikovanjem 'izdajnika' u svakom kutu - hajdemo malo racionalnih činjenica. Između ostalog, to je jedna od vaših problema. Svog predsjednika deifikujete, a sebe poistovećujete sa državom Crnom Gorom, u najvećoj mjeri od svih vladajućih političkih stranaka na prostoru bivše Juge.
Ja ti opet kažem, i Amfilohije i Mihailo se bave onim čim ne bi trebalo, samo što mi se čini da se Mihailo u zadnje vrijeme manje bavi politikom. SPC se miješa u politiku Crne Gore i radi protiv države Crne Gore.Takođe, ne bih se složio. Crnogorska pravoslavna crkva je, štoviše, značajno izravnije od Mitropolije Crnogorsko-primorske katkak upućivala političke poruke - povodom referenduma o nezavisnosti, novog ustava, a ponajviše mislim na crnogorski jezik. Osim toga, Crnogorska pravoslavna crkva je osnovana kao politički organ 1993. godine, tako da je prilično čudno i neosnovano tvrditi da se SPC miješa više u politiku Crne Gore od CPC.
Opet isto! Kažem ti, daleko od toga da sam ja njegov obožavatelj, više bih volio da je neko drugi na čelu crkve... Ali, što ćemo, tako nam je kako nam je, doći će bolja vremena.Da li ti to tako olako prelaziš preko svih mrlja Dedeićeve ličnosti, kao da su nepostojeće? Da li mu ti to praštaš sve samo zato što je crnogorski nacionalista i što si emocionalno-romantičarski na istoj ravni s njim?
Vikao je i Amfilohije da će se krv prolivat, isto ko i Mihailo, pa je čak prijetio i kozacimaNpr. da li se sjećaš onda kada su se najžešće sukobili oko Cetinjskog manastira?
Kada je mitropolit Mihailo vikao kao Šešelj? Da li ti zvuči da bi Amfilohije ikada tako 'šešeljističan' bio?
Pa znači da tada nije bio DPS.
Radi i protiv države i protiv vlasti. Ne moramo zalaziti u njegovo političko opredjeljenje, to je njegova lična stvar, kao i svakog drugog čovjeka, osim što ne smije da koristi svoj položaj u crkvi za propagiranje istog (a to stalno radi).
Ja ti opet kažem, i Amfilohije i Mihailo se bave onim čim ne bi trebalo, samo što mi se čini da se Mihailo u zadnje vrijeme manje bavi politikom. SPC se miješa u politiku Crne Gore i radi protiv države Crne Gore.
Opet isto! Kažem ti, daleko od toga da sam ja njegov obožavatelj, više bih volio da je neko drugi na čelu crkve... Ali, što ćemo, tako nam je kako nam je, doći će bolja vremena.
Vikao je i Amfilohije da će se krv prolivat, isto ko i Mihailo, pa je čak prijetio i kozacima![]()
Promijenila je i Srpska narodna stranka ime jednom. Pamtiš li kada?
Da. Članovi osnivačkog kongresa su bili članovi Saveza komunista Crne Gore. Bile su rasprave o imenu, najglasniji je bio da 'komunistička' ostane u naslovu. Međutim, nakon ankete, ipak je odlučeno da se KP CG preimenuje u 'Demokratska partija socijalista Crne Gore'.
Ekstremniji po čemu, u kojoj mjeri? Radi li protiv države - ili aktuelne vlasti, i u kojoj mjeri/kako to čini? Dosta više, dokle na našim prostorima sa identifikovanjem 'izdajnika' u svakom kutu - hajdemo malo racionalnih činjenica. Između ostalog, to je jedna od vaših problema. Svog predsjednika deifikujete, a sebe poistovećujete sa državom Crnom Gorom, u najvećoj mjeri od svih vladajućih političkih stranaka na prostoru bivše Juge.
Takođe, ne bih se složio. Crnogorska pravoslavna crkva je, štoviše, značajno izravnije od Mitropolije Crnogorsko-primorske katkak upućivala političke poruke - povodom referenduma o nezavisnosti, novog ustava, a ponajviše mislim na crnogorski jezik. Osim toga, Crnogorska pravoslavna crkva je osnovana kao politički organ 1993. godine, tako da je prilično čudno i neosnovano tvrditi da se SPC miješa više u politiku Crne Gore od CPC.
Da li ti to tako olako prelaziš preko svih mrlja Dedeićeve ličnosti, kao da su nepostojeće? Da li mu ti to praštaš sve samo zato što je crnogorski nacionalista i što si emocionalno-romantičarski na istoj ravni s njim?
CPC nije nikakava crkva to je gomila probisvjeta,laznih popova,anatemisanih sotona predvodjenih Mirasem Dedeijcem bivsim veliko srbinom koji je obozavao Slobo Milosevica,ta CPC je registrovana u policijskoj stanici na Cetinju,sve te probisvjete i raspope je okupila i osnovala tu crkvu je Milova tajna policija ,nekadasnja rebulicka sluzba drzavne bezbjednosti a danas agencija za nacionalnu bezbjednost koja jos potpuno kontrolise zivot u CG....Cg je jedina zemlja u evcropi gde nije bilo promjena i gde komunisticke tajne sluzbe nisu rasformirane
koji moj vise otvarate ove teme o crnogorcima...ko ih jeb...sisa...i onako se samo pojave ona dvojica iz crne gore sto lupetaju...odbrana zemlje preko interneta je njihova moralana duznost...
Ipak mislim da je ovo dužnost srpskih "patriota".![]()
ne znam ja ko se na svaki post oglasi sa proglasom o svojoj drzavnosti,crkvi,naciji...da toliko verujes u sve to,ne bi se toliko trudio da nam obajasnjavas svaki dan po 50 puta...
iskreno,libo me tuki...sto se mene tice,mozes i da kazes da ste sa marsa...
ih,nemoj sad tako...ima ih vise,pa izgleda da postuju vise od tebe,ali nije tako...uspevas da odrzis korak sa njima...