Zasto boziji narod sastavljen od 12 plemena?

Eleleth, znamo da je 12 broj kompletnosti. Biblija na vise mjesta spominje sinove Izraela i u tim spiskovima nalazimo cas Josifa, cas njegove sinove, cas su Dan i Levi pobrojani, cas nisu..neuko oko bi reklo zbrka, ali svi spiskovi zavrsavaju na broju 12. Broj bozanskog autoriteta i kompletnosti. Jel nam zagonetke postavljas ili sta imas za cilj?
Josifovo pleme je dobilo čast da se oba njegova sina i njihovo potomstvo računaju u plemena, pa se tu pojavljuje jedno pleme viška, Go se u nabrajani 12 plemena koja sačinjavaju 144000 odabranih ne pominje danovo pleme, najverovatnije zbog značenje imena Dan što bi značilo sudija. A pošto imena u Hebrejskom su oznake karaktera a karakter odabranig ne može biti da su sudije, to je zato iz tog popisa izbačeno Danovo pleme. Jer mi koji smo duhovni izraelci kroz ime Božije koje je oznaka našeg karaktera spadamo u neko od plemena shodno svome karakteru. svome imenu koje smo dobili od boga.

Josifovo pleme je dobilo čast da se oba njegova sina i njihovo potomstvo računaju u plemena, pa se tu pojavljuje jedno pleme viška, Go se u nabrajani 12 plemena koja sačinjavaju 144000 odabranih ne pominje danovo pleme, najverovatnije zbog značenje imena Dan što bi značilo sudija. A pošto imena u Hebrejskom su oznake karaktera a karakter odabranig ne može biti da su sudije, to je zato iz tog popisa izbačeno Danovo pleme. Jer mi koji smo duhovni izraelci kroz ime Božije koje je oznaka našeg karaktera spadamo u neko od plemena shodno svome karakteru. svome imenu koje smo dobili od boga.
Mislim da nema veze broj 12 sa karakterima, nego s bozjom potpunoscu...12 plemena, 12 apostola...a zasto je broj svetog satora 5 po tvome razumijevanju?

Mislim da nema veze broj 12 sa karakterima, nego s bozjom potpunoscu...12 plemena, 12 apostola...a zasto je broj svetog satora 5 po tvome razumijevanju?
Nas dvojica ne razmišljamo na isti način. Ja kad gledam kakvu bi poruku Bog poslao kroz Bibliju pokušavam da nađem smisao u tome do čega će dovesti drugi Hristov dolazak. I kad gledamo šta je Hristos govorio kakvi ljudi treba da budemo da bi nasledili carstvo Božije onda vidim da je karakter tih ljudi jako važna stvar, to jest najbitnija stvar u svemu. Sa drugim Hristovim dolasko zavladaće bratoljublje na zemlji, svi će rado pomagati drugima. praštati tuđe grehe, biti mlostivi, krotki puni ljubavi jedni prema drugima. Biblija kaže da su dvanaest temelja na tom Jerusalimu koji silazi s neba, To su dvanaest karaktera ljudi koji će naslediti taj grad. Tu brojevi nisu toliko bitni kada se vidi šta je Božija namera. Da su brojevi bitni to bi Hristos već naglasio na neki način ali on naglasak stavlja na karakter ljudi. Da su brojevi u pitanju već bi se napravio neki računar koji bi nekim softverom razbio biblijski kod i pronašao smisao brojeva, ali vidimop da se to ne dešava

Treba sagledati iz tadasnje perspektive stvari a ne iz danasnje.
Sotona je prejak pa sve zavodi da gledamo iz nase osobne perspektive gdje unosimo vlastita psihicka stanja.
Mene sotona okrunio kad sam prevladao vlastiti ego poklonio mi se i sluzi me sada.

Back