Zaštitna vrata u stanu

ela1109

Početnik
Poruka
18
Potrebna mi je pomoć u pronalaženju nekoga ko ume da napravi zaštitna vrata koja bi bila montirana u stanu i sprećavala psa da ulazi u deo stana. Na internetu sam pronašla nešto savršeno ali bi verovatno cena transporta iz Slovenije bila prevelika. Sigurno bi većina domaćih proizvođača ograda i kapija umela da mi napravi nešto što bi rešilo problem ali kada pogledate kako to izgleda na sajtu shvatićete razliku između "dvorišne kapije" usred stana i nečega pravljenog da ulepša prostor.

zastitnaVrata.jpg

Unapred hvala ukoliko neko ima neku ideju.

Mislim da bi ti bilo jeftinije, a i bolje, da psu zabraniš ulaz u neke prostorije (recimo, ja sam mojoj zabranio ulaz u kuhinju). To se vrlo jednostavno uradi: Kada uđe gde ne sme, smotaj novine, kaži "Napolje!" nekoliko puta, preteći mu. Kada izađe pohvali ga. Sve ovo ponovi par puta, ne brini, drugi put će da stoji ispred prostorije i neće mu pasti napamet da uđe. Hah, meni je moja kera interesantna - ne ulazi u kuhinju, ali kada god je neko unutra, ona bar šapu mora da stavi na prag :)
(Gledajući priloženu fotku, baš se mislim, pa to može i maltezer da preskoči!)

Problem je kada ostane sat-dva sam, ima samo tri meseca a bokseri su poznati kao veoma radoznali i neumorni, pored toga naš najdraži Bole spada u grupu onih koji će napraviti štetu i tamo gde je to skoro nemoguće. Radi njegove bezbednosti neophodno mu je onemogućiti prolaz u deo stana kada nema nikoga kod kuće a tada, ipak postoji mogućnost da prekrše "dogovor" o neulasku. Hvala u svakom slučaju, smislićemo nešto, bar privremeno dok malo ne poraste i uozbilji se (ukoliko je to kod njega uopšte moguće...).

Vidi, jasno je to da je pas sa tri meseca veoma radoznao, ama baš svaki. Bokseri se tu ne razlikuju od drugih rasa. Ali, zašto investirati u nešto što će ti za mesec-dva predstavljati višak? Ako mora Bole da ostane sam sat-dva, onda je bolje da ga zatvoriš u kupatilo, ili već negde, ne bih rekao da bi mu to bitno uticalo na razvoj ličnosti. Boli nas srce, znam, kada ih ostavljamo tako male zatvorene. Ali je najbolje za sve.

Problem pregrade rešili smo na drugi način ali za one koje more slični problemi samo jedna informacija - javili su mi se sa slovenačkog sajta, nema problema da pošalju bilo šta a poštarina za ovakvu ogradu bi bila oko 30 eura. Dakle, nije nemoguće. Samo ne razumem zašto i kod nas nema takvih stvari.

U svakom slučaju veliko HVALA svima koji su pokušali da mi pomognu.

Kapijica je super. Sada sam poslala pitanje prodavcu jer ne shvatam mehanizam otvaranja a kapiju treba da otvara-zatvara petogodišnje dete. Ako odgovor bude ok kapijicu kupujemo pa javljam kako se pokazala.
A za informaciju jedno ogromno H V A L A !!!

Pogledajte po bravarskim radionicama oni mogu da vam naprave nesto slicno
Ja znam za jednu koja se zove Bravax nadjite ih na "bravar.org"

Utisci o Bravax su bas loši. Radio je protivprovalna vrata mom stricu. Vrlo neprofesionalan i primitivan vlasnik. A sin tek. Ne bi me iznenadilo da je sad u zatvoru klinac. Došlo mi je da im nalupam samare kako su se prema stricu odnosili.

Na kraju je brava zaglavila, a "garantovali" su da neće biti problema godinama. Zaobići ih u širokom luku.

Poslednja izmena:

Back