Zaštita potrošača

Da, recimo isti telefon u prodavnici košta 200€ dok je u paketu 10€.
Ili moj primer pre 5-6 godina, LG G5 u prodavnicama 500€, ja ga u paketu kupio za 300€ i danas radi (korstio sam ga dok mi je ovaj reklamirani bio u servisu).
Ne postoji opcija da je kupovina u prodavnici povoljnija, to su sve isti telefoni iz istog uvoza, samo je količina u nekoj od mreža veća, pa je i cena niža.

i plus na taj telefon placas paket, sve oni to ukalkulisu nista ne brini. moj fon je kostao manje od 200 evra 2019 godine, paket koji sma opisala je bio 950 dinara, kao starom korisniku su mi dali 50 posto popusta na paket. tako da je za 24 meseca paket kostao 22800, a fon je plafon bio 23 hiljade. tada niko od operatera nije imao krsomija redmi note 7, koji se tada pojavio, telenor je tada imao 6 u ponudi. i kad sma preracunala meni se vis eisplatilo da uzmem fon u slobodnoj prodaji. kao i uvek sto mi je tako bilo bolje.

i plus na taj telefon placas paket, sve oni to ukalkulisu nista ne brini. moj fon je kostao manje od 200 evra 2019 godine, paket koji sma opisala je bio 950 dinara, kao starom korisniku su mi dali 50 posto popusta na paket. tako da je za 24 meseca paket kostao 22800, a fon je plafon bio 23 hiljade. tada niko od operatera nije imao krsomija redmi note 7, koji se tada pojavio, telenor je tada imao 6 u ponudi. i kad sma preracunala meni se vis eisplatilo da uzmem fon u slobodnoj prodaji. kao i uvek sto mi je tako bilo bolje.
Pakte bez telefona je nekih 10% jeftiniji, ali imaš lepo papir i izračunaj koliko te sve to izađe nakon pune dve godine. Uvek je završna cifra povoljnija kod kupovine u paketu.

galaxy s22 u paketu kosta 68.000 a u prodaji oko 110.000
popust oko 300€ i posle kazi da nije povoljniji.

Pakte bez telefona je nekih 10% jeftiniji, ali imaš lepo papir i izračunaj koliko te sve to izađe nakon pune dve godine. Uvek je završna cifra povoljnija kod kupovine u paketu.

ja rekoh izracunala sam....da.sam uzela 6 koliko se secam na 2 godine bi izaslo 48 hiljada, a ovako 23 plus 22800= 45800.

smaras riferu ja sam racunala i svaki put racunam.

galaxy s22 u paketu kosta 68.000 a u prodaji oko 110.000
popust oko 300€ i posle kazi da nije povoljniji.

ocigledno zavisi koji fon uzimas. za saomija je bilo neisplativo uzeti paket i fon.
ne znam dal ti je to samo cena fona ili cena fon plus paket.

drugo, ja necu da se obavezujem da.dve godine placam nesto vise od 1500-2000 dinara. ono kad se.ljudi obavezu pa placaju mesecno po 3-4-5 hiljada..hvala lepo ali meni ne pada na pamet takva obaveza.

msm, ja placam sad sa poskupljenjem 1081 dinar telenorov paket. a fon radi vec trecu godinu bez servisa.

Ja sam bio u vipu bez ugovorne obaveze 10 godina dok mi nisu ukinuli paket i duplirali račun pa sam prešao u telekom na godišnji ugovor pa su mi i oni duplirali račun i raskinuo sam ugovor. Sada sam u globaltelu potpuno besplatno. Ionako već 20 godina razvrstavam otpad.

ja rekoh izracunala sam....da.sam uzela 6 koliko se secam na 2 godine bi izaslo 48 hiljada, a ovako 23 plus 22800= 45800.

smaras riferu ja sam racunala i svaki put racunam.
Onda biraš loše pakete ili lošeg operatera. To je već do određenih veština. Uvek sam uzimao pakete i uvek sam prolazio zanajno bolje nego bilo koja druga opcija.
To što tebe smara se zove nezanje, nema veze sa mnom.

ili da napisem ovako - alo reefere boodalo, ja sam htela saomija da kupim, konkretno saomija, jer sam imala pozitivnih iskustava vec sa saomijem. niko od operatera.nije imao nove modele saomija u tom trenutku. prodavali su svi starije modele, a za telekom cak i ne znam dal su imali saomija tada 2019. godine.

opet koristis svoju gloopavu demagogiju. :lol:
kad nisi u prav. :D
Hajde mi objasni ovo, prošle godine telefon koji je moj kum u prodavnici platio 250€ je na novogodišnjoj akciji u paketu bio 900 dinara. Šta misliš, koja je opcija bolja?
Ti jednostavno nemaš znanja da uradiš kupovinu kako treba, to je jedini problem.
Već sam pisao o LG telefonu koji je bio 500€ a ja ga kupio za 300€ u paketu.
Na stranu što kod nekih imaš popust za on line kupovinu, plus besplatna maska ili tako neki dodatak.

ili da napisem ovako - alo reefere boodalo, ja sam htela saomija da kupim, konkretno saomija, jer sam imala pozitivnih iskustava vec sa saomijem. niko od operatera.nije imao nove modele saomija u tom trenutku. prodavali su svi starije modele, a za telekom cak i ne znam dal su imali saomija tada 2019. godine.
Telekom? Eto vidiš da ne umeš da izabereš operatera.

Ja sam bio u vipu bez ugovorne obaveze 10 godina dok mi nisu ukinuli paket i duplirali račun pa sam prešao u telekom na godišnji ugovor pa su mi i oni duplirali račun i raskinuo sam ugovor. Sada sam u globaltelu potpuno besplatno. Ionako već 20 godina razvrstavam otpad.

ja sam bila od pocetka u telekomu, ali posto sam ja rista avanturista imala sam meizu i saomija jos pre nego sto je saomi postao popularan kod nas. medjutim telekom je imao problema sa netom tjah moji fonovi su imali problem sa.telekomovim netom tada i ja presla u telenor.
meizu je mislim malo puko ko firma kasnije. ne znam dal jos postoje, imali su i posle neke fonove.

Hajde mi objasni ovo, prošle godine telefon koji je moj kum u prodavnici platio 250€ je na novogodišnjoj akciji u paketu bio 900 dinara. Šta misliš, koja je opcija bolja?
Ti jednostavno nemaš znanja da uradiš kupovinu kako treba, to je jedini problem.
Već sam pisao o LG telefonu koji je bio 500€ a ja ga kupio za 300€ u paketu.
Na stranu što kod nekih imaš popust za on line kupovinu, plus besplatna maska ili tako neki dodatak.

Telekom? Eto vidiš da ne umeš da izabereš operatera.

znaci zabole me i za tvog kuma i za tebe. ja sam konkretno htela saomija da kupim. niti me je zanimao lg, niti bilo koji drugi fon. da li ta 1 zica koja ti drzi usi moze da primi tu informaciju, a da se ne raspadne i da ti ne otpadnu usi. :rotf:

a tad sam vec bila u telenoru 2019. :lol:

znaci zabole me i za tvog kuma i za tebe. ja sam konkretno htela saomija da kupim. niti me je zanimao lg, niti bilo koji drugi fon. da li ta 1 zica koja ti drzi usi moze da primi tu informaciju, a da se ne raspadne i da ti ne otpadnu usi. :rotf:

a tad sam vec bila u telenoru 2019. :lol:
Ti pišeše o jednom primeru, neuspelom pokušaju. Ja ti šiešm o toma kako stoje stvari sa paketima.
Evo ti trenutni promer, baš XiaoMi:

Iskoristi Moćni popust.​

Važi od 4.5.2022. do 31.5.2022. uz ugovornu obavezu od 24 meseca i aktivirani elektronski račun. Prikazana cena predstavlja zbir mesečne pretplate uz A1 Moćna postpaid u iznosu od 2.899 din i mesečne rate za telefon u iznosu od 550 din ukoliko se telefon kupuje na 24 rate.

To znači da RedMi Note 11 Pro plaćaš 13,200 din, dok je u prodavnicama on od 35.000 - 45.000 din.

fon sa paketom 900 dinara mesecno....ako je tako ja ga stapom ne bih pipnula. :lol:
Reč je o RedMI Note 9 Pro, odličan telefon. I ne treba štapom da ga diraš.

:rotf: uz paket od 2899 dinara pa na to jos 550 dinara za fon. to je 82776 dinara za 24 meseca.

to je tako kad gledas samo cenu fona bez paketa. :rotf:

Ti pišeše o jednom primeru, neuspelom pokušaju. Ja ti šiešm o toma kako stoje stvari sa paketima.
Evo ti trenutni promer, baš XiaoMi:

Iskoristi Moćni popust.​

Važi od 4.5.2022. do 31.5.2022. uz ugovornu obavezu od 24 meseca i aktivirani elektronski račun. Prikazana cena predstavlja zbir mesečne pretplate uz A1 Moćna postpaid u iznosu od 2.899 din i mesečne rate za telefon u iznosu od 550 din ukoliko se telefon kupuje na 24 rate.

To znači da RedMi Note 11 Pro plaćaš 13,200 din, dok je u prodavnicama on od 35.000 - 45.000 din.

Reč je o RedMI Note 9 Pro, odličan telefon. I ne treba štapom da ga diraš.

9 su im generalno losije.

:rotf: uz paket od 2899 dinara pa na to jos 550 dinara za fon. to je 82776 dinara za 24 meseca.

to je tako kad gledas samo cenu fona bez paketa. :rotf:

9 su im generalno losije.
A ti bi da ne plaćaš uslugu telefoniranja? Misliš da kupiš telefon i ne moraš da plaćaš operateru uslugu? Toliko o tvom znanju. :fdlan:

i jos na tih 900 dodati cenu paketa. a ako je cena paket 3 somica ko a1 sto ima ponudu bas je ispaltivo. :rotf:
Ako nisi znala, uvek imaš više paketa i što je skuplji paket (plaćaš kvalitetniju uslugu) telefon je jeftiniji. Izgleda da ti imaš pripejd karticu. Za takve i jeste problem da kupi telefon skuplji od 10€. :fdlan:

A ti bi da ne plaćaš uslugu telefoniranja? Misliš da kupiš telefon i ne moraš da plaćaš operateru uslugu? Toliko o tvom znanju. :fdlan:

sta ces imam srece daju mi fraj. a ti si antipatican. :lol:

Ako nisi znala, uvek imaš više paketa i što je skuplji paket (plaćaš kvalitetniju uslugu) telefon je jeftiniji. Izgleda da ti imaš pripejd karticu. Za takve i jeste problem da kupi telefon skuplji od 10€. :fdlan:

ja sam vec napisala da imam post pejd kod telenora i to paket koji sam do kraja decembra placala 950 dinara, a sad posle poskupljenja 1081 dinar.

ja kao stari korisnik dobijam na pakete 50 posto popusta. ne znam sta ti nije jasno. :lol:

sta ces imam srece daju mi fraj. a ti si antipatican. :lol:

ja sam vec napisala da imam post pejd kod telenora i to paket koji sam do kraja decembra placala 950 dinara, a sad posle poskupljenja 1081 dinar.

ja kao stari korisnik dobijam na pakete 50 posto popusta. ne znam sta ti nije jasno. :lol:
Samo tebi nije jasno da je najbolje kupiti u paketu, ali ne to tvoje za 900 din sigurno. Kolik opara, toliko i muzike.
Dao sam ti više primera, to što tvrdoglavo ne razumeš je tvoj problem.

moj paket inace ima neogranicene pozive prema svim mrezama (znaci, ne ono potrosis ka svim mrezama pa imas u svojoj, nego uvek prema svim mrezama) , neograniceni sms (ok to mi uglavnom ne treba), 3 gb neta, plus neke fraj aplikacije tipa fej, wa, viber i jos imam svake nedelje plavi petak gde dobijem jos neta. ja trenutno na stanju imam skoro 10 gb...meni to dosta, pa ne gledam filmove na fonu.

Back