Zaštita potrošača

e jesmo seljačka zemlja...

Znači - Povrat novca kada je plaćeno karticom

Prodavac uvažio reklamaciju i podneo Zahtev za storniranjem Banka Intezi prošlog meseca a mene pismeno uputio da se dalje oko statusa novca raspitam kod banke.

Pošaljem e-mail banci, slikam propratnu papirologiju, jasno se vidi prodavac i vreme kupovine itd.

Kaže do 14 dana za odgovor.
Na par dana proverim status (broj prigovora i hash oznaka al su pametni) kaže - u obradi

Isteklo već dva dana rok da proverim status - zahtev odbijen???

alo, pa moje pare vrtite 30 dana...

idem do poslovnice... hm...

Dakle da ponovim pre nego nastavim dogodovštine...

Kada kupujete teh. uredjaje plaćajte kešom zbog brzog vraćanja ako dodje do bofla.

Plaćanje preko kartice u koju se mnogi kunu paušalno i iz nekog hira ili umišljenog statusa je druga priča.

- Firma kojoj je proizvod vraćen vodi se u Banca Intesa.
- Firma me e-mailom obaveštava da su po prijemu, već sutradan, predali Zahtev banci.
- Banca Intesa samo treba da stornira i vrati novac a u mom slučaju da preusmeri Poštanskoj Štedionici.
- Kontakt e-mailom gde je priložena i fotografija računa jasno se vide i iznos i ime firme i datum a naveo sam im datum kada je Zahtev za storniranjem podnet.
- 14 dana je status web potanja bio u obtadi a 15-ti dan odbijen uz neistinu da su mi pislali pisan odgovor?!
- Kontaktiram Call Ce ntar i poske čekanja agent skraćuje priču sa "čeka se 30 dana"
- Prošlo 30 dana odem popodne do njihove poslovnice radi dobijanja informacije da li bar mogu da vide da je zahtev u obradi, mrzi ih nego da opet okrenem Call Centar jer:"služba prometa ne radi popodne a call centar može da vidi"???
- odlazim ponovo u poslovnicu ali pre podne ako je do službe platnog prometa, upućuju me na Kontrolora.
- Kontrolor mi objasni: "firma pripada Banca Intesa ali ja pripadam Poštanskoj Štedionici tako da PŠ treba da arbitrira za moj slučaj tako što će im pislati Zahtev za preuzimanje storniranih sredstava"
- Odlazim u matičnu PŠ, iskusna šalteruša obavi telefonski razgovor i navede sve datume, iznose, firmu bla bla i kaže: "Zahtev jeste podnet a mi Vama odmah prebacujemo taj novac čim nam ga iz Banca Intesa i usmere, a dokle će da drže nemamo pojma zašto to rade"

Dakle stvar je jasna.
Tržišna inspekcija ovde nema šta da radi jer je firma kojoj je bofl vraćen uradila svoj deo posla.
Jedina institucija kojoj mogu da se obratim je NBS

Slatke li su tudje pare, vidim ja...
Možda se nadaju da sam zaboravio?
:lol:

U BiH trgovci namjerno prave nestašice na policama,da bi mogli podizati cijene brašna,ulja. Iz pouzdanih informacija čujem da imaju zalihe u skladištima. Evo kako su danas izgledale police.
20220319_190200.jpg

Ostalo par flaš suncokretovog ulja,a maslinovog ima na izvol'te. Vele neće niko maslinovo ulje kupovati narod dobija alergiju po novčaniku.
20220319_190213.jpg
Ne pravite hljeb ni pite kući,ima pura zdravija je nego lisnato tijesto. Ova vlast stvarno misli na norod ko bi reko.

Maxi i idea su podigli cene 100%! Za to su partizani nekada streljali!
Vratiće Partizani MAXI u C Market
a onda će ti na forum dodje Miško Treći da nam objasni kako su Zli Komunisti oteli njegovom dedi Mišku Prvom sve prodavnice u kojima radilo na hiljade ljudi.

A i Takovo bio gubitaš dok nije došao Rodoljub Spasilac Drašković

Poslednja izmena:
Robna marka poskupela cak za duplo. Te iste makarone sam platio istu cenu u originalu na drugom mestu.

Pogledajte prilog 1124032
To domaća testenina? Jbt kako ih nije sramota da stave kao na italijanskom a to pravi mile od blata u nekoj selendri. Nikad srbi nisu znali da naprave makarone i špagete. Cena do juče bila 35 dinara a vidi kako su danas naduvali!

Koji zastitnici nama je potreban Robin Hud da otima od lopova i daje sirotinji.Sto gama kafe sa 94 dinara danas 124 dinara sutra pitaj Sv. Petra koliko ce biti a onaj prdonja Vucic preko televizora prica sve je stabilno ima svega.Ima moodo moje a od stabilnosti cena nič.
Cene nisu uopste stabilne a i kurs polako odlazi ,dosta ga odrzavali vestacki.

To domaća testenina? Jbt kako ih nije sramota da stave kao na italijanskom a to pravi mile od blata u nekoj selendri. Nikad srbi nisu znali da naprave makarone i špagete. Cena do juče bila 35 dinara a vidi kako su danas naduvali!
Nije los kvalitet uopste ,cene su sada prenampupane.

Imaš ljude tamo pa ti si robovlasnik
:bravo:
nije "biznis" samo trenutni model "ekonomskog totalitarizma"

zbog tako zadojenih pajsera ona banka Intesa i zadržava tudje pare kad stornira račun od firme i još se izdrkavaju nad vlasnikom - te si fizičko lice te nisi njihov klijent... šta ima ti njih da pitaš... uf, jači iznos - 100 evra...

ok ako je "jači iznos" vrati onda...
ako ni zbog čega drugog a nije tvoje

Trgovalo se i radilo od pećinskog doba.
A onda naidjoše lenjguze jajare
Ne bi oništa da zapnu, samo bi da vrte tudje

Back