Zastita auta od korozije

Da, novija vozila ako nisu cukana, nema problema oko korozije. Ali, desava se i da vozila zarade neke packe od udara kamencica prilikom voznje, pa na tim mestima moze doci do tackaste korizije, koja je obicno povrsinska. Ako si bas resio da zastitis auto, kupi vosak i teraj kod majstora da ga odozdo lepo navoskira i popuni rupe istim tim voskom. To bi trebalo da je dovoljno. Za gornje slojeve, preko farbe takodje vosak za zastitu i tako...

Najjeftinije a opet jako efikasno kako auto da zastitis od korozije odozdo je da prvo dobro operes a onda kad se osusilo da poprskas sve odozdo sa uljem za lanac od motorne testere.Jako dosta ljudi to rade ovde u Norveskoj,jeftino a radi odlicno posao,samo je vazno da skines auspuh jer ako naprskas ulje po njemu hoce da smrdi kad se auspuh zagreje.

Jesi siguran da mi u Srbiji mozemo da kupimo takvo ulje za testere? Mislim, znas kako je kod nas, skart na svakom koraku, masovna prodaja falsifikovanih ulja za motore, a kamo li za testere, to je sigurno neki otpad kod nas :)

I kako to stoji odozdo? Jel to neko gusto ulje pa ne kaplje? I koliko traje? Odnosno, koliko vremenski uspe da ostane na patosu vozila?

Jesi siguran da mi u Srbiji mozemo da kupimo takvo ulje za testere? Mislim, znas kako je kod nas, skart na svakom koraku, masovna prodaja falsifikovanih ulja za motore, a kamo li za testere, to je sigurno neki otpad kod nas :)

I kako to stoji odozdo? Jel to neko gusto ulje pa ne kaplje? I koliko traje? Odnosno, koliko vremenski uspe da ostane na patosu vozila?

Ne znam jer nisam sam probao,ali znam dosta norvezana koji to rade,valjda bas iz tog razloga sto je ulje za testere nekog posebnog kvaliteta i sastava pa se zato koristi u te svrhe.Kad se naprska odozdo ostavis auto jedno satak vremena da se ocedi i to bi trebalo da traje celu zimu bez problema.

Аутомобил је најугроженији на кошевима због тога што точкови набацују тамо велике количине воде, каменчића, блата.
Један од најбољих материјала за заштиту је полиазбитол, спречава продор воде, одлично приања уз подлогу претходно премазану битулитом, а остаје еластичан годинама.

Немој ти нас и вас да стављаш у исти кош.

А друго, ипак сте ви еколошка држава, просто се питам да оне слике са најлоном нису можда из еколошке Црне Горе.

Jok,oni ne voze te kante tamo vise.

Za dobru zastitu,treba dobro ocistiti auto.Oprati da,a onda ispregledati da li je negde ispucala stara zastita,da li se skinula negde.
E kad se sve to uradi,ocisti(najbolje da se stara zastita skine skroz,sto je bas veliki posao) brusilice,cetke,dleta,skidaj,guraj,guli, ako ima sta da se zakrpi,onda izvaris pa tek onda neku od zastita.
E sad,ako je to varijanta trebalo bi jer dolazi zima,a na autu nista ne fali,onda je najbolje da ga ne diras,da ne bacas pare.
Bas bi bilo lepo da znamo koji je auto u pitanju.

Posto nemam garazu pa tako ni kanal,podigao sam auto na klocne,tako da mogu da legnem pod njega i cistio sve sto je htelo da sidje.Znaci nisam bas sve poskidao jer ima delova koji se tako dobro drze da ne znam kako bi ih uopste skinu,pogotovo u lezecem polozaju.Potom sam izvario sto je trebalo, pa sve premazao antirostom,Kad se antirost osusio,sve sam premazao osnovnom nitro farbom a sada mazem sa Body 930.Nadam se da ce jedno duze vreme biti dobro !?

A koji auto zivota ti?
Kad god sam radio sa antirostom,posle sam prao sundjerom i deterdzentom,jer u njemu ima masnoce,pa ti otpada farba ako nije dobro oprano.

U pitanju je Opel Kadet 1.6i '91g.A sto se tice antirosta nikad nisam imao problema sa njim i nikada ga nisam prao.Inace se bavim i bravariom tako da sam ga cesto koristio i nije otpadala farba.Pa sad zivi bili pa videli.Pozdrav!

Back