Заставе ЕУ на протестима против насиља

Nismo, ali trebamo da budemo. Zastava je simbol težnje da idemo ka modernom, razvijenom, uređenom i demokratskom društvu. Ljudima je dosta autokratije na ovim prostorima. Imamo uništene institucije i predsednika koji se za sve pita i na svakih par dana drži sudbonosne istorijske govore preko medija. Jbt, ko da smo Severna Koreja. Postalo je više degutantno. Zastave EU znače da je ljudima toga preko glave. A zašto EU? Zato što smo u Evropi. Zato što su svi naši susedi tamo. Zato što su tamo razvijene države. Zato što tamo funkcionišu institucije. Zato što naši ljudi kad beže iz zemlje idu u EU jer znaju da je tamo bolji standard. Zato što ubedljivo najveću ekonomsku saradnju imamo sa zemljama EU. Prosto ne postoji ni jedan zdravorazumski razlog da ne idemo tamo. Eto zato zastave.
Ima bar jedan zdravorazumski razlog da se ne bude u EU:

NEĆE DA NAS PRIME U DOTIČNU.
Prosto ne postoji ni jedan zdravorazumski razlog da ne idemo tamo.

Ima bar jedan zdravorazumski razlog da se ne bude u EU:

NEĆE DA NAS PRIME U DOTIČNU.

Ah, standardno srpsko luzersko razmišljanje. Kad ti nešto ne ide, daj odma neke izgovore kako je do drugih. Ne vole me, mrze me, oni su ovakvi, onakvi... haha, može da se čuje na svakom koraku ;)

Međutim, realnost je drugačija. Nema tu hoće/neće nego postoje procedure za te stvari. Mi smo pre 20 godina (slovima d-v-a-d-e-s-e-t godina) dobili spisak uslova koje treba da ispunimo. To se zovu pristupna poglavlja. Tamo sve lepo piše, crno na belo. I nije to nikakav bauk, to su sve one stvari koje se tamo i primenjuju i koje daju rezultate. To su sve iste one stvari na koje odlaze naši ljudi kad beže iz zemlje. I jel znaš koliko smo mi od svega toga uradili za 20 godina (slovima: d-v-a-d-e-s-e-t godina)? Možda oko 3%. Eto zato neće da nas prime. Jer ako hoćeš u kolektiv gde su najbolji, onda to mora da se zasluži. Ali kapiram da je lakše ništa ne raditi i pričati kako nas svi mrze.

Back