Zastava Srbije

Sadašnja trobojka ili ''sretenjska?

• Ukupno glasova
    32
Dobar dan.
Levo je zastava moderne, slobodarske, progresivne, nove, neokaljane, reformske, evropske Srbije.
Desno je zastava poražene, omražene, siromašne, gubernijske, nazadne, podaničke Srbije.

Ja znam koju ću ja Srbiju podržati i njome se ponositi. Vi?

Sretenje.png

Dobar dan.
Levo je zastava moderne, slobodarske, progresivne, nove, neokaljane, reformske, evropske Srbije.
Desno je zastava poražene, omražene, siromašne, gubernijske, nazadne, podaničke Srbije.

Sretenje.png

Biti porazena, omrazena, podanicka itd. je drzavotvorni mit Srbije. 500 god. robovanja pod Turcima, vjecne zrtve. 🇷🇸

бахахахаха мора да се зајебаваш
сретенска застава је била коришћења док је србија била земља вазалија

модерну тробојку су такође креирали срби

Poslednja izmena od moderatora:
Dobar dan.

Sretenje.png
Ne znam je li ovo ironija, no ovo su dvije posve različite zastave.
Ova stara je ukorijenjena u povijesti, pa sultan amo, sultan tamo....hja, što je bilo, bilo je.

Ne vjerujem da će ovo nekog zanimati, no kad bih bo diktator Hrvatske, ja bih nametnuo stijeg potpuno plav (simbol mora) i u sredini grb s pleterom, kao Herceg Bosne.

Sve trobojnice su više manje nekako zbrčkane, kod svih zemlja, a u hrv. slučaju grb s nekim kozama, lavljim glavama i lasicama, što jest povijesno, no djeluje komično,kao neki zoološki vrt.

бахахахаха мора да се зајебаваш
сретенска застава је била коришћења док је србија била земља вазалија

модерну тробојку су такође креирали срби
Prvobitna trobojka je bila po volji Srba koja nije prihvaćena od sultana.
Drugu trobojku je sultan ''podario'' (kako je sam rekao) Srbiji.

Dobar dan.

Sretenje.png
I posle se zalis kad te podjeb.avaju za pola madjar a forsiras zastavu Madjarske 😁

dvoglava šizofrena orlušina u našem grbu pa još sa krunom dosta dobro simbolizuje naše podele na primer jedni gledaju na istok drugi na zapad,bilo kako bilo ta naša trobojka je prilično lepa zastava po meni na stranu sve te krune i orlušine

Prvobitna trobojka je bila po volji Srba koja nije prihvaćena od sultana.
Drugu trobojku je sultan ''podario'' (kako je sam rekao) Srbiji.
ловачке приче
Прва застава Србије усвојена уставом није ни била предложена султану, тек друга застава коју су Срби изабрали

A vi za Nedica i Ljotica
Ljotic je ekstremista u pokusaju...a Nedic je bio primoran da vlada u tim teskim vremenima...da nije prihvatio nemci su mu pokazali mapu gde Srbija uopste ne postoji...trudio se da sacuva to malo od pogibelji i kamaru izbeglica je primio cak i proterane Slovence ...masu logorasa iz Madjarske,izbegele iz NDH im je sacuvao glave na ramenima....od 1942 pa do oktobra 1944 Srbija je nekako prezivela...posle su dosli komunisti iz Kolasina i Like,Korduna...onda je doslo dodatno stradanje....Nedic je dezurni krivac a nije bas tako

Back