Застава ЕУ

Koschei.Besmertnii

Poznat
Banovan
Poruka
8.488
Пре неки дан пролазећи Крунском улицом поред Централног комитета ДС (ваљда се то тако зове кад је нека странка члан соц интернационале) видех да су на згради истакнуте три заставе: Р. Србије, странке и ЕУ. Е сад, мене интересује, обзиром да ми нисмо у ЕУ (нити ћемо бити) шта каже наш Устав и закони о истицању заставе стране земље у сред наше, још увек српске престонице?

И још једно питање: Како је уопште настала та застава?
Јесу ли можда неког лупили по глави нечим тешким али тупим па је исти имао "визију" нове заставе, нове "државе"?

view_image.php

Sa čijeg sajta je ova sličica?:mrgreen:

Пре неки дан пролазећи Крунском улицом поред Централног комитета ДС (ваљда се то тако зове кад је нека странка члан соц интернационале) видех да су на згради истакнуте три заставе: Р. Србије, странке и ЕУ. Е сад, мене интересује, обзиром да ми нисмо у ЕУ (нити ћемо бити) шта каже наш Устав и закони о истицању заставе стране земље у сред наше, још увек српске престонице?

Ustav NE zabranjuje isticanje drugih zastava na teritoriji Republike Srbije.
Kad su je pravili, EU je imala 12 clanica, a to predstavljaju zvezde na nebu (plava boja simbolizuje nebo).

Da bi to zakljucio, dovoljna ti je logika, ako je nemas, imas tvog prijatelja www.google.com i tvoju prijateljicu wikicu.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Застава_Европске_уније

Pa ti si ozbiljan!?

Da, što pitaš?
Stvarno ne znam šta hoćeš više?

:
На плавој позадини која симболише небо, дванаест златних звездица поређаних кружно, представљају јединство народа Европе. Број звездица је статичан, дванаест је симбол перфекције и јединства.

Хералдички опис:
На светло плавој подлози налази се кружно поређано 12 звездица, чије се тачке не додирују.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Europe

Јесу ли можда неког лупили по глави нечим тешким али тупим па је исти имао "визију" нове заставе, нове "државе"?

vi nemate, ponavljam nemate, vidovnjačke sposobnosti tako da vam mi vidovitiji sa siguwnošću powučujemo da ćemo biti u EU. Pa majku mu ne bi ni Šešelj savetovao Tomu da tweba ako ne tweba!?
Zatim, Vaše poznavanje geografije je frapantno! Kažete da je EU zastava zastava neke zemlje? Koje?

Poslednja izmena od moderatora:
eu nije zemlja.

Како? Па зар то није застава земље Дембелије у којој теку мед и млеко, где не мора ништа да се ради а имаш 5000 еур плату?

А сада да погледамо обележја државности:
ЕУ има војску, ЕУФОР,
Полицију, Еуропол и сада и ЕУЛЕКС,
Валуту, еуро,
Судство, Стразбур
Владу, парламент...

Како онда не постоји та земља??????????

Како? Па зар то није застава земље Дембелије у којој теку мед и млеко, где не мора ништа да се ради а имаш 5000 еур плату
ne,nigde ne teku med i mleko i svuda mora da se radi da bi se dobio novac.
a to sto si ti ovde napisao je valjda neuspeli pokusaj ironije :)

eu ima neke odlike drzave,ali ona u ovom momentu to nije,vec zajednica drzava sa nekim elementima nadnacionalnog.ali verujem da to i sam znas,a da je sve ostalo deo forumske pozorisne predstave :)

Ustav NE zabranjuje isticanje drugih zastava na teritoriji Republike Srbije.

Kad su je pravili, EU je imala 12 clanica, a to predstavljaju zvezde na nebu (plava boja simbolizuje nebo).

Da bi to zakljucio, dovoljna ti je logika, ako je nemas, imas tvog prijatelja www.google.com i tvoju prijateljicu wikicu.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Застава_Европске_уније

Значи и они су небески народ ето сличности где не очекујеш;) Што се тиче устава не бих рекао да не забрањује истицање других застава осим на амбасадама и другим званичним институцијама других држава.Па ни застава Србије несме да се истиче ко и како хоће:think:

Значи и они су небески народ ето сличности где не очекујеш;) Што се тиче устава не бих рекао да не забрањује истицање других застава осим на амбасадама и другим званичним институцијама других држава.Па ни застава Србије несме да се истиче ко и како хоће:think:

Tvoj privatni prostor i tvoja privatnost su zagarantovani i neprikosnoveni. Ti unutar svog domena možeš da radiš šta hoćeš, dok god to ne predstavlja opasnost po druge.

Back