A jel ti stvarno misliš da se udajom menja prezime? Moja drugarica se udala i ostavila devojačko.Eto ti tvoje filozofije.
kada se udajes korbacem te tjeraju da uzmes njegovo prezime, a onda ti svecano saopste kako je tvoj zivot zavrsen i kako ostatak treba da provedes vlaceci se po sudovima da bi sa vrata skinula gospodina pravog kome je rok trajanja istekao onoga momenta kada ste stupili u bracnu zajednicu
zato se place na vjencanjima
aj sad ozbiljno, de si ti u mom postu vidjela ista sto i malo navodi na to sto si pitala?
moje pitanje se odnosilo na osjecanja muskarca i njegov stav po pitanju prezimena njegovog potomka, koje, ukoliko otac ne zeli da stupi u brak sa zenom, svakako treba da nosi njeno prezime
jer ja ne vidim logiku da muskarac ne zeli brak, a da nakon toga ocekuje da dijete nosi njegovo prezime...
ono sto je zanimljivo jeste da ljudi koji i dalje vjeruju u brak nemaju nista protiv onij koji su zagovornici vanbracne zajednice, dok ovi drugi na sva zvona oglasavaju neka svoja prava koja im niko ne uskracuje i govore protiv braka... jer svakako, brak je odluka koju mogu a ne moraju da sklope, i ako je ne zele, niko im ne moze nista... i sada se oni prave ludi, kao nije im jasna prednost braka... prednost braka je u djeci, njihovim pravima.... i svemu onom sto je parka lijepo napisala na pocetku, kao i mnogim drugim stvarima... e sad, ukoliko neko kaze da je nemati dijete sebicluk, zar isto tako ne bi mogao reci da je imati dijete van bracne zajednice takodje sebicluk, jer dijete je osteceno
zanemarimo stav drustva prema toj djeci i pogrdne nazive koje im daju, poput kopiladi i slicno, ali zar dvoje mogu staviti sebe ispred djeteta, zar ne mogu podviti rep i ustinuti malo svog zadovoljstva zarad kvalitetnijeg zivota njihovog potomka
vanbracnih zajednica je uvijek bilo, i jasni su mi ljudi koji se vec bili u braku i vise to ne zele... ali, meni se cini da je tolika popularizacija razvoda i zivota van braka djelo modernog zivota... to je sada in...