Zarobljeni student Ognjen, humanitarni aktivista na brodu za Gazu, kao predmet Oskarovog ismejavanja

И ја сам некада имао 20-25 година, али нико до нас није имао те идеје да иде за Израел или Палестину. Био је само један човек који је подржавао Палестинце и једно време је носио Арафатов шал. Сви су га гледали чудно.

Чудно је и то да рецимо нико до њих не помиње Косово и Метохију, Црну Гору, Босну и Херцеговину, Хрватску, Македонију и наш народ који живи тамо, већ се активно баве палестинским питањем.

Чудно је и то да рецимо нико до њих не помиње Косово и Метохију, Црну Гору, Босну и Херцеговину, Хрватску, Македонију и наш народ који живи тамо, већ се активно баве палестинским питањем.
:ok:

C63F0E88-790F-4143-AEE6-91501407B585.gif

Ја ни сад не бих смео да се усудим да идем у те земље, јер тамо можеш да погинеш и да те не нађу. Без обзира што се то зове "светом земљом" и што су тамо неке од највећих светиња хришћана, Јевреја и муслимана, мени то није никад био приоритет у животу.

Разумем и подржавам да је студент кренуо на Косово и Метохију да носи неку помоћ и да је заробљен, ухапшен, лишен слободе, али ово није у интересу ни нас као народа ни као државе. Ми треба да се клонимо ових ствари.

Ја ни сад не бих смео да се усудим да идем у те земље, јер тамо можеш да погинеш и да те не нађу. Без обзира што се то зове "светом земљом" и што су тамо неке од највећих светиња хришћана, Јевреја и муслимана, мени то није никад био приоритет у животу.

Разумем и подржавам да је студент кренуо на Косово и Метохију да носи неку помоћ и да је заробљен, ухапшен, лишен слободе, али ово није у интересу ни нас као народа ни као државе. Ми треба да се клонимо ових ствари.

Можда има другачије виђење ствари од твога. Можда га не интересује "наш народ у Македонији". Ко зна.

Можда има другачије виђење ствари од твога. Можда га не интересује "наш народ у Македонији". Ко зна.
То је за мене упадљиво понашање. Рекао сам већ да је постојао само један човек кога смо знали и ко је носио Арафатов шал неко време и да су га сви гледали чудно.

Да се разумемо, је не подржавам Израел, а за ово ме није брига. Једноставно мислим да имамо прече ствари у држави и друштву, као и у нашим личним животима.

Тај ризик је превелик који је он преузео, осим ако...

Back