Moje mladje dete je svoje raspuste provodilo u Alibunaru ...
Jednog dana sedim sa tetkom i pijuckamo kafu i cujem poznat glas ali nepoznat jezik

Izadjem na prozor i pogledam a moje dete prica rumunski sa decom

U Englesku skolicu je posle vodila baka kada je imala oko pet godina-tek da se igra...
Savrseno ga je savladala posle u skoli i na fakultetu i danas se sa njim sluzi...
Francuski je dobilla da uci u petom razredu osnovne skole.A nemacki je sama upisala u gimnaziji...
Posto joj je verenik dobio posao u Omanu i ona je trenutno tamo,upisala je skolu za njihov jezik...
Pri tom je zavrsila dava fakulteta...A kad je polazila u osnovnu skolu psiholog je rekao da nije zrela za skolu jer ni olovku nije znala da drzi

Niko je ni na sta nikada nije terao vec samo ako sama hoce-a htela je iz neke svoje radoznalosti

Srpsku gramatiku i sastave iz srpskog je znala za primer svima.Sto po meni ne pije vodu da se maternji jezik zaboravlja ili stavlja u drugi plan.
Stariju nikada nisu interesovali jezici - zavrsila je fakultet i na svom poslu se dosta srece sa stranim drzavljanima.Sada se trudi da savlada taj poslovni engleski jer joj treba.Medjutim to ide sada malo teze.
Zato sam pristalica da se deca puste,da sama savladjuju kroz igru osnovne pojmove stranih jezika.Nista nijeobavezno ali pustite decu da sama odluce a onda ih podrzite da istraju u tome.
Nemojte ih u startu sputavati..

Jer ce i kad dodju ozbiljnije stvari reci - to meni ne treba sada ucicu posle

Pri tom su moja deca rasla sa drugom decom na ulici u Zvezdarskoj sumi.Pravili kolibe,kucice na drevetu.itd...Imali su jedno lepo ispunjeno detinjstvo bez nekih nasih bolesnih ambicija...
Samo njihova dobra volja ...Uzivajte,ucite i igrajte se sa svojom decom.

Brzo porastu