Zaprositi decka?!

Vragolasta Amfibija:
Ne...ne,....nemoj tako naglo da ga uplasis...mozda pocne da se necka iako je i sam verovatno mislio o tome,pa se jos vise osetis povredjena nego sad...nego polako...mic po mic...vec kako zene umeju da obrlate !!!

Da, da...

Najbolje da zakevi pa onda nema povratka, hahahah!

beba_toronto:
brak je nesto sto mora da se desi spontano, kao i ljubav, kao i uzajamna zelja da svakog trenutka budete zajedno, ako mislis da je to stvar dogovora i ugovora onda imas pogresnu predstavu o svemu tome...
mislim da ako pocnes da ga gusis pitanjima o tome da li on zeli da se vencate i sta misli o tome i kakva je njegova pozicija u svemu tome i da ga maltretiras da odluci vec jednom....definitivno ces ga totalno oterati od sebe....
to je nesto sto niko ne voli....
posebno zato sto on mozda uopste i nema tu nameru, mozda mu ovako odgovara...a ocigledno mu odgovara cim nikada nije izrazio zelju da bude stalno zajedno s tobom a ne jednom/dva puta nedeljno...

Zasto onda sve zene tako navaljuju da se udaju po svaku cenu?

anica123:
Zabavljam se sa deckom oko petnaest meseci. Oboje imamo po trideset godina i zivimo udaljeni sat vremena autobusom jedno od drugog, tako da se vidjamo 1-2 nedeljno. Lepo se slazemo, nema nekih velikih svadja. Medjutim, meni je vise DOSADILO! Bila sam u dve veze od po tri godine i nemam snage za jos jednu takvu.
Htela bih da se udam i da imamo decu, ali on jos nista ne spominje u vezi toga, niti daje neke konkretne znake moguceg braka. Inace, oboje imamo dobre poslove. Sta mislite, dal' je pametno da ja prva pokazem inicijativu? Ili kako ga navuci da se otvori i poprica o tome? Jednostavno hocu da znam na cemu sam!
Predloži mu da živite zajedno. To je kompromis između tvoje želje da se udaš i njegove da (jer ne pominje brak) bude slobodan...

anica123:
Zabavljam se sa deckom oko petnaest meseci. Oboje imamo po trideset godina i zivimo udaljeni sat vremena autobusom jedno od drugog, tako da se vidjamo 1-2 nedeljno. Lepo se slazemo, nema nekih velikih svadja. Medjutim, meni je vise DOSADILO! Bila sam u dve veze od po tri godine i nemam snage za jos jednu takvu.
Htela bih da se udam i da imamo decu, ali on jos nista ne spominje u vezi toga, niti daje neke konkretne znake moguceg braka. Inace, oboje imamo dobre poslove. Sta mislite, dal' je pametno da ja prva pokazem inicijativu? Ili kako ga navuci da se otvori i poprica o tome? Jednostavno hocu da znam na cemu sam!

Ja sam bila u sličnoj situaciji kao i ti ... mada, meni nikada nije palo na pamet da ga ja zaprosim ... a on to nije spominjao .... kada sam kasnije razmišljala o svemu, pošto sam sa njim raskinula, shvatila sam da ako čovek ne pokazuje inicijativu da živi sa nekim, znači da to i ne želi.... onda ga ne treba ni siliti na to. Jednostavno sebi postavi neki rok .. i usaglasi se oko osnovnih stvari: da li si i koliko spremna da čekaš i da li si spremna da prihvatiš njegovo odbijanje, ukoliko dodje i do takve situacije.

A to što si ti imala dve duge veze i što te smara putovanje autobusom, veruj mi, nije rešenje u braku. Brak je ipak malo složenija stavka za koju se ne treba odlučivati zato što si se smorila već postojećim.

*ebi ga, nezgodna situacija. Ja licno nikada, nikada ne bih zaprosila nekoga u klasicnom smislu reci, tu sam do zla boga romaticna-mora on, pa mora :) Ali....ali, ali...mislim da posle 15 meseci veze sa 30-godisnjom osobom (znaci valjda da je zrela? :)) ne smeju u dobroj vezi da postoje teme koje ne smes da pokrenes.Ako tako stoje stvari-e, onda brisi odatle! I glupi su mi razlozi tipa "pazi da ga ne uplasis" ili "jao, imao je losa iskustva"-pa, ako se plasi razgovora o braku, kako ce se tek plasiti pravog braka?!? Sigurna sam da se muskarci (maaa, i zene) uopste "ne plase" kad znaju sta hoce i koju hoce, to su samo glupi izgovori. Ja ga ne bih zaprosila, ali bih otvoreno razgovarala sa njim.

E, da, iz licnog iskustva znam da je veza (cak i od par godina) i zivot sa nekim nebo i zemlja. Zbog sebe, probaj prvo da zivis neko vreme sa njim. Ako to nije ok, zaboravi da imas 30 i da ti mozda "bioloski sat zvoni" i bezi odatle-los brak nije vredan truda.

anica123:
s obzirom da ste zajedno toliko dugo nije to mnogo,ali nije ni previse..nije vazno da li ste u vezi mesec, dva ili 5 godina da biste stupili u brak...a ni brak nije toliko bitan i ne ulazi u sastav polnih hromozoma..bice dece ako se vi volite....medjutim vidim ja da si ti vec sama odlucila i razgovor je resenje.

anica123:

Pobedjuju hrabrost, snaga i volja. Eh da, da ne izostavim ljubav ;)

Psihologue:
Ljudi volite se i ko moze i ima hrabrosti u ovoj Srbiji da osnuje brak,svaka chast...
svaka i tebi.....;-)
ne znam zasto prozivate devojku?????
i pitate je gde je tu ljubav?strast?
ne....sada ce ona ovde da raspreda od kulina bana kako su se upoznali....zavoleli...kako im je u krevetuuuuu.........!!!!!!!!!! PA ne bi bila verovatno toliko sa njim da svega toga nema....pita devojka samo ono sto je zanima...i tishti....
Ja je potpuno razumem i podrzavam....oboje su preko 30 god...pa sta ocekujete????da se -zabavljaju- jos 5 god???i da ona posle i ne moze da razmislja o deci?
I ja i moj -decko- smo preko 30 god, i mi se zabavljamo slicno vreme....samo meni je do njega prevozom potrebno 2h!!!!!!!!
i milina je bozija 4 h putovati dnevno...ili treba on stalno da glumi shofera....!!!!!!!!!
ma cista glupost...
i meni se smucilo....
samo ja sam otisla korak napred....i rekla sam mu...pa ce ti mozda ovo znaciti....
jednostavno...rekla sam mu da mi se ovo smucilo...iskreno mozda i ne bi da je blize...i da smo mladji...i da se ne slazemo tako dobro u svemu.....;-)
i on je naravno poceo o svemu da razmislja..a i sigurno tvoj hoce -ako mu je stalo do tebe....to ce biti i jedno -ispipavanje- terena za tebe....
.poceli smo i o detetu i svadbi da pricamo...i sve smo blizi -realizaciji- svega toga....;-)

znaci...mic po mic...sto rece nasa Vragolanka....;-)....

anica123:
Pa naravno da treba da preuzmes inicijativu.

Ako se stvarno slazete nevidim razlog zasto sta stali pred tom zadnjom stepenicom. koliko je dobro da preuzmes inicijativu toliko i nije,to je jako vazna odluka o kojoj morate zajedno odluciti.Ako prenaglis gubis sve [ne daj boze].Ipak dobro razmisli, BRAK , U VECINI SLUCAJEVA NIJE NI TRIJUMF NI PORAZ. TO JE REZULTAT POSTOVANJA !!

anica123:
Ma kakva inicijativa, covece!!!, pravi decu, samo na to se skoncentrisi, to je bitno. Imas 30 godina, znas kako je sa vama, posle 25-e stalno neki problemi: ZAPUSENI KANALI, zatim produvavanje, NEKI MIOMI, RAZNO RAZNE BAKTERIJE, a vreme samo ide i ide, leti covece, zapamti L*E*T*I*, za cas dodje 40-a. A posle je mala verovatnoca. I tek onda svatis u kojoj si bila zabludi, kakva ljubav i kakvi bakraci, u tvom zivotu je samo to vazno DETE to je tvoja ljubav, a ne ona o kojoj si do sada razmisljala. Dajem ti prave savete, jos si na vreme. PUNO TE POZDRAVLJAM I SRECNO

vracar:
Zasto su danas muskarci tako plasljivi?
Pa nece biti smak sveta ako osnujes brak Psiho!Bas zbog takvog stava,danas su zene u teskom polozaju.
Heh pa kako ne biti plasljiv... pogledaj samo teme na 4umu... cetiri teme o prevarama u ovom momentu... I izjave nekih tipova (mislim Alexeja) da se nagledao tih stvari i da nikad nece ulaziti u brak zbog toga...
Takodje danas je jako malo ljudi koji normalno i ispravno razmisljaju o ljubavi, sexu i braku... Treba biti ili glup ili slep pa se danas zalecati u neki brak... I svi su ugrozeni takvim stanjem u drustvu i muski i zenski jednako...
A i cela prica o braku... kad je preuranjena je bezvezna... i sto smarati svoj mozak sa tim pitanjima kad se i ovako i onako sve obicno svede na kres semu...

Joj sto volim takve muskarce,tipa Alekseja,koji misle zene jedino sto zele jeste da se udaju.Ma da di ces lepse zabave od rintanja po ceo dan za skotom,koji se za to vreme provodi kod ljubavnice.Sa toliko godina trebao bi da zna da postoji jedna prirodan nagon za odrzavanjem vrste,a jedino sto je drustvo nucilo zenu je da potomstvo treba da odgaja isljucivo u braku,pa po cenu svega.Jeste brak najbolje okruzenje za odgajanje dece,al kad dodje do ovog po cenu svega onda je samo veca steta nego korist.A gledano sa prakticne strane,ako zelis decu treba da pazis na godine,postoje realni zdravstveni razlozi zasto to treba zavrsiti na vreme.A opet pravu,kvalitetnu vezu sa suprotnim polom nemozes da programiras,te tu malo dolazi do kontradikcije.Sve sto treba uraditi jeste postaviti prioritete.I ne robovati ustaljenim modelima drustva.

latica:
Ma da di ces lepse zabave od rintanja po ceo dan za skotom,koji se za to vreme provodi kod ljubavnice.
Eto i sad neko treba da ima neku vezu sa devojkom koja ovako razmislja... Posle im bude krivo sto hoces samo sex sa njima... a same sebe svrstavaju u podobne samo za kres seme....
Alexej proziva te Latica...

Back