Zaplenjivanje imovine kriminalaca na vlasti

Nećete hapsiti jer nikad nećete postati vlast. Takvima kao ti jednom je uspelo da postanu vlast - konkretno 1944 ali ništa slično neće se ponoviti.Ako jednog dana nekakva opozicija i pobedi na izborima i postane vlast,ista će imati svoje prioritete (lično bogaćenje i sl) a u te prioritete neće spadati osveta prethodnim vlastodršcima.
To se kaze u Srbiji se ne dolazi na vlast preko dnevnog pazara....

Ko si ti da to vracas? Lepo rekoh prvo zatvor. Pa kofiskacija sta sud utvrdi.

Prvi koji treba da se uapse su Labus i Dinkic. Sloba ne moze da se apsi iz dimenzionih razloga.

Prvo istraga, a zatvor i oduzimanje nelegalno stecenog se, u normalnim drustvima, desavaju istovremeno. 😎

Ko sam ja? Opljačkani građanin. Kao i svi ostali građani čiji novac pljačkaju zli političari.

Kakistokratija vladajuće garniture u Srbiji je pustila pipke svuda. Znam da su Tehnomanija, Tehnomedija i Win Win vlasništvo jednog istog čoveka.
Pogađate najvoljenijeg Bracike. Čitao sam negde na internetu da je Bracika isto pokušavao ucenama da kupi jednu jaku domaću IT firmu, zaboravio sam koju.
Sad me zanima da li neko ima spisak svih firmi koje su dotični ucenili, reketirali, reketirali do kupovine itd pa da nakon oslobođenja nova vlast zapleni tu kriminalnu imovinu i stavi na doboš ili vrati pravim vlasnicima.

Koliko je ovo realan scenario? Da li nam je potreban neki srpski Nirnberg za ovu srpsku vlast?
Bilo bi zanimljivo da se to desi. I mislim da nije nerealno.
Pa postoje zakoni ali ne moze to preko noci. Plus je potrebno procistiti sudove. U najboljem scenariju bi to trajalo par godina a do tada...

Prvo istraga, a zatvor i oduzimanje nelegalno stecenog se, u normalnim drustvima, desavaju istovremeno. 😎

Ko sam ja? Opljačkani građanin. Kao i svi ostali građani čiji novac pljačkaju zli političari.
Nisi ti opljackani gradjanin vec neradnik
Stvori sam drugo.

@lapsi nije sve narodno vec je sve Bozje. svestan toga da je na racunarima krao Bil Gejts poklanja vecinu imetka. Profit kompanije je takodje vrsta kradje.

Prvo zaboravi sto su te ucili.

Potom upisi fiziku i dobro savladaj kvantnu mehaniku. U BiH valjda rade fakulteti?

Potom predji u hriscanstvo udajom. Ako si vec udata citaj bibliju, dela Nikolaja Velimirovica, Justina Popvica i ostalih hriscanskih mudraca.

Pitaj me slobodno kad sta ne razumes. Ali ne na ovoj temi.

Nisi ti opljackani gradjanin vec neradnik
Stvori sam drugo.

@lapsi nije sve narodno vec je sve Bozje. svestan toga da je na racunarima krao Bil Gejts poklanja vecinu imetka. Profit kompanije je takodje vrsta kradje.
Krađa je krađa, sve ostalo je vađenje.

Ti ljudi se medjusobno nece napadati, jer su svesni da ako pipnu bilo koga da ce ih to sacekati kao bumerang kada dodje do smene vlasti. Zato o Djilasu "prde" sve ove forumske sendvicarske vucibatine, ukljucujuci i njihovog sefa, ali njegov novac i biznis niko ne dira. Jedan jedini put kada je pokrenuto pitanje otkupa reklamnih sekundi na RTS-u je odmah postala zabranjena tema za sve sendvicare ali zato je neko "prdenje" o nekih 619 miliona standardna mantra jer je prica besmislena i skrece paznju sa realne korupcije (reklamnih sekundi na RTS-u koji su otkupljeni za tepsiju ribe).

I on je samo uzet kao primer to apsolutno vazi za sve te "biznismene" stvorene od 90-tih pa do danas.

Poslednja izmena:
Ti ljudi se medjusobno nece napadati, jer su svesni da ako pipnu bilo koga da ce ih to sacekati kao bumerand kada dodje do smene vlasti. Zato o Djilasu "prde" sve ove forumske sendvicarske vucibatine, ukljucujuci i njihovog sefa, ali njegov novac i biznis niko ne dira. Jedan jedini put kada je pokrenuto pitanje otkupa reklamnih sekundi na RTS-u je odmah postala zabranjena tema za sve sendvicare ali zato je neko "prdenje" od nekih 619 miliona standardna mantra jer je prica besmislena i skrece paznju sa realne korupcije (reklamnih sekundi na RTS-u koji su otkupljeni za tepsiju ribe).

I on je samo uzet kao primer to apsolutno vazi za sve te "biznismene" stvorene od 90-tih pa do danas.
Pita te Đido "Šta ćeš od priloga ?"

Dečače, ja stvaram godisnje vise nego ti za 3 života, LOL
E onda si i ti lopov. Bogastvo je nista drugo do javno priznanje koliko si uzimao drugima vise nego sto treba.
A građanska svest ti je, očigledno, na nivou negde s početka 11. veka.
Ne postoji gradjanska svest. Nema kolektivne svesti. Postoji samo svest.

Back