Zapalio bih negde...

Lepo... Recimo da ti turisticka viza ne treba, ali nemas niti radnu, niti boravisnu. A hoteli nisu tako jeftini (mozda nadjes hostel, ali i ti su reda velicine 10 do 20ak jevreja)...

Plan ti se svodi na sledece:
[1] Naletecu na ribu svog zivota na ulicama Beca, Minhena, Ciriha, koja ima drzavljanstvo, pa ce ona da me udomi i da me uklopi u sistem...
[2] Naletecu na nekog bogatog tipa kome cu da se svidim, pa ce da me zaposli u svojoj firmi kao potrcka, na crno, pa polako da me uvede u posao i da mi obezbedi boravisnu vizu...
[3] Naletecu na neke mracne tipove koji diluju gudru pa ce da me utale kao ulicnog dilera droge, da bih mogao da zaradjujem ekstra i da si sredim o(p)stanak...
[4] Naocit sam, UFC borac pa cu dobiti posao na crno kao izbacivac u barovima, nocnim klubovima ili kao security u bordelima...
[5] Mnogo gore varijante (U name it)! :dash:

_nobody_

ja imam periodicno, u zavisnosti kako se probudim taj dan, potrebu da pokupim svoje stvari i da nestanem, i da niko ne zna za mene, i da krenem sve iz pocetka. i jednom sam krenula iz pocetka, doduse nisam nestala, i sad mi je opet dosadno i opet bih da se selim, i odem na neko peto mesto. da sve bude gore, jednom kad krenes, posle ne mozes da se naviknes na ono "normalno" i stanes, bar se meni tako cini :neutral:

Lepo... Recimo da ti turisticka viza ne treba, ali nemas niti radnu, niti boravisnu. A hoteli nisu tako jeftini (mozda nadjes hostel, ali i ti su reda velicine 10 do 20ak jevreja)...

Plan ti se svodi na sledece:
[1] Naletecu na ribu svog zivota na ulicama Beca, Minhena, Ciriha, koja ima drzavljanstvo, pa ce ona da me udomi i da me uklopi u sistem...
[2] Naletecu na nekog bogatog tipa kome cu da se svidim, pa ce da me zaposli u svojoj firmi kao potrcka, na crno, pa polako da me uvede u posao i da mi obezbedi boravisnu vizu...
[3] Naletecu na neke mracne tipove koji diluju gudru pa ce da me utale kao ulicnog dilera droge, da bih mogao da zaradjujem ekstra i da si sredim o(p)stanak...
[4] Naocit sam, UFC borac pa cu dobiti posao na crno kao izbacivac u barovima, nocnim klubovima ili kao security u bordelima...
[5] Mnogo gore varijante (U name it)! :dash:

_nobody_

Pa nisam mislio na tako nesto,kazem nekad mi dodje da sednem u auto i obilazim Evropu,od norveskih fjordova do francuskih alpa,Malte,Grcke,a ako mi padnu prve 2 opcije gore,sto da ne :lol:,al na neko krace vreme,tipa 5,6 godina...

pretpostavljam da je to teznja za slobodom, osecaj okovanosti i nekog neispunjenja. umor i dosada, koje proizilaze iz okovanosti. kao da postoji nedostatak vazduha. skoro nista ne drzi dovoljno dugo paznju i ne predstavlja potpuno zadovoljstvo. kao da su nam uloge vec dodeljene i ne mozemo ih promeniti, barem ne onako kako hocemo.
od rodjenja su ljudi okovani i sputani, cudno je da neki to i ne osete. covek se rodi, oteraju ga u skolu, zavrsi skolu, radi ili ne radi, rode se deca, samo jedan niz i nista vise..... ustanes, radis, legnes, izmedju kao se zabavljas, a nista ne privlaci u potpunosti. :think:

Nisam nesto specijalno zahtevan :mrgreen:

Volim da vozim i stoga bih zeleo se da uzduz i popreko provozam po nemackim autobanovima. Prosao bih rado jos pokoju evropsku zemlju (one koje vaze sa stabilne, mirne i uredjene), a sve ostalo bih lepo zaobisao.
Mozda bih otisao i u SAD, cisto da vidim kako to tamo izgleda.

Neki moji drugovi sjeli u auto i 20 dana se vozali po Bosni. Nije to losa ideja, samo treba para i bar po 1 prijatelj u svakom gradu koji hoces da obidjes, da imas sa kim izaci, popricati, jesti kod njega, napiti se...

Ma jok ja sam bas zadovoljan trenutnom situacijom i vidim sebe ovde i u buducnosti. Bas sam zadovoljan kako ja sebe vidim u buducnosti. Ne zelim da idem nigde jer mi je ovde toliko lepo i uzivam u ovom okruzenju. Imam sve sto covek moze da pozeli, nemam problema u zivotu i porodica me voli i ja nju. Sve kod mene je jedna velika idila.

drugari, ja svoju buducnost, kada ponekad razmisljam o njojo, ne vidim nikako ovde, uvek su mi misli u nekoj drugoj zemlji...ali, znam da je mnogo tesko otiici i da cu verovatno zauvek ostati ovde, prosto to je realnost i ja to znam, ali u mislima ja i dalje ne shvatam da cu ziveti ovde. moze li neko da mi ubije tu ideju da pobegnem odavde?

Problemi nece da nestanu ako odes bilo gde. Svuda po inostranstvu se radi mnogo vise nego ovde, tako da budes spreman. Probaj da saznas neku pricu, pravu pricu, nekoga ko je otisao tamo.
I naravno, ako nisi voljan da naucis bar dva strana jezika (eng + jos nesto) nemoj da kreces.

Da li nekad imate osecaj,da pokupite osnovne stvari i kolima zapalite negde? Ja da,vozio bih negde po Evropi,Austriji ,Nemackoj,Svajcarskoj,Francuskoj...

Dođe mi da se sama sebi nasmijem ... jer mi pada na pamet sličan odgovor koji sam već na nekoj temi dala, ali u vezi nečeg sasvim drugačijeg ili ne?!

Zavisi da li je osjećaj najoptimalnije rješenje konflikta (recimo .. s obzirom na političko-ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo) ili pokušaj potiskivanja tj. bježanja od konflikta koji će te dočekati svugdje...
..žurim ..

Svakako da nemaju... Evropa danas je Surova Realnost, turobna i slepa, docim 30 godina pre je bila zemlja iz bajki, carobna i lepa...

(vise je volim ovakvu, ogoljenu do kostiju, jer znam tacno sta mogu/treba da ocekujem...) :mrgreen:

_nobody_

paaa zavisi iz kojih pobuda i osh da palis negde... ja kad palim palim da bi doziveo nesto zanimljivije i ezotericnije od onog sto ne mogu ovde, a tamo danas mozes da dozivis samo gore i to od trenutka kad izadjes van naseg granicnog pojasa. svet jeste postao globalno selo al' nisu ni svi seljaci isti.

Da, ali ne da putujem, nego samo da POBEGNEM odavde zauvek i odem negde daaaleeeekooo, da niko ne zna gde sam...

Putovala sam bez plana i zivela jedan piriod na kraju sveta. Mozda je tamo negde u nekom nepoznatom gradu objektivno bilo i bolje, ali moj subjektivan dozivjaj je da gde god bila i od cega god da sam bezala sve me na neki volseban nacin sustizalo. Nisam uspela da pobegnem od samu sebe. I uvek se vracam kuci i opet sanjam kako sam negde daleko. Problem nije gde smo. Problem je u nama. Kad bi covek uspeo da kad krene na put da sebi stavi neku drugu masku da zamisli da igra neku drugu ulogu, mozda bi sve bilo mnogo bolje. Ovako ostaje masta i nezadovoljstvo.

Back