LazaB
Iskusan
- Poruka
- 6.593
Evoluciono razgranjavanje traje blizu 4 milijarde godine mnoge izuzetno intreresantne cinjenice su sada nama jasne , ko je mlad i zdrav ima srece pa ce da sazna ko zna jos koliko zanimljivih cinjenica o istoriji zivota na Zemlji , evo ih samo par.
Ljudi su blizi simpanzama nego sto su simpanze bliskem gorilama ( i drugim majmunima ).
Ribe plucasice su blize ljudima nego ostalim ribama.
Nilskim konjima je najblizi zivi rodjak kit ( odnosno familija kitova u koje spadaju i delfini , kitovi ubice itd. )
Ose ( kojih ima preko 100 vrsta ) su blize mravima nego pcelama.
MI delimo fosile, virusa na istim delovima genoma kao i nasi najblizi rodjaci ( simpanze ) koje je prelezao zajednicki predak.
Kada cujete da su dinosaurusi izumrli to je samo delimicno tacno , jer ptice su dinosaurusi , jedini preziveli do dan danas.
Ako se neko seti jos zanimljivih cinjenica nek napise , ja cu cim se setim
Ljudi su blizi simpanzama nego sto su simpanze bliskem gorilama ( i drugim majmunima ).
Ribe plucasice su blize ljudima nego ostalim ribama.
Nilskim konjima je najblizi zivi rodjak kit ( odnosno familija kitova u koje spadaju i delfini , kitovi ubice itd. )
Ose ( kojih ima preko 100 vrsta ) su blize mravima nego pcelama.
MI delimo fosile, virusa na istim delovima genoma kao i nasi najblizi rodjaci ( simpanze ) koje je prelezao zajednicki predak.
Kada cujete da su dinosaurusi izumrli to je samo delimicno tacno , jer ptice su dinosaurusi , jedini preziveli do dan danas.
Ako se neko seti jos zanimljivih cinjenica nek napise , ja cu cim se setim