Zanatska radnja za izradu Ajvara

srbijadamus

Primećen član
Poruka
661
Kako registrovati zanatsku radnju za izradu Ajvara koja bi radila samo 2 meseca u godini kada je sezona sto je logicno ,nemama poseban prostor . Radnju bih stavio na cekanje posle sezone do sledece . Plasman robe vec obezbedjen .
Ko moze da dodje u moje dvoriste i trazi nesto posebno od inspekcija i derikoza raznoraznih . Radnju otvaram samo zbog kredita za kupovinu paprike .

Poslednja izmena:
Kako registrovati zanatsku radnju za izradu Ajvara koja bi radila samo 2 meseca u godini kada je sezona sto je logicno ,nemama poseban prostor . Radnju bih stavio na cekanje posle sezone do sledece . Plasman robe vec obezbedjen .
Ko moze da dodje u moje dvoriste i trazi nesto posebno od inspekcija i derikoza raznoraznih . Radnju otvaram samo zbog kredita za kupovinu paprike .
Nije tebi problem da prijaviš radnju, radiš dva meseca i odjaviš je (privremeno).
Problem je što ne znam banku koja će dati kredit posle dva meseca rada ili još pre starta?
Drugi problem je što, da bi registrovao radnju treba ti nekih 500 dinara + nešto se plaća za PDV, i registrovan si.
Ali, ako radiš proizvodnju hrane, obavezan si da zadovoljiš zakonom propisane norme... Za tu delatnost ne znam tačno koje su, pretpostavljam da bi išlo pod šifrom "Proizvodnja konzervisane hrane" ili već koja je, ali sam sigurna da neko mora da kontroliše kvalitet. Dakle, praviš ugovor sa nadležnom institucijom, svaka analiza se plaća.
Kad imaš registrovanu radnju, u "tvoje dvorište" može da "upadne" npr. sanitarna inspekcija koja sve navedeno kontroliše. I, da. Svakako moraš imati odvojen prostor za proizvodnju.

Ali za vas troje, 2 godine placate doprinose, obavezno, a ta obaveza ti je veca od 130000 koje dobijate, po clanu.
Ote' mi reč iz usta ;).
Članovi porodice vlasnika zanatske radnje (roditelji, supružnik i deca) mogu da rade u radnji i ako nisu u njoj zaposleni (što u prevodu znači da se na njih ne plaćaju doprinosi koji za minimalac iznose najmanje 7000 po osobi mesečno).
Ukoliko koristiš sredstva Zavoda za zapošljavanje, obavezan si da dve godine neprekidno plaćaš sve doprinose, a radnja će raditi samo dva meseca godišnje. Po meni, to ne da se ne isplati - nego je bacanje para (koje nemaš) u bunar.

Ote' mi reč iz usta ;).
Članovi porodice vlasnika zanatske radnje (roditelji, supružnik i deca) mogu da rade u radnji i ako nisu u njoj zaposleni (što u prevodu znači da se na njih ne plaćaju doprinosi koji za minimalac iznose najmanje 7000 po osobi mesečno).
Ukoliko koristiš sredstva Zavoda za zapošljavanje, obavezan si da dve godine neprekidno plaćaš sve doprinose, a radnja će raditi samo dva meseca godišnje. Po meni, to ne da se ne isplati - nego je bacanje para (koje nemaš) u bunar.

U pravu si to za clanove porodice, ali on planira, za svakog po 130000, to je 390000, a doprinosi za dve godine, sa porezom, na minimalac, iznose sigurno oko 700000.

Neprovociram samo trazim nacin da zivim od svog rada . Bavim se humanitarnim radom pomazem ljudima koji imaju odredjene probleme . Neprimam nadoknadu za svoj rad a od necega moram da zivim . Zato cemo pokusati sve da dodjemo do osnovnih sredstava za zivot pod sve podrazumevam samo posten rad ,nikakve kredje i manipulacije

Back