Zamene u narcistickom svetu

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.410
Hajde da skupim na jednom mestu koje se sve zamene u razmisljanjima i tumacenjima desavaju u narcistickom svetu....

Evo primer br 1...

Ako osoba A razgovara, sretne , komunicira sa osobom B koja ima vise znanja, mogucnosti operisanja sa vise podataka ili drzanja vise cinjenica u prici od osobe A ona to nece postaviti kao sto se radilo u nenarcisstickom svetu kao razlicita sposobnost prijema i obrade cinjenica ili podataka nego ce to proknjiziti kod sebe kao RUGANJE.

Time resava problem koji moze da se javi kod narcisoidnosti , kako je moguce da neko bude sposobniji od tebe od MENE od NAS....Vrlo jednostavno , knjizenjem svega pod osecaj da se neko ruga, i gotovo..
Posle moze, ali obicno ne dolazi do daljeg razmisljanja zasto to radi , vec ako treba samo nadodati , onda se dodaju knjizenja, tj utisci , koji ce dalje odvesti pricu u smeri rugajuceg karaktera osobe B, npr moze se upotrebiti snobizam, arogancija,

Sad ne znam da li su svi tako defanzivni ili je prosto reč i o zavisti... Sa narcisima mora oprezno ako ne želiš da se zameraš.
Kako su to meni gadni ljudi. Pravi ono podljudi. Samonabeđeni bez osnova. Empatija 0. Obično mi bude zanimljivo da osluškujem kako razmišljaju, ali vrlo isprazna stvorenja to je sigurno. Nemaju oni bukvalno ništa...

Samo da naglasim.
Kao i kod pojma autizam, koji se u prenesenom znacenju banalizuje i svodi na upao sam u svoje neke misli i iskljucio sam se iz sveta, a nema nikakve veze sa autizmom niti autistima...tako i kod pojma narcisoidno imamo citavu paletu nedijagnostickih stanja ili cak i kulturoloski pokret i trend koji nazalost stvara i povecan broj obolelih...

Kod kulturoloskog trenda narcisoidnosti , imamo povecan stav egocentricnosti ali i egoizma , jer egocentricnost mora da ima i postovanje, tj vrsi se substitucija postovanja ili na egoizam ili na narciosoidnost....ne desava se supstitucija postovanja na povecanje radne aktivnosti i borbe za vecu emancipaciju tj ispoljenje sopstvenih rezultata rada....a to moze da bude jedan deo egocentricnog pristupa ali ne ako je drustvo egocentricno jer drustvo nije skup jediniki nadprosecne radne sposobnosti da bi se favorizovalo nesto kao emancipacija nego lenjih i glupih pa ce se favorizovati narcisoidnost i egoizam..

Takjo da je totalno razlicito da li je nesto drustveni trend ili pojedinacna i nefavorizovana psiholoska pojava, ukratko , totalno je razlicito da li je socioloska ili psiholoska pojava..

Ako osoba A razgovara, sretne , komunicira sa osobom B koja ima vise znanja, mogucnosti operisanja sa vise podataka ili drzanja vise cinjenica u prici od osobe A ona to nece postaviti kao sto se radilo u nenarcisstickom svetu kao razlicita sposobnost prijema i obrade cinjenica ili podataka nego ce to proknjiziti kod sebe kao RUGANJE.

Da, i biće ljut zbog ruganja.

Sad ne znam da li su svi tako defanzivni ili je prosto reč i o zavisti... Sa narcisima mora oprezno ako ne želiš da se zameraš.
Kako su to meni gadni ljudi. Pravi ono podljudi. Samonabeđeni bez osnova. Empatija 0. Obično mi bude zanimljivo da osluškujem kako razmišljaju, ali vrlo isprazna stvorenja to je sigurno. Nemaju oni bukvalno ništa...
I oni takvi na ovom i ovakvom svijetu uspjevaju materijalno i hijerarhijski biti "uspješni i na vrhu".
Koji su argumenti da se "normalnima" ne zgadi život?

Back