Zalazak sunca

Slazem se sa Bakyy-em oko krsenja osnovnih zakonitosti u umetnosti, ono sto je po pravilu nekada izaziva monotoniju. :)

u ovom slucaju ja glasam za prvu, mada je desna strana fotke (i neba i brda) malo prazna. iako je bolja varijanta malo mi fali da bi ravnoteza bila savrsena.

i bas me zanima kakav je to diplomski zorana petrovica 84 :)

S4032298-1.jpg

.. mene me se ipak više đasvi ovako, iscela....
misli-1.gif

@zorane petrovicu, postujem tvoju diplomu, a posebno tvojih nekoliko komentara na konkretnim primerima. koliko pamtim i Goscica je umetnica, a Braana je pitao samo:..a zasto `nikako na sredini linija spajanja`? to sto vas dvoje pisete je sta bi trebalo a ne sta sme i ne sme. To u principu jeste ispravno ali veliki broj zapamcenih umetnickih dela krsi osnovne zakonitosti i zato i jesu zapamcena. Ono sto se sve radi po pravilima utapa se u jednolicnosti.
Voleo bih da prokomentarises ovaj Malikov zalazak u izvornom obliku. Meni se takav vise svidja jer ima neku neobicnu dinamiku centralne simetrije apsolutno razbijene onim cudnim olakom.
pozdrav svim akterima ove diskusijice

..ja se nisam slozio sa Goscicom jer je rekla `nikako`, sto znaci da ako ne ispostujes pravilo trecine, promasio si temu, kadar, kompoziciju, sta vec...samo to..

E ljudi bas ste se uhvatili za tu moju rec nikako! Jeste prejaka - priznajem.Zoki je dosta toga lepo objasnio, a ja cu jos samo nesto da dodam.
Da bi rusio zakone moras ih prvo poznavati!!!
Mislim da svako od nas treba o ovome dobro da razmisli pre no sto tako nesto uradi.Opet cu navesti Pikasa kao primer - bio je fenomenalni realista sa svojih 14 godina.Da je ostao na tome svet ga ne bi poznavao! Bio bi dobar majstor, akademski slikar i to je to.Apsolutno sam ZA krsenje pravila!E sad necu vise o tome.Malikova fotka mi se dopada, ali mislim da je interesantnija u drugoj varijanti, s tim sto je malo razvukao kadar.Evo sada jednog lepog i poucnog texta o kompoziciji , sa dizajn zone
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=10771
Pozdrav! :)

Back