Tachno je da je jeftinije preko boooking.com-a! Ja to koristim za 'ostale' zemlje (Italiju, na primer), ali za Grchku JOK!
Nek mi oproste Grci.... volim Grchku.... ljude tamo.... ali su veeeeliki prevaranti! Nikad nisam siguran da li ce prodati moju rezervaciju, nekom sa dubljim dzepom ili ce mene sachekati?!

Zahto to kazem?
- U Dasiji (na primer), na Krfu.... mi rezervishemo dva rent-a-cara.... neki iz mog drushtva uplate (kao i ja) 4-5 dana unapred, 60E za tri dana (20E dnevno).... dobijemo uredno priznanice.... dodjemo u dogovoreno vreme, po auta.... medjutim, par minuta pre nego da 'podignemo' auta, dodje Englez i ona (zena je vlasnik agencije) mu 'ladno da, jedan od 'nasha' dva auta za 90E (30E dnevno)!!!! Vishe platio i dobio odmah. Ja lichno gledao, shta pishe u Englezovom ugovoru. Potpisivao ga predamnom.
Znachi, NEMA SIGURNOSTI ni ako platish unapred!!!!
- Opet rent-a-car (pisao sam vec o tome, na ovoj temi).... Kalamaki, Zakynthos.... najjacha rent-a-car agencija, na Zakynthos-u..... opet vlasnik (ovoga puta mushkarac)....
Dogovorish se za 75E.... dash mu 100E.... on ti vrati SAMO 15E i kaze to je to! Jer navodno nema auta A klase, pa ti naplatio za B klasu, a onda se voleshebno pojavljuje auto A klase.... daje ti njega, ali NECE da vrati pare, koje ti je 2-3 minuta pre toga uzeo za veci auto.... i tako!
Shta da radish u tom sluchaju? Kako da ostvarish/dokazesh svoja prava?! Strana zemlja.... strani jezik.... da se objasnish sa 'nadleznim' sluzbama (ako ih uopshte nadjesh), teshko?! Da pokushash saam.... malo 'zeshce'.... mozesh samo da zaglavish corku?!
NARAVUCHENIJE: PAZI SE u Grchkoj.... a i nema razlike u polovima, kada su prevare u pitanju! Vara te, ko kako stigne.

ZATO JA NE BUKIRAM Grchku preko neta! Kada kupim preko nashe agencije, barem imam koga da tuzim (za nedaj Boze)!
Tachno je i to.... da nashe agencije, prodaju (mahom) LOSH SMESHTAJ.... za duplo vece pare (nego shto njih koshta)! Jer kod nas svako moze da otvori agenciju. Ima ih na hiljade. Svi bi da se obogate preko noci, sa shto manje rada i ulaganja!!!! Po sistemu "tashna i mashna"?!
Iznajme lokal.... nabave jedan komp (obichno polovan).... par kataloga..... i eto nama agencije sa kojom cemo 'obilaziti svet'.
Tachno je i.... da samo nashe agencije, NAPLACUJU APARTMANE PO OSOBI.

Svuda u svetu su cene, po apartmanu!