Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hm, ako si ti imao loša iskustva ne znači da će svima biti tako, meni je bilo obrnuto.
To zavisi gde živiš i koju agenciju biraš shodno tome, tako da ne mora da znači, a ti vaijeteti u ceni nisu mnogo veliki.

:rtfm: Greshka! Nisi chitala pazljivo!
Nisam ja pisao o loshim iskustvima. Agencija je korektna, shto se odnosa sa klijentima tiche! Tu nemam zamerki.

Pisao sam o CENAMA..... i kako to "varijeteti nisu mnogo veliki"? :think:
Zar su male razlike, ako su proshle godine mogle (za iste pare) da idu TRI osobe, a ove godine mogu samo DVE?! Zar je razlika od 102 evra za dve osobe, mala.... i to u junu mesecu?!

Takodje, NIKAKVE VEZE NEMA gde ja zivim.... radi se o polascima iz Beograda i Nisha. Tu nema dodatnih troshkova, kada je Grchka u pitanju!
Pokushao sam da upozorim ljude, na fazone kojim su se posluzili u (bivshoj) jeftinoj agenciji, koja to VISHE NIJE! :tajna:

Osim toga, sve shta sam pisao.... pisao sam iz 'prve ruke'.
Za informaciju.... na poljskom PILOT, znachi VODICH!!!! :hvala:

Poslednja izmena:
Agencije su definitivno prilicno skupa varijanta
narocito ako ides svojim autom
Godinama koristim sajtove poput booking.com i slicne i uvek prodjem jeftinije nego preko agencije
O kvalitetu smestaja da ne pricam...nase agencije uglavnom nude najgori skart od smestaja,
cenu apartmana uglavnom dupliraju (prodaju app po osobi a to nigde drugde nema osim kod nas isl)

Agencije su definitivno prilicno skupa varijanta
narocito ako ides svojim autom
Godinama koristim sajtove poput booking.com i slicne i uvek prodjem jeftinije nego preko agencije
O kvalitetu smestaja da ne pricam...nase agencije uglavnom nude najgori skart od smestaja,
cenu apartmana uglavnom dupliraju (prodaju app po osobi a to nigde drugde nema osim kod nas isl)

Tachno je da je jeftinije preko boooking.com-a! Ja to koristim za 'ostale' zemlje (Italiju, na primer), ali za Grchku JOK!

Nek mi oproste Grci.... volim Grchku.... ljude tamo.... ali su veeeeliki prevaranti! Nikad nisam siguran da li ce prodati moju rezervaciju, nekom sa dubljim dzepom ili ce mene sachekati?!

:rtfm: Zahto to kazem?

- U Dasiji (na primer), na Krfu.... mi rezervishemo dva rent-a-cara.... neki iz mog drushtva uplate (kao i ja) 4-5 dana unapred, 60E za tri dana (20E dnevno).... dobijemo uredno priznanice.... dodjemo u dogovoreno vreme, po auta.... medjutim, par minuta pre nego da 'podignemo' auta, dodje Englez i ona (zena je vlasnik agencije) mu 'ladno da, jedan od 'nasha' dva auta za 90E (30E dnevno)!!!! Vishe platio i dobio odmah. Ja lichno gledao, shta pishe u Englezovom ugovoru. Potpisivao ga predamnom. Znachi, NEMA SIGURNOSTI ni ako platish unapred!!!!

- Opet rent-a-car (pisao sam vec o tome, na ovoj temi).... Kalamaki, Zakynthos.... najjacha rent-a-car agencija, na Zakynthos-u..... opet vlasnik (ovoga puta mushkarac).... Dogovorish se za 75E.... dash mu 100E.... on ti vrati SAMO 15E i kaze to je to! Jer navodno nema auta A klase, pa ti naplatio za B klasu, a onda se voleshebno pojavljuje auto A klase.... daje ti njega, ali NECE da vrati pare, koje ti je 2-3 minuta pre toga uzeo za veci auto.... i tako!
Shta da radish u tom sluchaju? Kako da ostvarish/dokazesh svoja prava?! Strana zemlja.... strani jezik.... da se objasnish sa 'nadleznim' sluzbama (ako ih uopshte nadjesh), teshko?! Da pokushash saam.... malo 'zeshce'.... mozesh samo da zaglavish corku?!

NARAVUCHENIJE: PAZI SE u Grchkoj.... a i nema razlike u polovima, kada su prevare u pitanju! Vara te, ko kako stigne. :sad2:
ZATO JA NE BUKIRAM Grchku preko neta! Kada kupim preko nashe agencije, barem imam koga da tuzim (za nedaj Boze)! :per:

Tachno je i to.... da nashe agencije, prodaju (mahom) LOSH SMESHTAJ.... za duplo vece pare (nego shto njih koshta)! Jer kod nas svako moze da otvori agenciju. Ima ih na hiljade. Svi bi da se obogate preko noci, sa shto manje rada i ulaganja!!!! Po sistemu "tashna i mashna"?!
Iznajme lokal.... nabave jedan komp (obichno polovan).... par kataloga..... i eto nama agencije sa kojom cemo 'obilaziti svet'. :metla:

Tachno je i.... da samo nashe agencije, NAPLACUJU APARTMANE PO OSOBI.
:aaa: Svuda u svetu su cene, po apartmanu!

Tachno je da je jeftinije preko boooking.com-a! Ja to koristim za 'ostale' zemlje (Italiju, na primer), ali za Grchku JOK!

Nek mi oproste Grci.... volim Grchku.... ljude tamo.... ali su veeeeliki prevaranti! Nikad nisam siguran da li ce prodati moju rezervaciju, nekom sa dubljim dzepom ili ce mene sachekati?!

:rtfm: Zahto to kazem?

- U Dasiji (na primer), na Krfu.... mi rezervishemo dva rent-a-cara.... neki iz mog drushtva uplate (kao i ja) 4-5 dana unapred, 60E za tri dana (20E dnevno).... dobijemo uredno priznanice.... dodjemo u dogovoreno vreme, po auta.... medjutim, par minuta pre nego da 'podignemo' auta, dodje Englez i ona (zena je vlasnik agencije) mu 'ladno da, jedan od 'nasha' dva auta za 90E (30E dnevno)!!!! Vishe platio i dobio odmah. Ja lichno gledao, shta pishe u Englezovom ugovoru. Potpisivao ga predamnom. Znachi, NEMA SIGURNOSTI ni ako platish unapred!!!!

- Opet rent-a-car (pisao sam vec o tome, na ovoj temi).... Kalamaki, Zakynthos.... najjacha rent-a-car agencija, na Zakynthos-u..... opet vlasnik (ovoga puta mushkarac).... Dogovorish se za 75E.... dash mu 100E.... on ti vrati SAMO 15E i kaze to je to! Jer navodno nema auta A klase, pa ti naplatio za B klasu, a onda se voleshebno pojavljuje auto A klase.... daje ti njega, ali NECE da vrati pare, koje ti je 2-3 minuta pre toga uzeo za veci auto.... i tako!
Shta da radish u tom sluchaju? Kako da ostvarish/dokazesh svoja prava?! Strana zemlja.... strani jezik.... da se objasnish sa 'nadleznim' sluzbama (ako ih uopshte nadjesh), teshko?! Da pokushash saam.... malo 'zeshce'.... mozesh samo da zaglavish corku?!

NARAVUCHENIJE: PAZI SE u Grchkoj.... a i nema razlike u polovima, kada su prevare u pitanju! Vara te, ko kako stigne. :sad2:
ZATO JA NE BUKIRAM Grchku preko neta! Kada kupim preko nashe agencije, barem imam koga da tuzim (za nedaj Boze)! :per:

Tachno je i to.... da nashe agencije, prodaju (mahom) LOSH SMESHTAJ.... za duplo vece pare (nego shto njih koshta)! Jer kod nas svako moze da otvori agenciju. Ima ih na hiljade. Svi bi da se obogate preko noci, sa shto manje rada i ulaganja!!!! Po sistemu "tashna i mashna"?!
Iznajme lokal.... nabave jedan komp (obichno polovan).... par kataloga..... i eto nama agencije sa kojom cemo 'obilaziti svet'. :metla:

Tachno je i.... da samo nashe agencije, NAPLACUJU APARTMANE PO OSOBI.
:aaa: Svuda u svetu su cene, po apartmanu!

Samo jednom za poslednjih 20 godina sam isla preko agencije...nase :evil:
nisam bila zadovoljna i od tad iskljucivo online rezervacije.
Ne znam za rent-a-car uvek idemo svojim autom,al moje dete je proslog leta imalo situaciju...rentirao je neki mali dzip(nije mogao da bira posto je bilo srce sezone)...na parkingu ih je neko udario i ostetio im branik...gazda agencije je penio i trazio im neku odvratno veliku sumu za popravku,a klinac kaze da je auto bio teska krsina...dete nas je zvalo telefonom da pita sta da radi pa smo mu objasnili da Grk hoce da ih izradi,obzirom da svaki auto u agencijama mora da ima osiguranje za takve situacije...na kraju nije platio nista,ali je bila prilicno neprijatna situacija

:think: Nisam znao za Zakynthos i Pargu....?!

Da li ima josh nekih izveshtaja, osim ovog? :rtfm:

Na Grckim sajtovima ima ponesto...kod nas nista...kao da je to otprilike u Tunguziji,a ne tamo gde nasih turista ima koliko hoces :aha:

Na Grckim sajtovima ima ponesto...kod nas nista...kao da je to otprilike u Tunguziji,a ne tamo gde nasih turista ima koliko hoces :aha:

:think: Video sam za Kefaloniu... ali za Pargu i Zakynthos, nisam?!

Sticajem okolnosti.... imam i u Pargi i na Zakynthosu prijatelje, pa cu proveriti kakva su oshtecenja.... direktno, preko Skype-a ili FaceBook-a?!
Napisacu ovde, ako ima i kakva su oshtecenja?!

Nakon velikog zemljotresa 1950tih, ipak su Jonska ostrva rizičnija od ostatka Grčke.

Upravo tako! :aha2:

:think: Ako se dobro secam.... spoj dveju tektonskoih plocha je upravo kod Kefalonie?!
Zato su tamo chesti zemljotresi!

:nono3: Medjutim, nema razloga za brigu!
Primetili ste svi, da nema mrtvih i povredjenih i ako su chesti zemljotresi! :srecan:
Iz prostog razloga, shto se ne prave visoke zgrade.... i prave se po metodama, koje garantuju da se objekat NECE SRUSHITI!!!!!

Tj. bice oshtecen.... mozda i trajno nece biti za upotrebu.... ali nece pasti plocha na plochu. Zato nema poginulih i (teze) povredjenih! Grci su 50-ih godina platili cenu loshe gradnje i izvukli pouku iz toga. Tako da vishe ne grade na tradicionalan nachin.

Poslednja izmena:
Mjok...ovo je bilo na nekom sajtu gde su vesti...:think:

Verujem!
Nemam objashnjenje.... osim da je u pitanju neka novinarska platka.... tj. sezancionlistichki izveshtaj?! :dontunderstand:
Moja prijateljica je vlasnica jedne vile (hotela) na Zakynthosu. Sa njom sam se chuo onoga dana (uzivo) i dobio uzivo informaciju, iz prve ruke. Sad, ako laze ona mene.... lazem i ja vas?!
Iz Parge vec nemam povratnu informaciju.... josh uvek! :nono3:

:nono3: NIJE BILO NIKAKVOG ZEMLJOTRESA NI U PARGI!!!!

Upravo sam dobio povratnu informaciju, od osobe koja zivi tamo. :slika: Kao shto sam i mislio.... te 'informacije' koje kruze netom, su chista novinarska izmishljotina!!!! :banovati:

http://earthquaketrack.com/gr-28-zakinthos/recent

Ovo definitivno nije novinarska izmisljotina...:aha:

Pogledao sam taj link. :ajmo:
Nismo se razumeli?! Nisam ih ja ni pitao, da li su se osetili potresi?! :nono3:
Normalno da jesu. To je preblizu, za onako razorne zemljotrese na Kefaloniji, da se nebi osetili u Pargi i Zakynthosu!

Bilo ih je puno i ranijih godina.... pa i proshle godine, kada sam ja boravio tamo.
To nije nikakva novina za Zakynthos. Tamo su zemljotresi "ko dobar dan"! :kpozdrav: Meshtani maltene ne obracaju paznju na njih, koliko su chesti?!
Spoj dveju tektonskih plocha (ako se dobro secam) ide linijom Korintskog zaliva. Daklem prolazi izmedju Zakynthosa i Kefalonie. Zato su zemljotresi tamo tako chesti, ali velika vecina ih se i ne oseti.... zabeleze ih samo seizmichki centri. Tako sam ja chitao o tome, josh pre nego shto sam prvi put otishao tamo?!

Ja sam pitao 'da li ima kakvih oshtecenja objekata' na Zakynthosu i Pargi.... i dobio odrechne odgovore?!

Poslednja izmena:

Back