Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
img3713u.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

pogled na Zakintos iz kafane "The best view"..
vlasnici su se pametno dosetili,pa kafanu smestili na brdo i dobro je ogradili...nista se ne vidi dok ne udjes u kafanu,samo zbunje i neke zapocete kuce ..a da bi usao moras da platis ulaz ili da popijes pice...pogled je fenomenalan..ali cene nisu ni malo "slatke"...:)

Ako neko pravi probleme to su nasi..engleze nikad neces videti da se potuku narocito sa ostatkom sveta..oni drze do sebe sto nije slucaj sa nama..jedina razlika je u tome sto se oni bucnije od nasih vesele kad se napiju i tu su dosli da piju i provedu se..dok bi nasi uglavnom da jedu..pocrne da kazu da su bili na moru i najveca nebuloza da nadju gde se pusta nasa muzika
ok, hvala na informaciji, ja sam cuo da je skoro bilo par tuca i da su nasi ljudi ucestvovali i izgleda nisu dobro prosli pa pitam zbog toga...inace idem drugog pa cu se valjda lepo provesti... :per:

Hajde i moje utisike.
Zakintos kao ostrvo bio bi mnooogo lepsi da onaj deo koji je brdovit/stenovit...da je malcice vise sumovit.... :)
Laganas me podseca na vasar i prva dva dana sam se osecala kao u drugoj dimenziji. Prosto ne mogu da verujem sta oni englezi sve rade i par puta sam dolazila u situaciju da ih pitam jel imaju oni roditelje. U principu nemaju vise od 20god. nisu napadni, ali su strasno ludi.
Po kaficima se uglavnom piju kokteli u par kaf.nisu imali vino i bas bzv.
10 dana nisam spavala, jer nam je smestaj bio bas na plazi i pored glavne ulice...plaza je puna nocu i kupanje traje do 07h. da mi je neko pricao kakva su nacija ne bih poverovala....muskarci gabori, a od devojaka 70% debele kao slon...jedino plavuse imaju prelepu boju kose...lepu plavo-belu nijansu. :)
Plaza u laganasu jeste velika, ali je strasno, strasno prljava i u plicaku ima svega i svacega, pesak utaban i uopsre mi se ne svidja, nismop se ni kupali.
Najvise smo bili na Dafni plazi, koja mi je bas lepa, mirna....a od fensi plaza dopada mi se porto azzuro.
Nerviralo me to sto se uglavnom lezaljke naplacivale 6-7 eura. bzv. negde uz pice dobijes, ali na lepsim plazama naplacivalo se.
navajo vidikovac i sama plaza-prelepo. Boja neverovatna.

Kornjacu smo videli sa trajekta kad smo se vracali kuci. Neka je zalutala u luku :)))

Ostrvo smo presli od pocetka do kraja, obisli sve, od polaska do povratka kuci napravili smo 3300km, pa ako nekog zanima nesto detaljnije neka pita.....

cene su ok , npr. 6x1,5 obicne vode 1,30-1,50, kisele isto pakovanje od 6 -2,5 eura, vino 0,75l - 3,20e, vakumirana sunka 200g-1,10e i sve smo kupovali u Dia super marketu.

hranu u restoranima za dvoje.... piletina i svinjska kremenadla sa salatom i sokovima 24e,
700gr jagnjetine, boteljka crnog vina, jedan sok, kisela, salata, krompir 42e,
pica, pasta, vino 22e....svi su uglavnom racuni bili do 25e.

Za sada toliko....

Hajde i moje utisike.
Zakintos kao ostrvo bio bi mnooogo lepsi da onaj deo koji je brdovit/stenovit...da je malcice vise sumovit.... :)
Laganas me podseca na vasar i prva dva dana sam se osecala kao u drugoj dimenziji. Prosto ne mogu da verujem sta oni englezi sve rade i par puta sam dolazila u situaciju da ih pitam jel imaju oni roditelje. U principu nemaju vise od 20god. nisu napadni, ali su strasno ludi.
Po kaficima se uglavnom piju kokteli u par kaf.nisu imali vino i bas bzv.
10 dana nisam spavala, jer nam je smestaj bio bas na plazi i pored glavne ulice...plaza je puna nocu i kupanje traje do 07h. da mi je neko pricao kakva su nacija ne bih poverovala....muskarci gabori, a od devojaka 70% debele kao slon...jedino plavuse imaju prelepu boju kose...lepu plavo-belu nijansu. :)
Plaza u laganasu jeste velika, ali je strasno, strasno prljava i u plicaku ima svega i svacega, pesak utaban i uopsre mi se ne svidja, nismop se ni kupali.
Najvise smo bili na Dafni plazi, koja mi je bas lepa, mirna....a od fensi plaza dopada mi se porto azzuro.
Nerviralo me to sto se uglavnom lezaljke naplacivale 6-7 eura. bzv. negde uz pice dobijes, ali na lepsim plazama naplacivalo se.
navajo vidikovac i sama plaza-prelepo. Boja neverovatna.

Kornjacu smo videli sa trajekta kad smo se vracali kuci. Neka je zalutala u luku :)))

Ostrvo smo presli od pocetka do kraja, obisli sve, od polaska do povratka kuci napravili smo 3300km, pa ako nekog zanima nesto detaljnije neka pita.....

cene su ok , npr. 6x1,5 obicne vode 1,30-1,50, kisele isto pakovanje od 6 -2,5 eura, vino 0,75l - 3,20e, vakumirana sunka 200g-1,10e i sve smo kupovali u Dia super marketu.

hranu u restoranima za dvoje.... piletina i svinjska kremenadla sa salatom i sokovima 24e,
700gr jagnjetine, boteljka crnog vina, jedan sok, kisela, salata, krompir 42e,
pica, pasta, vino 22e....svi su uglavnom racuni bili do 25e.

Za sada toliko....

turaj slike Medo...nista ti ne verujemo :mrgreen:

cao svima!
evo par reci od mene.
suprug i ja smo bili na Zakintosu i bilo nam je super. bili smo u Argasiju u hotelu Meridien. usluga a i smestaj je na nivou i svima bih preporucila da odu tamo jer se nece pokajati! svaka soba ima terasu,bar i naravno bazen sto jako puno zanci za Argasi jer nema svoju plazu. naravno ako planiraju samo tu da borave.:bye:
sto se tice engleza,nama nisu smetali. javljali su nam se na svakom koraku i bili su mnogo ljubazniji od nasih turista. a to sto oni mnogo piju i zezaju se,njihova stvar! svako se zeza i uziva na svoj nacin,kako voli i kako ume. ko je nama kriv sto su nam plici dzepovi pa smo ograniceni! zar ne?!:cool:
mi smo uzeli motor i obisli celo ostrvo. zahvaljujuci vama, koji ste nas malo bolje upoznali sa ostrvom pred polazak,znali smo sta nas ceka.
sto se tice hrane mogu reci da smo jeli po restoranima svaki dan i da nije skupo kao sto su neki pricali. porcije su sasvim solidne,za svaciji stomak.:rtfm:
konkretno,naj vise nam se svidela plaza Gerakas,tu je i neizbezna Navagio.inace mi nismo ljubitelji neke guzve,u fazonu smo da se opustimo i da zaboravimo stvaran zivot bar na tih 12 dana. odmor u pravom smislu reci!
opet,ukusi su razliciti pa ne treba komentarisati
toliko za sad.
jos jednom, hvala svima na korisnim informacijama! :hvala:

bili smo u Argasiju u hotelu Meridien. usluga a i smestaj je na nivou i svima bih preporucila da odu tamo jer se nece pokajati! svaka soba ima terasu,bar i naravno bazen sto jako puno zanci za Argasi jer nema svoju plazu.

Da li je moguće da nema buseva iz Argasija koji voze do obližnjih plaža? Pored tolikog broja fantastičnih plaža na Vasilikosu, mislim da je veliki greh kupati se u bazenu.

cao svima!

sto se tice engleza,nama nisu smetali. javljali su nam se na svakom koraku i bili su mnogo ljubazniji od nasih turista. a to sto oni mnogo piju i zezaju se,njihova stvar! svako se zeza i uziva na svoj nacin,kako voli i kako ume. ko je nama kriv sto su nam plici dzepovi pa smo ograniceni! zar ne?!:cool:

pa sada bas ne razumem zezanje poput povracanja po ulici, pisanja po ulici, pijanih devojaka kiji bez pardona legnu na onaj uski trotoar i treba da se preskacu.

opusteni su i to mi se svidja, ali sve ima svoju granicu.

Trenutno besni jos jedan pozar na Zakintosu, ima li neko novijih vesti odande?:eek:

POŽARI BESNE NA ZAKINTOSU, KEFALONIJI I LEFKADI

Utorak, 17. Avgust, 2010.| Autor: Agencija TANJUG

ATINA - Šumski požari buknuli su na tri ostrva na zapadu Grčke - Zakintosu (na fotografiji), Kefaloniji i Lefkadi, a zvaničnici su saopštili da za sada nijedna naseljena oblast nije ugrožena.

Snažan vetar ugrožava napore grčkih vatrogasaca da lokalizuju požare na tri ostrva i oblasti u blizini sela Zilefto u centralnoj Grčkoj.

U gašenju požara trenutno je angažovano 250 vatrogasaca, koji će tokom noći dobiti pojačanje.

Uzrok izbijanja požara za sada nije poznat, prenela je agencija AP.

U požatrima, pre tri godine, je 76 osoba poginulo u centralnim i južnim delovima Grčke.
http://www.kurir-info.rs/planeta/pozari-besne-na-zakintosu-kefaloniji-i-lefkadi-46308.php

Poslednja izmena:
Ljudi moji Zakintos nije za ljude koji idu na more porodicno ili da bi spavali tamo...
To je mesto za mlade ljude koji vole provod a ne da prokuntaju pola odmora.

ja se ne slazem s tobom, mi bili prosle godine sklincem 3 godine i bilo nam fantasticno... toplo more...lepe plaze...plicak...
pretpostavljam da se tvoj komentar odnosi na Laganas...tamo se nismo zadrzavali cak ni plaza nam se nije svidela...

E zivota mi, neka mi neko objasni sta je dobro u onom Laganasu, posto sam citala ovde diiivne utiske, vratila sam se juce, totalno razocarana u Zakintntos, i stvarno mi nije jasno kako neko moze da bude odusevljen? :confused:
Meni je bilo extra, odmorila se, uzivala, ali to nije poenta, meni je svuda strava, jer mi treba bukvalno lezaljka i more.
Pisem o mestu kao mestu, odvratno je.
Uglavnom, slobodno zaobidjite Laganas, ako ste stariji od 22 godine. A mozete i Zakintos, ceo.
Ostrvo je divlje, ali ne divlje na dobar nacin, nego na prizor iz meksickog horor filma nacin. Ruzne kuce, hoteli, pansioni...to je mesto za siromasniju klasu engleza. Uopste nije skupo, cak naprotiv.
Lezaljke sa suncobranom su 2,3, 4 eur, a negde je i ne platis ako uzmes pice. Pice po klubovima je 4,5 eur, od piva do koktela, nebitno. Ulaz u diskoteke je 5 eur, ali imas jedno pice uz ulaz. Giros 1,5 eur, negde 2, pica isto, po restoranima su pristojne cene.
Ostrvo je podredjeno klincima, englezima, koji preko leta odu tamo da ne znaju za sebe 2 nedelje.
Restorani su grozni, jer malo ko i ide u njih, svi jedu brzu hranu. Uvek moze da se nadje slobodna lezaljka, jer se svi opijaju do rane zore, pa dodju na plazu u 6h popodne.
Engleza 90 % koji su mi cak na kraju bili i simpaticni, gledaju svoja posla, uvek idu u grupicama, ne znaju gde se nalaze, ostatak nasi, italijani...
Sve u svemu, bezveze.
Utisci ljudi iz moje grupe, slicni su mojima, ako su bar negde bili, videli jos nesto, a ovoj decici iz busa je bilo fantasticno, naravno. :)
Ajde, njih i razumem. Da sam tamo otisla pre 7,8 godina verovatno bih bila odusevljena,
Ma lupam, ne bih. :)

Poslednja izmena:
E zivota mi, neka mi neko objasni sta je dobro u onom Laganasu, posto sam citala ovde diiivne utiske, vratila sam se juce, totalno razocarana u Zakintntos, i stvarno mi nije jasno kako neko moze da bude odusevljen? :confused:
Meni je bilo extra, odmorila se, uzivala, ali to nije poenta, meni je svuda strava, jer mi treba bukvalno lezaljka i more.
Pisem o mestu kao mestu, odvratno je.
Uglavnom, slobodno zaobidjite Laganas, ako ste stariji od 22 godine. A mozete i Zakintos, ceo.
Ostrvo je divlje, ali ne divlje na dobar nacin, nego na prizor iz meksickog horor filma nacin. Ruzne kuce, hoteli, pansioni...to je mesto za siromasniju klasu engleza. Uopste nije skupo, cak naprotiv.
Lezaljke sa suncobranom su 2,3, 4 eur, a negde je i ne platis ako uzmes pice. Pice po klubovima je 4,5 eur, od piva do koktela, nebitno. Ulaz u diskoteke je 5 eur, ali imas jedno pice uz ulaz. Giros 1,5 eur, negde 2, pica isto, po restoranima su pristojne cene.
Ostrvo je podredjeno klincima, englezima, koji preko leta odu tamo da ne znaju za sebe 2 nedelje.
)

Laganas je katastrofa, ni meni nisu svidela mesta ....

da li si isla na plaze Porto Limnionas i Porto Azuro - mi smo tamo visili, bilo nam je super ... nema engleza, grci i italijani, kao i sveza riba u tavernama ;)
Ne znam, gde god po grckoj da idem na more, ne srecem engleze, samo italijane ...

Laganas je katastrofa, ni meni nisu svidela mesta ....

da li si isla na plaze Porto Limnionas i Porto Azuro - mi smo tamo visili, bilo nam je super ... nema engleza, grci i italijani, kao i sveza riba u tavernama ;)
Ne znam, gde god po grckoj da idem na more, ne srecem engleze, samo italijane ...

Nisam isla na te dve.
Sto se tice mora, ono je jedino pozitivno tamo.
Cista, pretopla voda, inace, ja nemam obicaj da nesto dugo ostajem u vodi, jer mi je uvek hladno, ali tamo nisam izlazila iz vode.
Sa te strane, nemam zamerki, ali Zakintos, kao mesto, mi je odvratno.
Meni, licno, nisu smetali Englezi, preko dana, jer ih i nema, pojavljuju se samo nocu. :)

Back