Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sto se cene trajekta ka Zakintosu tice cena za automobil je 38.30 EUR,za odrasle je 8.30 EUR a za decu do 10 godina je 4.20 EUR
Naravno cene su za karte u jednom pravcu :)

...hvala...josh malih pitanja...:)
...'el guzhva za ferry ( ako jeste koliko se cheka )...i koliko chesto plove (idu) ka Zakintosu...
...ista pitanja vazhe i za Kefaloniju ( ukljuchujucci i info o cenama ) ako si obaveshtena...jer, "plovi" se iz iste luke (mesta)...

...hvala...josh malih pitanja...:)
...'el guzhva za ferry ( ako jeste koliko se cheka )...i koliko chesto plove (idu) ka Zakintosu...
...ista pitanja vazhe i za Kefaloniju ( ukljuchujucci i info o cenama ) ako si obaveshtena...jer, "plovi" se iz iste luke (mesta)...

Do 11. 07. plovice 5 puta dnevno i iz Kyllinija i sa Zakintosa.Od 12.07. plovice po 6 puta dnevno.
Guzve uglavnom nema ,bar je nije bilo u periodu u kom sam ja bila na moru,ali u to vreme nije bilo ni turista bas nesto mnogo :lol:
Sto se trajekta za Kefaloniju tice ni za njega u Kylliniju nije bila velika guzva,a sa Zakintosa ide iz mesta St. Nicholas,...jedan dan smo odande isli na neki izlet i na trajekt je cekalo bukvalno 3 automobila :)
Mislim da su cene za obe destinacije iste ;)

...Fala Vi...:lol:

...i poslednje pitanje vezano za Zakintos...supruga veli da tamo ima samo 1 dobra plaža...ostale dobre, možda bolje su po malim uvalama i da samo alpinisti ili moreplovci sa brodicama mogu doći do njih...True...?

...Fala Vi...:lol:

...i poslednje pitanje vezano za Zakintos...supruga veli da tamo ima samo 1 dobra plaža...ostale dobre, možda bolje su po malim uvalama i da samo alpinisti ili moreplovci sa brodicama mogu doći do njih...True...?

False :lol:
O plazama ce biti reci kasnije...doduse do onih plaza koje su se meni najvise dopale zaista mora da se ide brodicem...ali to je ipak stvar ukusa....:)

Upravo sam se vratio sa Zakintosa(isao kolima), pun utisaka. Da brzo odgovorim na neka aktuelna pitanja:

1. guzve za trajekt nije bilo, sto ne znaci da je nece biti. Karta moze da se kupi unapred, cena za auto 38.7, po coveku 8.2. Most u Patri 12.2e po vozilu. Ako Grcku prelazite Egnatia Odos autoputem nema putarina (sem 2e na ulazu), ako idete E-75 skupi se na oko 15e

2. plaze su fantasticne, odlicno sredjene - na Vasilikosu nema lose plaze, a brodicem se stize do prelepih plaza gde mozete plivati u pecinama. O Navaggiu necu ni da trosim reci, treba doziveti. Boja mora je nestvarna.

3. cene su ok, nije papreno ali nije ni jeftino. Pivo od 2e pa i do 10 (najfensi kafic u brdu iznad Zantea), uglavnom 3.5. Kokteli od 3 do 7e.

4. provod (Laganas) je fantastican, ako ste Englez tinejdzer. Nama su bili zanimljivi za gledanje ali nismo kompatibilni sa njima. U Ghetto baru organizuju srpske veceri, a u Kamikaze TDI zurke (zasad vrlo slabe). Malo pre Argasija imate 2 diskoteke u kojima treba okusati srecu.

Hvala ti! A cene lezaljki,suncobrana? Laganas me konkretno zanima... Da li moze da se ode na plazu a da ne iznajmis nista? Ima li ljudi uopste ili je pusto zbog svih desavanja tamo?

Moze da se baci peskir na plazu, ima i kafica koji uz pice daju lezaljke+suncobran dzabe. Ljudi ima ali nije velika guzva. Dobra solucija je Cameo island (na rubu Laganasa) gde se ulaz placa 4e, a time dobijate vaucer za besplatno pice i odlicnu plazicu

Juce sam se vratio sa Zakintosa.Smestaj ok-hotel Karras a agencija Aurora je sramotno postupila stavljajuci vecinom putnike iz N.S-a u autobus bez klime u povratku.
O ostalim lazima vodica Nadice neki drugi put....

Ipak ne dozvoljavam ovom ruznom postupku pomenutih , da mi unisti odmor.Ostrvo je lepo i bez prevoza ,makar i rentiranog , videcete samo deo lepote....

Pozdrav drustvo!

Imate li sta da preporucite gde otici na Zakintos u drugoj polovini avgusta, prevoz nebitan, sve vrste smestaja. Sta ste videli da valja, sta da ne valja, tj. gde ici gde ne?
U pitanju je dvoje mladih ljudi koji hoce odmor, nikakva ludovanja.

Hvala!;)

a da li mi neko moze reci msm ko se skoro vratio sa zakintosa(laganas) da je je bilo problema, tuca ili tako slicno...koliko su nasi drzavljani zasticeni i da li ih ima na ostrvu... !???

Ja sam se sa Zakintosa vratila pocetkom jula...nasih turista ima najvise u Argasiju i Laganasu i u principu je bilo mirno. Uglavnom su Englezi pravili cirkus kad je njihova reprezentacija igrala utakmice,inace je bilo mirno :)

a da li mi neko moze reci msm ko se skoro vratio sa zakintosa(laganas) da je je bilo problema, tuca ili tako slicno...koliko su nasi drzavljani zasticeni i da li ih ima na ostrvu... !???

Ako neko pravi probleme to su nasi..engleze nikad neces videti da se potuku narocito sa ostatkom sveta..oni drze do sebe sto nije slucaj sa nama..jedina razlika je u tome sto se oni bucnije od nasih vesele kad se napiju i tu su dosli da piju i provedu se..dok bi nasi uglavnom da jedu..pocrne da kazu da su bili na moru i najveca nebuloza da nadju gde se pusta nasa muzika

Ako neko pravi probleme to su nasi..engleze nikad neces videti da se potuku narocito sa ostatkom sveta..oni drze do sebe sto nije slucaj sa nama..jedina razlika je u tome sto se oni bucnije od nasih vesele kad se napiju i tu su dosli da piju i provedu se..dok bi nasi uglavnom da jedu..pocrne da kazu da su bili na moru i najveca nebuloza da nadju gde se pusta nasa muzika

he he....e ziva istina sto se muzike tice...:lol:

Jel znas da mi se zeludac okrene kad na to pomislim..bez obzira sto nam je krsh muzika nego sto nemas osecaj da si ista osim girosa osetio od kulture..ja bre bezim od nasih s plaze i prica o politici..ili kao nama je super smestaj..nama je uzas bio autobus..tu je dobra hrana..uh..normalan svet se iskljuci i uziva punim plucima..ma ni kod kuce se ne opterecuje nebulozama

evo jedne slicice sa plaze Kalamaki...

img3414z.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

img3555ph.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Agios Nicholaos...mala luka na krajnjem severoistoku ostrva iz koje trajekt vozi na Kefaloniju...i odakle je najbolje iznajmiti camac koji vozi u obilazak plavih pecina i najpoznatije plaze na ostrvu Shipwreck :)

Poslednja izmena:

Back