Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Action against rowdy Brits abroad

By Tamasin Ford
Newsbeat reporter in Zante

_44899854_zantedrunk203.jpg
999999.gif

Heavy drinking and bad behaviour by British tourists abroad has reached crisis
[TABLE="align: right"]
[TR]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
The Mayor of Laganas wants the resort to appeal more to families
Officials in Zante are meeting British diplomats and officials to discuss what to do about young, rowdy tourists from the UK who cause trouble.
The Mayor of Laganas in Zante is so fed up he's demanding changes and says he wants to appeal more to families.
But there's a fear if young people stop going there, local businesses will suffer a downturn in trade.
The Laganas strip is 300 metres of bars and clubs that runs right down to the beach front.

.
.
.
.
http://news.bbc.co.uk/newsbeat/hi/health/newsid_7546000/7546858.stm

btw izvestaj engleskog reportera ... situacija se i dalje nije promenila

Ko voli , nek izvoli ... ali neophodno je znati gde se ide ... da ne odu parovi sa sitnom decom
Rekla bi da je ipak bolje biti ograniceni paradajz turista ... ali to je samo moje skromno misljenje :)

mi smo bili u kuci na samoj plazi i uopste se ne secam da smo culi ista niti obracali paznju ko sta radi..bili su nam simpaticni sa tematskim vecerima i pozivom u klubove..za razliku od grka smaraca koji vuku za rukav da veceramo u njihovim kafanama..za razliku od nasih ljudi koji kukaju non stop po plazi na smestaj..situaciju u zemlji..ili pak kako su dobro prosli u cenjkanju u kupovini..nice zaista

Pozdrav svima :bye:

Procitah sve postove i moram vam reci info koji je tu je stvarno mi je pomogao. Kao i neki ljudi za koje sam prethodno saznao i ja sam uplatio letovanje na Zakintosu pocetkom godine u Laganasu. Zanima me ima li ko da putuje u Laganas pocetkom avgusta?

Pominju se zato sto se tamo ne mogu zaobici ... ponasaju se kao pusteni s lanca
zato je i potrebno upozorenje za one koji neznaju a zele miran odmor

Pre 3 godine onako na slepo uplatila sam Laganas za sebe i decu koji su tada imali 12 i 17 godina.Nakon toga kako uglavnom vecina nas radi, pa tek posle uplate krene da se raspituje za smestaj i sve ostalo,tako i ja otkrijem forum gde se sve najgore pise o ovom mestu,o razuzdanim Englezima koji se valjaju pijani po ulici,poluljudima.Samo mesto je pominjano u kontekstu gde je bog rekao laku noc itd.Doslo mi je da placem pri pomisli gde idem sama sa dvoje dece,ali ipak ni sama ne znam zasto nisam odustala.Medjutim meni se mesto jako svidelo i apsolutno nismo videli nista od onoga o cemu sam citala.Najvaznije od svega pri izboru smestaja u Laganasu jeste da budete dalje od od one glavne ulice gde su svi klubovi.Po meni je najbolja lokacija levi deo Laganasa gledajuci prema moru jer tu nema klubova,nalaze se hoteli sa 4 i 5 zvezdica i struktura gostiju je sasvim drugacija.Taj deo je bio pun Nemaca,porodicnih Engleza,Madjara,Rumuna.Svako vece smo setali kroz ceo Laganas naravno i glavnu ulicu i stvarno je ta engleska omladina bila pristojna i pomerila se uvek u stranu kada prolazi neka porodica sa decom ili bebom u kolicima.E sad verovatno mi apsolutno nista nismo videli jer smo setali uglavnom do ponoci,pola 1 i vec u 1 uveliko grlili jastuk,ali mene apsolutno i nije zanimalo sta se desava tamo negde 400 metara u 3 ujutro.Posto smo bili smesteni u delu Laganasa prema Kalamakiju tu smo se i kupali jer je plaza mnogo bolja nego u centru Laganasa i voda je izuzetno cista,a i pesak nije onako ugazen kao u centralnom delu pa voze bicikl preko plaze.Sve u svemu opet bih slobodno isla sa decom tamo,ali napominjem da gledate samo gde vam je smestaj,jer ako ste smesteni u centru,onda nemate mogucnost izbora i verovatno tada mozete svasta da vidite i cujete.

Što se Engleza tiče, nijedna porodica s malom decom se nije žalila na njih, čak su pričali da su im bili simpatični, što me je začudilo.
Kad sam lično prvi put došao tamo, najpre je par dana bio šok, jer su se stvarno ponašali kao pušteni s lanca. Ali onda smo ukapirali da oni nikog drugog ne diraju ko nije iz njihovog društva, a pogotovo ignorišu ne-engleze. Tako da je nadalje bilo opušteno. Plus, stvarno su zabavni i kreativni u glupiranju, potpuno opušteni i neopterećeni modom, pretvaranjem, foliranjem i sličnim stvarima kojima smo opterećeni mi s ovih prostora. Uopšte nije bitno kako ćete tamo biti obučeni - jer većina njih deluje kao da je do malopre malterisala kuću, pa sišli sa skele i tako obučeni došli u grad :)

Moze li mi neko reci koliko ima kilometara od Argasija do Vassilikosa? Posto sam procitala na prethodnim postovima da su tamo najljepse plaze koje su najblize Argasiju. :hvala:

Moze li mi neko reci koliko ima kilometara od Argasija do Vassilikosa? Posto sam procitala na prethodnim postovima da su tamo najljepse plaze koje su najblize Argasiju. :hvala:

Pozdrav, pa Argasi ti je na Vasilikosu, dakle 0km :) Zavisno od plaže, između 2 i 10tak km (Gerakas). Skuter će ti završiti posao a možeš i lagano pešaka do mnogih. Ne mogu da ti garantujem za bus, čini mi se da ga ima.

Back