Zakucavanje procesora

Evo danas sam ponovo reinstalirao Win...ali sam uzeo od drugara HDD,pa prebacio moje podatke kod njega,formatirao sam obe particije i hteo sam da instaliram xp sp3,ali nisam primetio da mi se izgrebao disk...tako da sam odustao od xp-a i instalirao ponovo 7 na cist hdd,napravio nove particije.Sada cu da probam ove mem i hdd testove,pa javim kasnije da li ima promena.

Jos samo jedno pitanje...posle ovoga ide u servis ako ne resim problem.

Malopre mi iz cista mira izbaci plavi ekran...nista nisam radio...i on sam izbaci i restartova se.
Sinoc sam gledao...ne radim nista,pogasim sve programe,osim antivirusa,upalim Task manager i u njemu pod tabom performance otvorim Resource monitor...tu kliknem na tab CPU da posmatram rad cpu-a.
Nakon toga samo sam pomerao kursor misa po desktopu,brzo ga pomeram levo-desno i cpu pocinje da dize % iskoriscenosti...od tog pomeranja misa,koje je trajalo 10-tak sekundi,meni cpu dize % iskoriscenosti sa 5% na 70-80%.
Pritom programi koji su najvise iskoriscavali cpu su "explorer" 40-45% i "csrss.exe" 30-40%.

Sta je sada ovaj "csrss.exe"...negde sam video da je to neophodan proces za rad Windows 7,dok negde pise da je trojanac...Taj proces ne moze da se izbrise,blokira,ugasi,niti da se otvori lokacija gde se on nalazi.

I zasto mi "explorer.exe" oduzima 50% cpu-a.

NE!!! Javlja se usled oštećenog koda koji blokira windows radi potencijalne opasnosti po sistem. Može biti izazvan lošom RAM memorijom, ali i drugim faktorima, virusima npr.
Reciklaža, ako imaš više memorijskih modula probaj vaditi 1 po 1, ako imaš samo 1 pokušaj zajmiti od nekog da vidiš kako će se dalje ponašati. Pokušaj isto učiniti i sa HDD.

Menjao sam napajanje,probao komp u drugoj sobi,na drugoj uticnici...problem i dalje tu. Nosio sam komp u servis bio 2 dana...kod njih radi bez problema,u full loadu nije presao 70%,opet kod mene zeza.
Tako da sam izmenjao periferije...stavio sam ps2 starog genius misa umesto ovog usb i komp radi normalno,bez gusenja.

Sutra uzimam od drugara njegovu tastaturu i usb misha,da vidim kako ce usb mis da se ponasa.

Uglavnom problem izgleda u misu. Da li neko zna zbog cega se to desava.

Mis je A4tech X-748K star godinu dana,nikad udaran o sto isl.Kao nov spolja izgleda,nikakav softver nije instaliran...sutra cu da ga probam kod drugara da vidim da li ovaj mis njemu pravi problem.

e ljudi i ja imam masinu
msi
amd atlon 64
512 ram
i sp2 u njemu stalno mi kuca ja sam prvo pomislio da je zbog cs online sto igram ali nije i kada gledam sa you tuba i kada igram igricu oce da mi zakuca! ja se malo ne razumem ali da li je normalno da ima 35 do 40 procesa a dole mi je samo ukljucen VIA V-RAID, AVAST i naravno kontrol za volume i net? a u procesima pise da mi SISTEMSKI NEAKTIVAN PROCES kor ime zauzima 98,99 cpu! da li to tako treba ili je tu neka greska? a od ovih drugih naj vise zausimaju po 02,04,06 a nekad ni toliko. stvarno bih vam bio sahvalan kada bi mi pomogli jer oko task menadzera bas ne znam nista unapred hvala svima!!! do napajanja nije jer sam probao one vase sajtove za proveru treba mi 226 a ja imam malo jace instalirao sam i vindovs i opet kuca po neki put!

Back