Zakucavanje procesora

reciklaza

Primećen član
Poruka
926
Imam malo cudan problem..zadnjih par dana kada ukljucim da igram Counter Strike Source online,procesor pocne da zakucava...iskoriscenost procesora je od 95-100%.
To mi se pre nije desavalo,ali desava se samo kod css-a,igrao sam black ops,bez tih problema i ostale igrice mi normalno rade.

Reinstalirao sam windows,reinstalirao igricu,skenirao komp sa kasperskim,nema virusa,sve cisto,skenirao sam i sa spybot-om,nema nista.
Otvarao komp,cistio kulere,gledao u biosu nista se ne pregreva.

Masina je sledeca:

MSI K9N neo V3
Athlon x2 6000+
2Gb Kingston 800
MSI 3850 256Mb
WD 640Gb Sata2
Chieftec 370W.

Sta bi mogao da bude problem.

Imam malo cudan problem..zadnjih par dana kada ukljucim da igram Counter Strike Source online,procesor pocne da zakucava...iskoriscenost procesora je od 95-100%.
To mi se pre nije desavalo,ali desava se samo kod css-a,igrao sam black ops,bez tih problema i ostale igrice mi normalno rade.

Reinstalirao sam windows,reinstalirao igricu,skenirao komp sa kasperskim,nema virusa,sve cisto,skenirao sam i sa spybot-om,nema nista.

Masina je sledeca:

MSI K9N neo V3
Athlon x2 6000+
2Gb Kingston 800
MSI 3850 256Mb
WD 640Gb Sata2
Chieftec 370W.

Obećao sam da ću odustati, ali ne mogu sebi pomoći.

SKENIRAJ GA NODOM.

A pravo riješenje bi ležalo u pitanju: Da li ti se to i prije dešavalo?

Imaš li na kućištu lampicu koja pokazuje protok podataka kroz buffer od hard diska, obično je crvena. Ako nemaš otvori task manager pa pod performance klikni na resource monitor pa na disk. I pokreni CS. Ako imaš lampicu na kućištu gledaj koliko dugo svjetli. Ako nemaš lampicu, nakon igranja pogledaj dijagram disk activity.
Jesi li pokušao instalirati drugi OS, mislim, isti OS ali sa drugog medija, da ti neki drug koji ima sprži OS na CD pa da pokušaš instalirati.

Imao sam ja taj problem .....udji u task menadzer i pogledaj koji proces zakucava ......meni je zakucavao odnosno najvise vukao firefox.exe znaci to je neka zloca i to je to . nema brines. javi sta si uradio

nađi sledeće redove i FIX-iraj ih sa hijjackthisom
- R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = http://start.facemoods.com/?a=fbpage&s={searchTerms}&f=4 - TROJANAC - i to veoma zaeban
- O8 - Extra context menu item: &Search - ?s=100000349&p=ZNfox000&si=&a=lqyMWuhE06tEaeCGr8kGUg&n=2010042420

ostalo deluje ok

Problem se prosirio i na ostale igrice i kada radim nesto zahtevnije on pocne da zakucava. Juce sam po 3 put instalirao windows,samo sam ovaj put maksimalno ocistio hdd,izbrisao sam sve instalacije,ostalo samo filmovi,slike i muzika i 2-3 rarovane igrice,sve ostale exe fajlove sam obrisao. Instalirao novi win,nakon instalacije instaliram kis,updejtujem ga,skiniram komp,nema nista...izbrisem kis,instaliram avg,skeniram,nista...isto to odradim i sa avirom i sa nod32,komp potpuno cist. Skeniram sa Spybot isto cisto. Vratim ponovo kasperski i on mi sada radi u kompu.

Tako da sam sada poceo da sumnjam na hardver...gledao sam temperature u biosu,everest ultimate,speedfan...nista se ne pregreva...ocistio sam sve kulere,skinuo tx2,sa cpu i ponovo namontirao...pasta je menjana pre 2 meseca.
Desilo mi se prilikom rarovanja fajlova da 1 jezgro nabije 95% dok drugo radi na 20%...i tako vecinu vremena dok raruje.
I sinoc dok sam igrao CSS mi se desilo da mi slika zabaguje...pojavi se mutna slika(zamrljana)...nesto kao artifakti.Kao sam izasao iz igrice,sve je bilo normalno.Nakon toga ponovo igrao jos 2-3 sata bez problema.

Ako neko ima ideju sta moze da bude neka napise.

imaš neki drugi hdd?
izbaci taj i instaliraj windows na drugi hdd i probaj sa njim , ili nareži filmove igrice i sve što ti treba na diskove ili prebaci na neki externi disk ako možeš .
da su ti podatci bezbedni.
uzmi instalacioni disk od windows xp-a (nemoj sedmicu ovaj put) barem sa sp2 jer on ima integrisane sata drajvere , obriši SVE ali bukvalno SVE sa hard diska i PARTICIJE OBRIŠI. namesti nove particije i uradi obavezno full format novih particija ovo je zato da ti ne preživi nevaljalac koji zna da se zavuče i u sam osnovni zapis na hdd-u.
ako i posle ovoga imaš problema onda je negde u hardveru kvar vrlo verovatno grafička kartica ali o tom potom.

Masina je sledeca:

MSI K9N neo V3
Athlon x2 6000+
2Gb Kingston 800
MSI 3850 256Mb
WD 640Gb Sata2
Chieftec 370W.

prijatelju setio sam se nečega , ali ti se neće svideti
otišao sam na neki od sajtovai izračunao potrošnju za tvoju makinu , ispalo je da si vozio ispod granice tih 370 wati nije dovoljno za tvoju mašinu , treba ti konstantnih 400 wati barem , inače potrošnja je sa tvojim elementima 360w znači recimo da je napajanje malo oslabilo tokom vremena i ti nemaš više dovoljno snage za full load kako grafičke tako ni procesora .
proveri i ti sam za svaki slučaj , to bi moglo da objasni i zakucavanja i artefakte kao i lošu sliku i veliko zauzeće procesora koji pokušava na sve načine da kompenzuje nedostatak struje.

Back