Zakon privlacenja i Ratnici svetlosti

InesLoveLife

Zainteresovan član
Poruka
386
Tema je za one koji su upoznati sa zakonom privlacenja i citavom tom tematikom u sklopu popularne / new age psihologije.
Dakle, da li vam se dopada na koji nacin Ratnici svetlosti (Vina) obradjuju ovu temu?

Ja sama imam mnogo toga sto bih rekla o njima, ali tek ako/kad nadjem sagovornike. ;)

Pa ima ok klipove kada su neke opšte teme u pitanju. Samo propagiranje ishrane koja se temelji na šećeru bez bilo čega drugog je promašaj teški.

Slazem se sa tobom.

Ipak, ko zna osnovne stvari o ishrani uopste, trebalo bi da zna da to (secer i spagete) nikako nije ni dobro ni zdravo.
Zakljucujem da oni izgleda ne znaju.

Kad sam pocela sa gledanjem videa, i to onih prvih nekoliko, sve mi se to svidelo (jer puno toga znam/citam/praktikujem na tu temu), medjutim, kako se Vina oslobadjala i postajala sve opustenija, tako sam ja bila sve razocaranija.

Kakvo savrsenstvo?

Gledala sam sve videe, neke i po vise puta.

Drago mi je sto je srecna u poslednje vreme, primecuje se to, a i sama prica o tome.
Drago mi je sto je pomogla drugima svojim videima, po komentarima se cini da jeste, a to je i najbitnije.
Ona jeste shvatila Zakon privlacenja onako kako treba i radila na sebi uz pomoc istog.

Sa druge strane, izuzetno su sujetni oboje, cim se javi neko ko misli drugacije, oni se raspravljaju, onda snime video i u njemu vec nazovu tog koji misli drugacije hejterom.
A navodno odrasle osobe koje rade na sebi.
Ako si u javnosti, podlozan si kritici.

Ima tu jos puno stvari koje se meni licno ne svidjaju i ukazuju na unutrasnji nesklad, a ne mir, ali o tom - potom.

Od cega da se branis?
Nisam videla na njihovom kanalu da ih neko napada, vec da ljudi ponekad tamo izrazavaju svoje misljenje koje je suprotno od njihovog.
A oni zatim (umesto da kazu "ok, slazem se da svi imamo pravo na vlastito misljenje i razumem te, ali ja mislim ovako" ) budu smrtno uvredjeni, povredjeni. I obavezno snime koji video o hejterima. Pri tom ti ljudi uvek naglase da ih prate, samo im se ta neka, konkretna stvar ne svidja, odnosno misle drugacije.

Proguglala sam ja to dobro.

Ti koji napadaju su uvek bez ikakvog argumenta, isfrustrirani, koji su svratili tu da popljuju i to je sve.

Kada izlozis sebe javnosti, moras da budes pripremljen na to da takvih uvek i svuda ima. A onda valjda ignorises.

Svaki njen video koji je snimila o neistomisljenicima je i objasnila. I uvek se ti neistomisljenici nisu slagali sa njom oko ishrane, higijene, izbora fakulteta, itd .... Mozda je jednom pomenula neke koji je napadaju zbog siromastva.

A, gledajuci te videe, primetih da potencira i sama to da je dosla iz "najveceg blata i sirotinje".
A vidim da i dalje ona sama, a ni njena majka Leci ne rade nigde, vec ih Ivan izdrzava.

Da je ta majka uzela i zaposlila se negde, bilo gde, dok je Vina odrastala, i ona sama bi imala radne navike i bilo bi joj normalno da pocne da se izdrzava kad odraste.
Ovako kukaju na sirotinju, a niko nigde ne radi.

Drago mi je sto je Ivan dobio posao jer im se zahvaljujuci njemu desavaju lepe stvari, odnosno imaju novca.

Proguglala sam ja to dobro.

Ti koji napadaju su uvek bez ikakvog argumenta, isfrustrirani, koji su svratili tu da popljuju i to je sve.

Kada izlozis sebe javnosti, moras da budes pripremljen na to da takvih uvek i svuda ima. A onda valjda ignorises.

Svaki njen video koji je snimila o neistomisljenicima je i objasnila. I uvek se ti neistomisljenici nisu slagali sa njom oko ishrane, higijene, izbora fakulteta, itd .... Mozda je jednom pomenula neke koji je napadaju zbog siromastva.

A, gledajuci te videe, primetih da potencira i sama to da je dosla iz "najveceg blata i sirotinje".
A vidim da i dalje ona sama, a ni njena majka Leci ne rade nigde, vec ih Ivan izdrzava.

Da je ta majka uzela i zaposlila se negde, bilo gde, dok je Vina odrastala, i ona sama bi imala radne navike i bilo bi joj normalno da pocne da se izdrzava kad odraste.
Ovako kukaju na sirotinju, a niko nigde ne radi.

Drago mi je sto je Ivan dobio posao jer im se zahvaljujuci njemu desavaju lepe stvari, odnosno imaju novca.

WTF is this sh*t?

Ima caka kod zakona privlacenja, stvar je suprotna od one kakvu je preneo Abraham. Da metod funkcionise svi bi bili bogati i hepi ali nije tako. Stvar je u polarnostima, sto se osoba vise koncetrise na zeljenu situaciju stvara se kontraefekat, jer se privlacenje radi svesnim (racionalnim) delom delujuci na nesvesno, a nesvesno nije na istoj ravni kao racio koji obitava u svetu fizike i podleze zakonima materije. Prilikom ulaska u san vrtlog usisa Ego i gubi se svest. Kada i ako osoba izvezba da svesno zakoraci u nesvesno i tu se odrzi koliko moze (obicno pola minuta) onda moze stvarati slike i igrati se vizualizacije, ovako je isto kao kad bi u auto sipali kerozin a u avion benzin.... I psiholozi koji su proucavali prirodu nesvesnog uvideli su da ono funcionise razlicito od svesti, objasnjava sebe putem simbola, arhetipova itd.

konus.gif

Back