ŽAKLINA BUVIJE....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Lepa žena.
Francuskinja.
Žena predsednika i švalera.
I žena kepeca brodovlasnika.
Isto - švalera.
Koji je prethodno imao iskustva.
Da upropašćava lepe i uspešne žene....

Da li je ŽAKLINA BUVIJE, KENEDY, ONAZIS
bila srećnica ili stradalnica ?

stradalnica, na zalost
ceo zivot ostala zeljna ljubavi i odanosti

Ali je sama nije davala, pa ne znam kako je mogla da je ocekuje zauzvrat.

@ tema

Posle udaje za Onazisa i njegove smrti, Amerika joj je jedva dozvolila da se vrati jer se u to vreme Onazis smatrao bogatim skorojevicem sa pretenzijama na vlast i uticaj u Americi pa nije morala bas to da dozvoli....pokusala je vratrivsi se da ucestvuje u politickim kampanjama Demokratske stranke, ali uzalud, poverenje Amerikanaca je vec bilo iznevereno.

Ne moze se po svaku cenu zeleti da ostane "na vrhu" i nekakav svetski "dzet set" ne birajuci sredstva (a ni muzeve).

Inace, da nije toga, moze se reci da je bila prilicno inteligentna i obrazovana zena, pa cak i lepa.

Poslednja izmena:
Mislim da joj brak sa Onazisom nije bio potreban.
Nju je Onazis oženio da bi sebi podigao rejting,

Svoj renome je ovim izgubila.
U američkom, kao i svetskom javnom mnjenju....
Time se raspad njenog života bližio svome kraju.....

Ne mislim da je bila nesrećna, jer pravila je sopstvene izbore, ako ih je iko imao, imala ih je ona, više od neke prosečne žene, to se odnosi na odrastanje u visokom društvu, izvanredno obrazovanje itd...
Doduše, ne msm ni da je bila lepa, čak naprotiv. A, da je imala stila-jeste.

posle detinjstva sa problematicnim ocem najcesce slede odnosi sa muskarcima obojeni tim iskustvom
mislim da je bila vise nesrecna nego srecna, a da je ta trka za uspehom, slavom i novcem bila pokusaj da se na simbolicki nacin resi ta trauma, cini mi se neuspesno, uprkos svim (spolja gledano) drustvenim uspesima najviseg ranga

Iskreno, meni je ovo komentarisanje smesno. Pise li ovde njena najbolja drugarica/drug kojima se poveravala? Ne mozemo znati kakve zelje, nade, potrebe... tuge, razocarenja, poraze, izdaje,... ushicenja, ponos, zadovoljstva,... je nosila u sebi. Sta je prozivljeno a sta ostalo zarobljeno i neizivljeno u nekome... Sta je okolnostima nametnuto i koliko je gusilo... Mozda je nju bas ono sto mi vidimo kao mogucnosti i slobodu zapravo sputavalo. Deluje kao da je imala sve, a ko zna koliko je svega ustvari ostala zeljna!?
Kao zena druge zene vidim kao sapatnice i ne etiketiram lako. Cesto nije onako kako izgleda. I ko kaze da joj se ti isti muskarci ne bi jednako dopali i da su bili manje mocni? I takvi kakvi su, ako su bili sposobni da se istaknu i nesto stvore, ne razumem zasto ne bi bili sposobni da osvoje i jednu Merlin, Kalas, pa eto i Zaklin? Muskarci koji svakog imucnijeg vide kao sponzora sposobnog da kupi a ne zaista i osvoji zenu ne shvataju izgleda da degradiraju svoj rod.

Lepa žena.
Francuskinja.
Žena predsednika i švalera.
I žena kepeca brodovlasnika.
Isto - švalera.
Koji je prethodno imao iskustva.
Da upropašćava lepe i uspešne žene....

Da li je ŽAKLINA BUVIJE, KENEDY, ONAZIS
bila srećnica ili stradalnica ?

...interesantna osoba, definitivno, covek odredjenih kvaliteta, zena od ukusa, kamen temeljac estetike SAD-a...zbog toga je postujem i postujem je sto niko njome nije brisao pod, iako sam naklonjena Merlin mislim da bih se u zivotu radije drzala kao Zaklina...obe napustene od strane oca, obe zeljne ljubavi, obe prevarene i ponizavane od strane muskog roda, obe uz majke koje ih ne shvataju i ne podrzavaju ali se Zaklina ipak drzala daleko hrabrije...i mladosti, i u bolesti kasnije i decu je u ljude odgajila...meni je njenog sina bilo jako zao, prelep momak...i na sahrani se drzala kao covek, jaka je i zbog toga je postujem iako mi deluje hladno, deluje mi kao osoba kojoj je novac bio od najveceg znacaja, kao da je imala strah od siromastva, ne postujem sudjenje sa Onazisovim naslednicima ali summa summarum, znacajan zenski lik XX veka...

...interesantna osoba, definitivno, covek odredjenih kvaliteta, zena od ukusa, kamen temeljac estetike SAD-a...zbog toga je postujem i postujem je sto niko njome nije brisao pod, iako sam naklonjena Merlin mislim da bih se u zivotu radije drzala kao Zaklina...obe napustene od strane oca, obe zeljne ljubavi, obe prevarene i ponizavane od strane muskog roda, obe uz majke koje ih ne shvataju i ne podrzavaju ali se Zaklina ipak drzala daleko hrabrije...i mladosti, i u bolesti kasnije i decu je u ljude odgajila...meni je njenog sina bilo jako zao, prelep momak...i na sahrani se drzala kao covek, jaka je i zbog toga je postujem iako mi deluje hladno, deluje mi kao osoba kojoj je novac bio od najveceg znacaja, kao da je imala strah od siromastva, ne postujem sudjenje sa Onazisovim naslednicima ali summa summarum, znacajan zenski lik XX veka...

Ovde sam se nasmejao, da su me svi u kancelariji popreko pogledali.

Back