Zahtev opozicije: Novi urednici RTS do 1. oktobra ili bojkot

Da li će biti bojkota izbora opet?

• DA

glasova: 6 42,9%
  • NE

glasova: 8 57,1%

• Ukupno glasova
    14

Obradović: Pregovori vlasti i opozicije moraju biti završeni do 1. septembra​

Jedini logičan put uspeha dijaloga vlasti i opozicije o fer izbornim uslovima jesu direktni pregovori četiri lidera bojkot opozicije sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem, uz posredništvo predstavnika Evropskog parlamenta, izjavio je u intervjuu FoNetu lider Dveri Boško Obradović, koji smatra da ti pregovori moraju biti završeni do 1. septembra.

https://www.danas.rs/politika/obrad...pozicije-moraju-biti-zavrseni-do-1-septembra/

Okršaj Gajića i Manojlovića u studiju TV Nova S​

Tema predizbora u jutarnjem programu "Probudi se" dovela je do verbalnog sukoba između Vladimira Gajića, predsednika Pravnog saveta Narodne stranke, i Save Manojlovića, člana Skupštine slobodne Srbije. I dok je Gajić navodio da u NS to nije tema, da se sa predizborima ne slažu ni SSP, DS i Dveri, Manojlović je insistirao na predizborima i rekao da su oni test zrelosti opozicije. "Ne trebaju nam vaši saveti", rekao je Gajić. "Kad ih budem davao poslaću vam fakturu", odgovorio mu je Manojlović.

https://nova.rs/emisije/okrsaj-gajica-i-manojlovica-u-studiju-tv-nova-s/

А сутрадан, када је народ опколио зграду Председништва и блокирао ****** који је био унутра, исти тај Махатма је позвао на разилажење. Ваљда да се не остане до касно увече, јер би његовог ******* можда могла да удари срчка па сада Махатма не би могао с њим да преговара да га пребаци преко цензуса.

Ovo nikad neću zaboraviti. U jeku "opsade" Novog dvora, kada Vuqler ne sme da izađe i šatro bezbrižan igra šah sa Slinom, oni pozivaju masu da se ide u 29. novembar, da se izvuku neki klinci koje su kerovi pokupili.

Još jedan od dosta razloga zašto i dalje mislim da je Đilas trojanski konj.

Prvo smo pitali Beograđane odakle se informišu. Televizija 41,4 odsto; portali 35,4 procenata; Fejsbuk 7,9; Novine 5; Tviter 3,2; Razgovor 4,2; Ne pratim informativni program 2,9 odsto.
Kako se informišete?

Kako se informišete?
Ovaj trend je već poznat i ja očekujem da će vrlo brzo doći do toga da veći broj Beograđana da se informiše sa portala nego sa televizije. Kada smo ih pitali sa koje televizije se pretežno informišete gde gledate informativni program RTS je prvi sa 20,7 odsto, N1 - NovaS 20,3, Pink 11,1, Prva 9,2, Hepi 4,5, Ostale 4,5, dok 29.7 odsto njih ne prati televizije.
Sa koje televizije se pretežno informišete?

Sa koje televizije se pretežno informišete?
Ono što je takođe jedan podatak, koji je jako interesantan, to je da pada poverenje u one medije koji su prorežimski uključujući i Pink, ali i neke novine kao što su Blic i Informer koji su izgubili skoro polovinu onih koji su im verovali pre samo godinu dana.
Kada pitamo sa kojih portala se informišete, građani su rekli: Blic 21,3 odsto, Nova.rs 20,1, Kurir 14,5, N1 13,2, B92 4,7, Danas 3,8, Direktno 2,8, Telegraf 2,7, Alo 1,6, Ostali 15,3. Ovaj procenat je vezan za one ljude koji kažu da se pretežno informišu sa portala.
Preko kojih portala se pretežno informišete?

Preko kojih portala se pretežno informišete?
Ono što je takođe zanimljivo na ovom istraživanju smo prvi put odvojili ljude koji su glasali na izborima, i koji nisu glasali. To je za jednu posebnu prezentaciju, posebno istraživanje, ali ono što mogu da vam kažem da su razlike ogromne. Da ljudi, koji nisu bili na izborima se mnogo više informišu sa portala nego sa televizija, drugačije razmišljaju od projektima u Beogradu. To su u stvari sada već dva, na žalost, odvojena sveta.

https://direktno.rs/beograd/351108/istrazivanje-stranka-slobode-i-pravde-izbori-gradjani.html

Poslednja izmena:
U kojim li ti snovima živiš? :D

Ja sam idealista. I svako bi trebalo tako da se postavlja - trudis se da napravis idealno, pa koliko uspes. Inace je sve unapred osudjeno na propast, a sto i vidimo u praksi.

Osim toga, cilj mi je da malo obrazujem narod, da pocne da misli malo (uopste, a i drugacije).

Recimo, imas neke tipicne floskule koje masa ljudi uzvikuje ili koristi, tipa "Hocemo slobodu medija", ili "Hocemo da smenimo Vucica i lopove na vlasti". A problem nastaje kada ih pitas "OK, a sta onda" (kad smene Vucica), ili "Ok, a sta ti je sloboda medija". Onda sledi uglavnom muk, mucanje ili gomila nebuloza.

Zato ja pokusavam da kanalisem KAKO BI STVARI TREBALO DA IZGLEDAJU, pa mozda neko ima i bolju ideju, a za vecinu je da malo mucnu glavom i da pocnu da misle i drugacije i dublje. U principu imam dobar odziv.

Znaci ja uvek KAKO BI TREBALO, e sad sto su ljudi pokvareni i/ili glupi to nije moj problem.

Obradović: Pregovori vlasti i opozicije moraju biti završeni do 1. septembra​

Jedini logičan put uspeha dijaloga vlasti i opozicije o fer izbornim uslovima jesu direktni pregovori četiri lidera bojkot opozicije sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem, uz posredništvo predstavnika Evropskog parlamenta, izjavio je u intervjuu FoNetu lider Dveri Boško Obradović, koji smatra da ti pregovori moraju biti završeni do 1. septembra.

https://www.danas.rs/politika/obrad...pozicije-moraju-biti-zavrseni-do-1-septembra/

Straks, ko je sve pominjao rok do 1. septembra?

Ja gotivim Lutovca, kao naučnika, ali kao političar je jedna velika propast.

Ako će ovako voditi DS i ukoliko mu cela svrha nije da ih definitivno odvede u grob (onda, svaka mu čast na dobro obavljenom poslu) definitivno bi trebalo da porazmisli, nešto ozbiljno promeni ili se povuče iz politike i prepusti smeni generacija političku scenu.

Zahtev opozicije: Novi urednici RTS do 1. oktobra ili bojkot​

kombo opozicija
Đilas, lutovac, grbović, pavićević, zelenović veselinović
Grupacija šest proevropskih stranaka koje su danas imale prvi sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta, a u okviru dijaloga vlasti i opozicije oko izbornih uslova, postavila je 1. oktobar kao poslednji datum kada se ono što bude dogovoreno mora i primeniti. U suprotnom, neće biti razgovora o njihovom učešću na budućim izborima.
Šest proevropskih stranaka, među kojima su Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Zajedno za Srbiju, danas su imale prvi sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta.
Sastanku su sa strane srpske opozicije prisustvovali Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Đorđe Pavićević, Pavle Grbović, Janko Veselinović i Nebojša Zelenović, a i evroparlamentarci su bili u punom sastavu: Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan.

https://nova.rs/vesti/politika/zahtev-opozicije-novi-urednik-rts-do-1-oktobra-ili-bojkot/

Dakle imamo ovaj zahtev koji je poprilično veliki sudeći po reakcijama vlasti do sada na tu temu. Da li će vlast ispuniti ovo? Jel postoji mogućnost da se desi bojkot opet? Meni deluje da se ide ka još jednom bojkotu.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

kombo opozicija
Grupacija šest proevropskih stranaka koje su danas imale prvi sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta, a u okviru dijaloga vlasti i opozicije oko izbornih uslova, postavila je 1. oktobar kao poslednji datum kada se ono što bude dogovoreno mora i primeniti. U suprotnom, neće biti razgovora o njihovom učešću na budućim izborima.
Šest proevropskih stranaka, među kojima su Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Zajedno za Srbiju, danas su imale prvi sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta.
Sastanku su sa strane srpske opozicije prisustvovali Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Đorđe Pavićević, Pavle Grbović, Janko Veselinović i Nebojša Zelenović, a i evroparlamentarci su bili u punom sastavu: Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan.

https://nova.rs/vesti/politika/zahtev-opozicije-novi-urednik-rts-do-1-oktobra-ili-bojkot/

Dakle imamo ovaj zahtev koji je poprilično veliki sudeći po reakcijama vlasti do sada na tu temu. Da li će vlast ispuniti ovo? Jel postoji mogućnost da se desi bojkot opet? Meni deluje da se ide ka još jednom bojkotu.
Sve moj do mojega.

kombo opozicija

a što Djilas poprimio obličje Putina posle Sputnjik V

Back