Zadiranje u tudju intimu

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Svakome se desilo da ga pitaju neko intimno pitanje koje je na neki nacin nepristojno uopste i postaviti u datom trenutku. Vrlo cesto je takvo pitanje upuceno iz zle namere, da se cuje kako ti nesto ne ide, ili da te skenjaju, jer se uvek radi o nekoj stvari koja ti fali ili koju nisi ostvario. Recimo, pitanja:

Kad ces se zeniti? / Kad ces se udati?
Kad ces decu praviti?
Jesi nasao devojku? / Jesi nasla momka?

Koju foru primenjujete za odgovor, a da se onaj koji postavlja takvo pitanje oseti postidjenim ili nekulturnim? Da li odgovarati sve u superlativu, da li im servirati neverovatne stvari ili sta?

Najbolji je bio moj drug koga je familija toliko smorila da je na nekoj svadbi pred tom familijom imao monolog od jedno 10ak minuta. Ukratko, ispricao im kako ne moze da se zeni jer voli decake a kod nas jos uvek nisu dozvoljeni istopolni brakovi. Posle vise nikom nije palo na pamet da ga bilo sta pita.

Ili zena mog druga. Kada su nove komsinice pocele da je smaraju pitanjima kada ce deca rekla im je da mora prvo da zavrsi sa lecenjem. Naravno komsinica morala su i dalje da zabadaju svoj nos pa je pitala u cemu je problem. Rekla im da je dobila uput za Zavod za kozne i venericne bolesti.:cepanje:

ja ih obicno iskuliram ili recimo "Jos uvek sam neozbiljan" Kad ces da se zenis?- U Nedelju ali jos uvek ne znam koju...

Hah...pa evo recimo,zavisi ko te pita
ako je neko za koga te boli q*** iznapusavas ga i od*ebes s pola gasa
ako je neko do koga ti je pomalo stalo onda ga samo napusis
ako je neko do koga ti je zaista stalo,neces mu to uzeti za zlo.
Pri tom nemoj uopste da se ustrucavas,jer ako on ne zna meru dobrog ukusa,ne moras ni ti.
ja to tako vidim.

Svakome se desilo da ga pitaju neko intimno pitanje koje je na neki nacin nepristojno uopste i postaviti u datom trenutku. Vrlo cesto je takvo pitanje upuceno iz zle namere, da se cuje kako ti nesto ne ide, ili da te skenjaju, jer se uvek radi o nekoj stvari koja ti fali ili koju nisi ostvario. Recimo, pitanja:

Kad ces decu praviti?

Koju foru primenjujete za odgovor, a da se onaj koji postavlja takvo pitanje oseti postidjenim ili nekulturnim? Da li odgovarati sve u superlativu, da li im servirati neverovatne stvari ili sta?

Na ovo dobiju odgovor: ne bih ja to, nije to za mene. Uz osmeh. Ako nastave, pitam: je l moram bas? Ne moram. Aj sic.

Kad ces decu praviti?
Na ovo kazem: ja decu ne volim, smaraju me i ne zelim da ih imam. Zacute momentalno.

Na ovo kazem: nisam jer ne trazim. Sto? Ne treba mi. Ako nastave sa pitanjima, lepo kazem: smaras. Ispadnem nepristojna ja, al mi se skinu s' *****.

U principu trudim se da budem direktna, i ostra. Da posle prvog odgovora ne pozele da pitaju dalje.

Hah...pa evo recimo,zavisi ko te pita
ako je neko za koga te boli q*** iznapusavas ga i od*ebes s pola gasa
ako je neko do koga ti je pomalo stalo onda ga samo napusis
ako je neko do koga ti je zaista stalo,neces mu to uzeti za zlo.
Pri tom nemoj uopste da se ustrucavas,jer ako on ne zna meru dobrog ukusa,ne moras ni ti.
ja to tako vidim.

Upravo tako. Kad će ženidba, devojka itd. Kada budem hteo

Cak se primeti neki sablon u narodu, kao da svi vrte iste fore kojima okolo potprcavaju, a uce se empirijskom metodom. Ne pitaju za nesto lepo sto ti se desilo ili sto si ostvario, nego obavezno pitaju za ono sto jos nisi ostvario, cime valjda anuliraju sve drugo postignuto. Slicna stvar se desava i kad se poseduje nesto lepo. Ne spominju se pozitivne karakteristike te stvari, nego se ukazuje samo na negativne karakteristike, uz mogucu doskocicu: "Jel ti bas treba to"? :)

Uhhh meni idu ne zivce takve "ispitujuce osobe " upravo jer su radoznale i bas iz zle namere,,,ihhh kako samo znaju namerno da ubodu ako znaju gde si tanak i sta ti je bolna tacka. I tu ciljaju bas,,i ne , ne nije im to dovoljno nego duzi period vremenski znaju da kad te sretnu ubodu na slicne ili iste teme. Fujj mi je tooo, ne pristojno, ne kulturno , i ajd i sve to,,,nego sto ogovara dalje, prenosi, i dr, ljudi o tome znaju, "obavestena je vecina" to ume da bas coveka ma slabasna je rec smoriiii.....
vise se i iskrenije obradujem zivotinji, nego coveku kad ga sretnem na ulici..mislim iz tog ""miljea ""
ja to ne volim, ne mesam se nikome, prema tome ne dam ni na sebe.
takvi ljudi treba samo vise d agledaju svoj zivot a ne tudji. I bice sve ok.:)

- - - - - - - - - -

A sto se tice tih pitanja udaje , ljubavnih itd.. ,,, kazem im ima vremena ja sam jos mala :) vidite da sam jos mala ...:) ( niska sam po prirodi i detinjasta, mladolika ) i kroz salu i cinizmom se vadim na tu foru :D

Ja sam davno rekao da gledam svoga posla.
Jednom me jedan pitao kakva je.
Ja rekoh, ma pusti, nije dala samo onom ko nije tražio.
Al' on je posle oženio,
i to bila super vredna i poštena žena.
Valjda se isćefila.

Od tada, a i savet svima,
ako vas ko pita - Ma super je.
I tako će on da živi s njom, ne vi.

Ja sam davno rekao da gledam svoga posla.
Jednom me jedan pitao kakva je.
Ja rekoh, ma pusti, nije dala samo onom ko nije tražio.
Al' on je posle oženio,
i to bila super vredna i poštena žena.
Valjda se isćefila.

Od tada, a i savet svima,
ako vas ko pita - Ma super je.
I tako će on da živi s njom, ne vi.

Meni ni taj odgovor: "Super je" za nekoga za koga znamo da nije super nije bas OK. Bolje je izbeci odgovor ako se ne zeli reci svoje misljenje. Na primer, "Ne znam".

Ta pitanja su u velikoj meri odraz neotesanosti isto toliko koliko i zadiranja u tuđu intimu. Još ogavnija su pitanja od ženidbe i udadbe, kada ne radiš, zašto ne radiš da bi sebi podstakli jeftino samopouzdanje jer oni imaju pos'o za razliku od tamo onog jadnika. A kada nađeš posao, kolika ti je plata? :lol:
One stare babe kad ideš u selo i pitaju te, a čiji si ti sine su mala deca naspram ovih. Babe pitaju iz bezbednosti da znaju sa kim imaju posla a **** im se čiji si.

Mislim da je najiritantnije (posle pitanja propalom studentu - "Ajde bre sto to ne zavrsis da prebrines, kada ces, jos koliko do kraja", i "kada ces da se zenis/udajes i decu radjas", je kada se devojci/zeni koja seta psa obrati baba, koja je sa svojih 20 godina nekada vec nakokala cetvoro dece, recima : "Ccccc umesto da seta decu ona seta kucice, kuckarka, eee cerko, baci ti kucici nego decu da setas blago mene. Kad mislis da se udajes i radjas, sta cekas?"

Garantujem da je ovo najiritantnije. Em sto te smaraju oko udaje, em ti jos kenjaju jer setas kuce a ne dete, kao da ga oni setaju i kupe izmet za njim, hrane, cetkaju pa im to nesto smeta.....

Posto smo retardirana sexisticka patrijarhalna sredina koja se vodi "svetim" knjigama koje uzdizu muskarce na pijedestal svega a mizogino se posmatra na zene, ovde je malo lakse muskarcima (kada ces da se zenis i decu pravis umesto da setas kuce), kod je zenama mnooogo teze, jer se na njih gleda kao na rasplodne krave, pa ako seta kuce a ne dete, to izaziva kod retardiranih penzionera veoma, veoma veliku agresiju i ogavniji su nego oni penzioneri pipkaci hleba sto pljunu na prste da bi mogao da uzme da rasiri kesu i ubaci hleb, koji je pre toga dooobro ispipao i preneo sve kulture bakterija, virusa i gljivica....

Poslednja izmena:
Ne znam, obicno kazem "ima vremena, sredicu i to", ali da nekulturno je.
Ajde da je neko kome je stalo do tebe i pita te to prijateljski od srca, ali neko levi da te pita, poznanik neki...ne ide.

Mada mozda je i to ljudima neka uobicajna tema, kako zivot, posao, ljubav, faks, kako su tvoji i sl.

ovo "kace se zenis?" cesto pitanje koje postavljaju mnogi..al ako nije rodbina nego ovi stariji pametnjakovici onda je dobar stos " sto pitas? jel imas ceru za udaju?" :zimag:ne znam za druge al kod mene uvek pali..vise me ne pitaju te gluposti

- - - - - - - - - -

mada to se u principu zovu "neumesna pitanja"

- - - - - - - - - -

Ne znam, obicno kazem "ima vremena, sredicu i to", ali da nekulturno je.
Ajde da je neko kome je stalo do tebe i pita te to prijateljski od srca, ali neko levi da te pita, poznanik neki...ne ide.

Mada mozda je i to ljudima neka uobicajna tema, kako zivot, posao, ljubav, faks, kako su tvoji i sl.

sitno kecanje i podhebavanje..nema tu drugog motiva

Kad ces decu praviti?

Svako reaguje na svoj nacin. Nekome ne smetaju takva pitanja, nekom suprotno. Meni ne smetaju sem ako nisu zlonamerna. Uglavnom udaram na salu.

Kad ces decu praviti?

Moram da priznam da se meni nije desilo da mi postave ovakva pitanja z:mrgreen:
Verovatno jer sam po njihovim merilima na vreme stupila u brak i rodila decu i to 2 muška eeej..čestitali mi na tome što sam rodila 2 muška z:D :lol:

Ali,smatram da ne treba da se čovek nervira kad mu postave ovakva pitanja, ljudi uglavnom ne misle ništa loše, nego hoće da na taj način započnu konverzaciju.

Svako reaguje na svoj nacin. Nekome ne smetaju takva pitanja, nekom suprotno. Meni ne smetaju sem ako nisu zlonamerna. Uglavnom udaram na salu.

takva pitanja mahom i jesu zlonamerna

- - - - - - - - - -

Moram da priznam da se meni nije desilo da mi postave ovakva pitanja z:mrgreen:
Verovatno jer sam po njihovim merilima na vreme stupila u brak i rodila decu i to 2 muška eeej..čestitali mi na tome što sam rodila 2 muška z:D :lol:

Ali,smatram da ne treba da se čovek nervira kad mu postave ovakva pitanja, ljudi uglavnom ne misle ništa loše, nego hoće da na taj način započnu konverzaciju.

mali milion boljih nacina za zapocinjanje konverzacije

Nekad deci takva pitanja postavljaju i roditelji, a ne verujem da roditelji misle zlo svojoj deci. Tacno je da im mozda staju na muku ali sigurno ne iz zle namere.

ja verujem da roditelji veruju da ne misle zlo svojoj deci ali im ga ipak misle i cine u neogranicenim kolicinama
fundamentalna razlika izmedju misljenja I cinjenja zla i VEROVANJA da se misli i cini dobro a u stvari je vrlo lose.

ja verujem da roditelji veruju da ne misle zlo svojoj deci ali im ga ipak misle i cine u neogranicenim kolicinama
fundamentalna razlika izmedju misljenja I cinjenja zla i VEROVANJA da se misli i cini dobro a u stvari je vrlo lose.

Malko ga preterujes. Postoje razlike medju roditeljima, pa nisu bas svi nepromisljeni i tupavi. Roditelji su ti koji najbolje poznaju svoje dete i mogu da procene dokle mogu da idu. Znaci ako ja pitam mog sina :"Imas li devojku?" ja cu mu naciniti takvo zlo da ce odlepiti? Postoji razlika u reakcijama medju decom. Neko ce se zezati, neko ce ignorisati pitanje, a neko ce pomisliti da su mu roditelji monstrumi koji mu cine takvo zlo sto mu pitanjem "imas li devojku" zadiru u intimu i otvaraju rak ranu koja ce ostaviti teske posledice na dalji detetov razvoj, bice svo u traumamaz:p

Malko ga preterujes. Postoje razlike medju roditeljima, pa nisu bas svi nepromisljeni i tupavi. Roditelji su ti koji najbolje poznaju svoje dete i mogu da procene dokle mogu da idu. Znaci ako ja pitam mog sina :"Imas li devojku?" ja cu mu naciniti takvo zlo da ce odlepiti? Postoji razlika u reakcijama medju decom. Neko ce se zezati, neko ce ignorisati pitanje, a neko ce pomisliti da su mu roditelji monstrumi koji mu cine takvo zlo sto mu pitanjem "imas li devojku" zadiru u intimu i otvaraju rak ranu koja ce ostaviti teske posledice na dalji detetov razvoj, bice svo u traumamaz:p

nije samo stvar u izrecenim recima..one su ionako samo 15 posto realne komunikacije..vec vise u nacinu na koji su izrecene..

s druge strane vrlo su retki roditelji koji imaju meru i znaju gde su crte koje se ne prelaze..
prvo to da roditelj najbolje poznaje svoje dete je jedna od velikih zabluda...mozda bude relativno tacno ako dete ima 2 godine ali kako vreme prolazi deca sve vise vuku ka samostalnosti..I vec u tinejdzerskom dobu vise nema veze s vezom.
jos jedan od roditeljskih problema je sto dete vazdan tretiraju i misle o njemu kao o detetu..pa I kad "dete" ima 30 godina..

ja na prste jedne ruke recimo mogu da nabrojim roditelje koje poznajem a da prave jasnu distinkciju izmedju ljubavi i posesivnosti..za ostale to mu dodje jedno te isto

I na kraju najveci roditeljski problem je sto oni sami ne porastu..zajedno sa svojim detetom..kad malo bolje razmislim to mu dodje vecinski problem..narocito u retardiranim sredinama poput srbije.mislim kad vidis masu ljudi u navodno zrelom dobu a da se ponasaju I razmisljaju kao deca dodje coveku da napravi raketLu i odleti na mars

Back