to bi bila ljutenica, al trebaju i ljute papricice.
uhhh to volim...njam

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to bi bila ljutenica, al trebaju i ljute papricice.

To će tehnolog da ti odredi šta treba i tačne razmere, nije tvoja briga, ako ćeš da prodaješ![]()
Ili da sa "viškovima" radiš ono što se i inače radi, poklanja se prijteljima. putnicima namernicima. Ljudi uopšte se ne bave proizvodnjom, pa kad krenu da peku rekreativno iz zezanja od šljiva sa placa, ostane im 100 flaša rakije.
ko je ozbiljan da prodaje, on će da reši da se registruje i ponaša se u tržišnim uslovima.
Pre nedelju dana, nije još potražnja, tegla ajvara 600 din. na pijaci u Bg. Stavila snajka u kartonsku kutiju zimnicu. Šta je unutra, ebiga, a video sam slučajno bila neka reklama, pa sam kliknuo, 500 din ajvar sa paradajzom. Seljak napravio sajt, prodaje par godina..koji je to ajvar sa parajzom? ebemliga...ali šta znaju bre oni s balkanskih gudura, šta to jelo...
viš ti to, šta je preduzimački duh. hoće srbi, umeju čak, ali bi i da prevare uvek i svuda ga im se da malo prostora.
treba zabraniti slobodnu prodaju namirnica koje nisu prošle kontrolu...nećemo da se uopšte tu natežemo. nema slobodne prodaje i Čao.
Nije u EU zabranjeno pečenje rakije, svinjokolje i sl. Samo se traži evidentiranje, osnovni tehnološko-sanitarni uvjeti i (ono najvažnije) da se malo plati.
RH:
Fizička osoba, odnosno svaki čovjek neovisno da li je vlasnik kotla (kazana) ili ga unajmljuje i posuđuje dužan je svake godine platiti paušal za korištenje kotla (za svaki kotao zapremine do uključivo 100 litara iznosi 100 kuna, a za kotao zapremine preko 100 litara iznosi 200 kuna).
Svako kućanstvo za vlastite potrebe smije u jednoj godini ispeći 20 L čistog alkola odnosno 44,45 L rakije jačine 20 gradi (45 vol%).
Za sve količine preko navedenih 20 L, plaća se 53 kune po litri proizvedenog alkohola.
Mali proizvođači (fizičke osobe) rakiju ne smiju stavljati u promet.
100 kuna = 13 €
Ne pričaj gluposti.
Ja sam bio jedan od ljudi koji je tone jabuka bukvalno bacio kraj puta jer je 'odkup bio završen'. Kad to doživiš, a pre toga ogromna sredstva uložiš, komentariši. Do tada čitaj forum i komentariši ono što znaš, a ne da pišeš o tome šta trenutno misliš.
Vukašine, neće više da može da uvaljuješ šećeruše po pijacama....Vukašine, sanjačeš pra'ca sa jabukom u ustima...
Vlada Srbije usvojila je predlog zakona kojim se uređuje proizvodnja, geografska oznaka, kvalitet, opis, deklasiranje i promet jakih alkoholnih pića, a svaka njihova prodaja bez registracije i svih potrebnih dokumenata smatraće se nezakonitom
Bez pečenja rakije Srbi bi izgubili identitet
To je tradicija
Pa vidi, po meni je to u redu, prodavati neproverene namirnice po pijacama i tako nije valjda nikada bilo dozvoljeno.
Kako to da nema mesa, shunke, kobasica po tezgama na pijacama?
Ako pecem za svoje potrebe,mogu da me poljube u dupe,a za prodaju,pa snacice se Srbin vec/

ovo nije tačna informacija.
zabranjuje se prodaja a ne pečnje i proizvodnja za lične potrebe.
neće biti, ukoliko će i kontrola biti temeljnja, prodaje "zozovača" na pijacama, uopšte trgovina je zabranjena...
da bi proizvođač mogao da prodaje rakiju, mora da bude registrovan za prodaju.
uz silne dozvole da bi izašao uopšte na tržište, biće mu potrebno da ima i jednog zaposlenog tehnologa.
šta tu nije kako valja?![]()
У Бугарској нема такве добре Зозоваче.
prvo prodaja a zatim i pecenje.,
Kuvanje zabe.
U Bugarskoj je zabranjeno i pecenje i prodaja.
Baš da vidim ko će da mi zabrani pečenje za ličnu upotrebu.
Tih 500-600 litara domaće mučenice što se godišnje popije kod prosečnog srbskog domaćina državu zaista ne treba da interesuje.
Добро, али, зар ипак ниси могао да их не бациш тек тако, већ да пронађеш некога ко има казан и бар део од тог искористи?Ja sam bio jedan od ljudi koji je tone jabuka bukvalno bacio kraj puta jer je 'odkup bio završen'. Kad to doživiš, a pre toga ogromna sredstva uložiš, komentariši. Do tada čitaj forum i komentariši ono što znaš, a ne da pišeš o tome šta trenutno misliš.
ovo nije tačna informacija.
zabranjuje se prodaja a ne pečnje i proizvodnja za lične potrebe.
neće biti, ukoliko će i kontrola biti temeljnja, prodaje "zozovača" na pijacama, uopšte trgovina je zabranjena...
da bi proizvođač mogao da prodaje rakiju, mora da bude registrovan za prodaju.
uz silne dozvole da bi izašao uopšte na tržište, biće mu potrebno da ima i jednog zaposlenog tehnologa.
šta tu nije kako valja?![]()
Jako me zanima kako ce to uspeti da zabrani. Lako je doneti zakon, al tesko ga je sprovesti.
Vreme je da ovim nesposobnim g*vnima iz SNS=-a vidim ledja....
čovek je prodavao metil alkohol.Па ништа не ваља, тако се не решава проблем, само се вежба полтронски менталитет власти.
Зозовачу је произвела фирма која је регистрована за то, и имала је технолога - па ништа страдало је 40-так људи.
Човек купио индустријски алкохол од власника једне бензинске пумпе крај Зрењанина, помешао га са водом и толико - прављење профита оправдава средства.