Grci nisu nastali na pocetku vremena, vec je to naziv koji znaci "G- RaSi".
To je naziv za Raska plemena koja su naselila tu teritoriju u periodu posle Potopa.
Zato cak i zvanicni istoricari razlikuju Staru Grcku i noviju Grcku.
Stari Grci su bili Rasi, a moderni predstavljaju stanovnistvo nastalo mesanjem bele i crne rase.
Isto kao i moderni Italijani i Spanci.
Habiru, Hebreji, Jevreji, Heti, Hiksi, ...... sve su to nazivi (bolje receno - tako ih zovu moderni istoricari) za Raska plemena.
Hebreji, Jevreji su cela bela rasa.
Cela rasa, ne neka mala grupa u okviru nje.
Naravno da tamo gde je ta rasa bila u vecini (Jevropa), nisu imali potrebe da koriste tudji naziv za sebe, vec su koristili svoj - Rasi (u raznim varijantama).
Vaso i Jovan su Raska, Hebrejska, Srpska, Grcka, Franacka,.......imena.
Sve su to nazivi za grupe jedne te iste rase.
Grci su u početku sami sebe nazivali Jelini, a oni su mješavina starih balkanskih plemena i negoidno semitskih plemena sa Bliskog Istoka i Male Azije. Jevreji nijesu bijela rasa oni su Semiti, potpuno različiti od evropljana, druga je stvar đto su oni danas većinom evropeizirani Hazari i jesu bijela rasa (kakvkaski tip ili tako nekako).
Za Hete i Hikse ne znamo ništa do prije nekoliko decenija nijesmo ni znali da su postojali.
E sad ko su Rasci ili Rasi nemamo pojma.
Nisu se izgubili - vecina je pomrla od kuge u srednjem veku, ostali se izmesali sa Srbima i zutom rasom na ovim prostorima.
OK nego nastavi sa pisanjem, zanimljivo mi je.
u medjuvremenu sam otkrila juce sta je zapravo to moje ime, to je prezime, pripada sefardskim jevrejima, Bellaich. Potpuno sam sigurna da sam u ranijim inkarnacijama bila (skoro uvek) Jevrejka. Ne znam zasto mi se takve informacije vracaju i ne znam zasto sam se rodila u Hriscanskoj sredini kada ocigledno tu ne pripadam, cak sam i ovako Hriscanski odlutala sama u Judaizam jer je reci cu i ovaj put, Hriscanstvo je Kabala za primitivne.