Zabranjena istorija

Grci nisu nastali na pocetku vremena, vec je to naziv koji znaci "G- RaSi".
To je naziv za Raska plemena koja su naselila tu teritoriju u periodu posle Potopa.
Zato cak i zvanicni istoricari razlikuju Staru Grcku i noviju Grcku.
Stari Grci su bili Rasi, a moderni predstavljaju stanovnistvo nastalo mesanjem bele i crne rase.
Isto kao i moderni Italijani i Spanci.

Habiru, Hebreji, Jevreji, Heti, Hiksi, ...... sve su to nazivi (bolje receno - tako ih zovu moderni istoricari) za Raska plemena.
Hebreji, Jevreji su cela bela rasa.
Cela rasa, ne neka mala grupa u okviru nje.
Naravno da tamo gde je ta rasa bila u vecini (Jevropa), nisu imali potrebe da koriste tudji naziv za sebe, vec su koristili svoj - Rasi (u raznim varijantama).

Vaso i Jovan su Raska, Hebrejska, Srpska, Grcka, Franacka,.......imena.
Sve su to nazivi za grupe jedne te iste rase.

Grci su u početku sami sebe nazivali Jelini, a oni su mješavina starih balkanskih plemena i negoidno semitskih plemena sa Bliskog Istoka i Male Azije. Jevreji nijesu bijela rasa oni su Semiti, potpuno različiti od evropljana, druga je stvar đto su oni danas većinom evropeizirani Hazari i jesu bijela rasa (kakvkaski tip ili tako nekako).
Za Hete i Hikse ne znamo ništa do prije nekoliko decenija nijesmo ni znali da su postojali.

E sad ko su Rasci ili Rasi nemamo pojma.

Nisu se izgubili - vecina je pomrla od kuge u srednjem veku, ostali se izmesali sa Srbima i zutom rasom na ovim prostorima.

OK nego nastavi sa pisanjem, zanimljivo mi je.

Grci su u početku sami sebe nazivali Jelini, a oni su mješavina starih balkanskih plemena i negoidno semitskih plemena sa Bliskog Istoka i Male Azije. Jevreji nijesu bijela rasa oni su Semiti, potpuno različiti od evropljana, druga je stvar đto su oni danas većinom evropeizirani Hazari i jesu bijela rasa (kakvkaski tip ili tako nekako).
Za Hete i Hikse ne znamo ništa do prije nekoliko decenija nijesmo ni znali da su postojali.

E sad ko su Rasci ili Rasi nemamo pojma..

Opet govoris o danasnjim narodima.

To sto pises je tacno - za njih.
Nekadasnji Grci su bili plavokosi belci - pogledaj opise njihovih Bogova, svi odreda su plavokosi.
Zasto bi danasnji Grci zamisljali Bogove takvima?
Zasto bi Grci oko pocetaka nove ere, kada je vec izvrsena "tamnoputizacija" stanovnistva Grcke (prilivom africkog stanovnistva) zamisljali svoje Bogove takvima?
I nisu.
Pogledaj Bogove na posudama i mozaicima iz tih vremena - svi su crnokosi.
Opet pogledaj mitove o Bogovima iz drevnijih vremena - svi bogovi su plavokosi (kao i polubogovi i junaci).
Zasto bi crnokosi Indijanci, zuckastotamne koze, govorili o Belim Bogovima (belcima)?

Opet govoris o danasnjim narodima.

To sto pises je tacno - za njih.
Nekadasnji Grci su bili plavokosi belci - pogledaj opise njihovih Bogova, svi odreda su plavokosi.
Zasto bi Grci oko pocetaka nove ere, kada je vec izvrsena "tamnoputizacija" stanovnistva Grcke (prilivom africkog stanovnistva) zamisljali svoje Bogove takvima?
I nisu.
Opet pogledaj mitove o Bogovima iz drevnijih vremena - svi bogovi su plavokosi (kao i polubogovi i junaci).
Zasto bi crnokosi Indijanci, zuckastotamne koze, govorili o Belim Bogovima (belcima)?

Ovo si dobro primjetio.

Ličnost odnosno mi smo očuvani kroz sve živote koje ivimo ne samo kao ljudi i koje ćemo proživjeti sve do kraja kreacije. Čak ostajemo isti i u sljedećoj kreaciji.

:) u medjuvremenu sam otkrila juce sta je zapravo to moje ime, to je prezime, pripada sefardskim jevrejima, Bellaich. Potpuno sam sigurna da sam u ranijim inkarnacijama bila (skoro uvek) Jevrejka. Ne znam zasto mi se takve informacije vracaju i ne znam zasto sam se rodila u Hriscanskoj sredini kada ocigledno tu ne pripadam, cak sam i ovako Hriscanski odlutala sama u Judaizam jer je reci cu i ovaj put, Hriscanstvo je Kabala za primitivne.

:) u medjuvremenu sam otkrila juce sta je zapravo to moje ime, to je prezime, pripada sefardskim jevrejima, Bellaich. Potpuno sam sigurna da sam u ranijim inkarnacijama bila (skoro uvek) Jevrejka. Ne znam zasto mi se takve informacije vracaju i ne znam zasto sam se rodila u Hriscanskoj sredini kada ocigledno tu ne pripadam, cak sam i ovako Hriscanski odlutala sama u Judaizam jer je reci cu i ovaj put, Hriscanstvo je Kabala za primitivne.

Čekaj jesi li radikla regresiju da zanaš pouzdano koje si živote proživjela, i kakve veze imqaju tvoji prošli životi sa sadašnjim? Oni zapravo nemaju nikakve veze među sobom, mada postoje slučajevi da par duša proživljava nekoliko uzastopnih života u promijenjenim ulogama. Meni se te ideje ne sviđaju i uzastopni živopti su mi uvijek bili u drugom polu na drugim krajevima svijeta u raznim socijalnim slojevima. Prošli život sam bio indijanka neđe u Andima, pretproćli sam bio crnac pigmej u Južnoj Africi kojega su izjele hijene, prije toga indijanka u nekoj indijskoj državi u nižok kasti, i tako redom do Nekog Gota ili kelta kojeg je izio međed u ruskim šumama, dalje nijesam frio ići jer mi je sve dosadilo.

Poslednja izmena:
Čekaj jesi li radikla regresiju da zanaš pouzdano koje si živote proživjela, i kakve veze imqaju tvoji prošli životi sa sadašnjim? Oni zapravo nemaju nikakve veze među sobom, mada postoje slučajevi da par duša proživljava nekoliko uzastopnih života u promijenjenim ulogama. Meni se te ideje ne sviđaju i uzastopni živopti su mi uvijek bili u drugom polu na drugim krajevima svijeta u raznim socijalnim slojevima. Prošli život sam bio indijanka neđe u Andima, pretproćli sam bio crnac pigmej u Južnoj Africi kojega su izjele hijene, prije toga indijanka u nekoj indijskoj državi u nižok kasti, i tako redom do Nekog Gota ili kelta kojeg je izio međed u ruskim šumama, dalje nijesam frio ići jer mi je sve dosadilo.
ma ne, nisam radila regresiju, mene ne zanima ta proslost radi proslosti
ALI me zanima, jako me zanima ko je ta zena Bellaich koju osecam u sebi, pogotovo sto ona deluje mnogo jace i robusnije nego sto sam to ja trenutno. Meni se ona vise dopada nego ja, mislim da je pateticno na koji nacin postizem stvari u zivotu i volela bih da stvari radim drugacije, ali kako god ja zelela i svesno radila da bude bolje i drugacije uvek se situacija nekako izmigolji i ja sam opet na starom. I tako...
takodje su mi u potpuno normalnim stanjima svesti desavalo da mi isplivaju osecanja i slike, ali nije toga bilo puno i generalno postoji tema, tj. mislim da su to neke izuzetno bolne tacke u mojoj proslosti koje ocigledno nisam prevazisla.

ma ne, nisam radila regresiju, mene ne zanima ta proslost radi proslosti
ALI me zanima, jako me zanima ko je ta zena Bellaich koju osecam u sebi, pogotovo sto ona deluje mnogo jace i robusnije nego sto sam to ja trenutno. Meni se ona vise dopada nego ja, mislim da je pateticno na koji nacin postizem stvari u zivotu i volela bih da stvari radim drugacije, ali kako god ja zelela i svesno radila da bude bolje i drugacije uvek se situacija nekako izmigolji i ja sam opet na starom. I tako...
takodje su mi u potpuno normalnim stanjima svesti desavalo da mi isplivaju osecanja i slike, ali nije toga bilo puno i generalno postoji tema, tj. mislim da su to neke izuzetno bolne tacke u mojoj proslosti koje ocigledno nisam prevazisla.

A nijesam razumio. Pa to moraš sama sa sobom riješiti, uglavnom se radi o nekakvim sjećanjima koja su zaostala i predstavljaju zapravo problem u sadašnjosti. nije ni važno kad seve razriješiš obićno se ispsotavi i da nema neki veliki značaj koji se inače pridaje.

A nijesam razumio. Pa to moraš sama sa sobom riješiti, uglavnom se radi o nekakvim sjećanjima koja su zaostala i predstavljaju zapravo problem u sadašnjosti. nije ni važno kad seve razriješiš obićno se ispsotavi i da nema neki veliki značaj koji se inače pridaje.

Verovatno si u pravu. I am what I am i ja sam intimno okej sa tim, ali to su oni drugi glasovi-ljudi (u unutrasnjim nasim razgovorima sa sobom drugi ljudi su unutra, internalizovani su... da ne pomislis da ja cujem neke glasove i ko zna sta jos egzoticno npr. da imam prijatelja Harvija) koji zele stvari da formulisu i definisu i time ih ubiju. Bas kao i nas stvaralac, bas isto tako. Imam ja puno glasova u svojoj glavi, trudim se da ih sve ucutkam. Ali izgleda je prava stvar da ih samo pustim neka pricaju sami sa sobom, a ja da samo radim umesto da budem.

Izvinjavam se na ovom samodijalogu.

Verovatno si u pravu. I am what I am i ja sam intimno okej sa tim, ali to su oni drugi glasovi-ljudi (u unutrasnjim nasim razgovorima sa sobom drugi ljudi su unutra, internalizovani su... da ne pomislis da ja cujem neke glasove i ko zna sta jos egzoticno npr. da imam prijatelja Harvija) koji zele stvari da formulisu i definisu i time ih ubiju. Bas kao i nas stvaralac, bas isto tako. Imam ja puno glasova u svojoj glavi, trudim se da ih sve ucutkam. Ali izgleda je prava stvar da ih samo pustim neka pricaju sami sa sobom, a ja da samo radim umesto da budem.

Izvinjavam se na ovom samodijalogu.

Pa kroz naše prijemne elemente bez prekida strcaju tuđe misli od drugih ljudi i drugih stvorenja sa Zemlje i iz svemira. Obično se ta buka ne "čuje" a ima ljudi koji ih "čuju". Valja napraviti "filter" nešto kao skup pitanja koja svaka misao mora proći da bi se pouzdano potvrdilo da je misao tvoja a ne tuđa. To se radi dok je čovjek izvan tijela, tad i sazna koja su to pitanja, tad misli budu mnogo bistrije, a i izbjegava se da drugi manipulišu tobom.

Grci su u početku sami sebe nazivali Jelini, a oni su mješavina starih balkanskih plemena i negoidno semitskih plemena sa Bliskog Istoka i Male Azije.

Nije to tačno. Helenski etnonim nije toliko star; zapravo je dosta noviji. Kroz religiju (koja je suštinski elemenat etničkoga jedinstva i objedinjavanja skupina) i panhelenske svetkovine, negdje tokom VIII stoljeća i kasnije Grci su bili objedinjeni pod nazivom 'Jelini' kako ti pišeš, kako vreme protiče sve šire i šire. Jedinstvo etniciteta je u potpunosti ostvareno za sve one koje zovemo Grcima (ali i šire) zapravo tek kasnije, krajem III stoljeća prije naše ere, dolaskom helenističke epohe.

U početku postojalo je čini mi se negdje u Beotiji jedno grčko pleme koje je nosilo takvo ime, 'Heleni', i za koje se smatra da je bilo osnov za taj opšti, 'nacionalni' etnonim.

Ovo za 'negroidno semitska plemena' jednostavno nije tačno. A ako govorimo o današnjim Grcima, tu ima tako mnogo komponenti (slovenskih, albanskih, vlaških, romskih,...) da je nemoguće govoriti kao da se moderna grčka nacija formirala, kako se po tebi čini, još u antičko doba (!!!).

Jevreji nijesu bijela rasa oni su Semiti, potpuno različiti od evropljana, druga je stvar đto su oni danas većinom evropeizirani Hazari i jesu bijela rasa (kakvkaski tip ili tako nekako).

Izbjegavaj tu terminologiju...rase su društveni konstrukti, a ne nekakve genetske odijeljene cjeline.

Ovo nije tačno, odavno se zna da postoje. Ti misliš na jezik. A ako smo prije decenija uspješno identifikovali i razotkrili jezik Hetita, u čemu je onda problem tj. kako se ništa ne zna? z:)

O Hiksima ima dosta misterija; a ne o Hetitima.

E sad ko su Rasci ili Rasi nemamo pojma.

Pa kako da nemamo pojma; nije ih ni bilo. z:)

I nisu.

Pardon, ali možeš li mi citirati kao primjer neki od tih mitova u kojima se neki od bogova grčkih opisuje kao plavokos?

Koliko je meni poznato, nisu ostavljeni uopšte nikakvi zapisi o tome kako su stari Grci zamišljali boju kose svojih bogova i boginja...

Poslednja izmena:
Nije to tačno. Helenski etnonim nije toliko star; zapravo je dosta noviji. Kroz religiju (koja je suštinski elemenat etničkoga jedinstva i objedinjavanja skupina) i panhelenske svetkovine, negdje tokom VIII stoljeća i kasnije Grci su bili objedinjeni pod nazivom 'Jelini' kako ti pišeš, kako vreme protiče sve šire i šire. Jedinstvo etniciteta je u potpunosti ostvareno za sve one koje zovemo Grcima (ali i šire) zapravo tek kasnije, krajem III stoljeća prije naše ere, dolaskom helenističke epohe.

U početku postojalo je čini mi se negdje u Beotiji jedno grčko pleme koje je nosilo takvo ime, 'Heleni', i za koje se smatra da je bilo osnov za taj opšti, 'nacionalni' etnonim.

Ovo za 'negroidno semitska plemena' jednostavno nije tačno. A ako govorimo o današnjim Grcima, tu ima tako mnogo komponenti (slovenskih, albanskih, vlaških, romskih,...) da je nemoguće govoriti kao da se moderna grčka nacija formirala, kako se po tebi čini, još u antičko doba (!!!).

OK ali jesu sebe nazivali Jelinima da ne ulazimo u detalje (znači ipak jete tačno). Negroidnosemitska plemena pominju ljudi koji mjere ljudsko tijelo i oni kažu da su tjkelesne osobine Grka sličnije negoidima i semitima.negio evropljanima, koliko im treba vjerovati ne znam ali znam da im "vrane nijesu mozak popile".

Izbjegavaj tu terminologiju...rase su društveni konstrukti, a ne nekakve genetske odijeljene cjeline.

U pravu si:zstidljivko:

Ovo nije tačno, odavno se zna da postoje. Ti misliš na jezik. A ako smo prije decenija uspješno identifikovali i razotkrili jezik Hetita, u čemu je onda problem tj. kako se ništa ne zna? z:)

O Hiksima ima dosta misterija; a ne o Hetitima.

Mislio sam da je tek neki češki arheolog otkrio Hetitske nalaze ´30-ih godina prošlog vijeka, a o Hiksima pojma nemam, nailazio sam na njih kroz razne knjige.

Pa kako da nemamo pojma; nije ih ni bilo. z:)

Ime Rasa se zadržalo do modernog doba, ko su oni? Pleme Rasa ili narod Rasa, odakle su se tu stvorili, kojoj grani kojeg naroda pripadaju?

OK ali jesu sebe nazivali Jelinima da ne ulazimo u detalje (znači ipak jete tačno).

Ja sam se osvrtao na komentar u početku, koji podrazumijeva odlazak na najranije početke grčke nacionalne istorije. No, nije to tek tako; objasnih i zašto. Cijeli period, mikenske epohe recimo, tu stoji bez tog etnonima (odnosno barem ne u takvoj ulozi).

To bi možda na neki način bilo približno slično da kažemo za Ruse, da su se u početku zvali Rusima, a zapravo je etnonim stigao i bio prihvaćen tek u razvijenom srednjem vijeku od jednog čak drugačijeg naroda (od nordijskih Germana).

Negroidnosemitska plemena pominju ljudi koji mjere ljudsko tijelo i oni kažu da su tjkelesne osobine Grka sličnije negoidima i semitima.negio evropljanima, koliko im treba vjerovati ne znam ali znam da im "vrane nijesu mozak popile".

Ovo si već jednom bio ukazao, ali i tada sam te pitao a nisi mi pružio objašnjenje. O čemu je riječ, o antropološkoj analizi modernih Grka?!?

Mislio sam da je tek neki češki arheolog otkrio Hetitske nalaze ´30-ih godina prošlog vijeka, a o Hiksima pojma nemam, nailazio sam na njih kroz razne knjige.

Pa jeste; Bedržih Hrozni; on im je dešifrovao jezik i utemeljio indoevropsku klasifikaciju. Eto, uskoro će cijeli vijek se zaokružiti od tada. Strašmnogo znamo o Hetitima, a ponešto se znalo i prije toga. I kako je to onda da se ništa ne zna? z:p

Za Hikse si bio relativno u pravu; mislim da sam ti poslao jednu knjigu o istoriji i kulturi Starog istoka ako te to više zanima...

Ime Rasa se zadržalo do modernog doba, ko su oni? Pleme Rasa ili narod Rasa, odakle su se tu stvorili, kojoj grani kojeg naroda pripadaju?

Ali o čemu pričaš? Kakvo pleme, koji narod? Pa nije tako nešto nikada ni postojalo.
Ras je grad se prije zvao Arsa, a slično kao u gromadi drugih slučajeva po slovenskom doseljavanju i naziv mu je bio poslovenjen, te je postao procesom likvidne metateze Rasa. Naučnici su po pitanju etimologije Arse podijeljeni na stariju školu koja vjeruje u paleobalkansko porijeklo etnonima, te traži među Ilirima odnosno Tračanima neke odgovore (ranije se znalo maštati i o nekim drugima, ali to je napušteno kada se vidjelo koliko su to zapravo već fantazije), i na drugu latinsku, koja se oslanja i na određene arheološke rezultate ali i brojne druge primjere a ne samo labavu etimologiju. Po njoj bi Arsa trebalo da je rimsko naselje (osnovali rimski legionari?), a njeno značenje bukvalno palež, odnosno na našem jeziku mal'ko starinskije Požega.

Kao takvo, mjesto je dalo ime cijeloj regiji Rasa u slovensko doba. I to je sve.
Možemo recimo reći da su Južni Sloveni koji su živjeli na tom području možda imali nekakvu malenu političku tvorevinu u VI i VII stoljeću i eto preuzeli to ime za nju.

Jasnije bi bilo ako bi obrazložio svoje dileme.

Pardon, ali možeš li mi citirati kao primjer neki od tih mitova u kojima se neki od bogova grčkih opisuje kao plavokos?

Koliko je meni poznato, nisu ostavljeni uopšte nikakvi zapisi o tome kako su stari Grci zamišljali boju kose svojih bogova i boginja...

2. „Elektra, koja bese jedna od njih, prosula je livenicu u svoje ime, a ne u ime svoje matere, molila je za Agamemnonovu osvetu umesto za oprostaj i preklinjala Hermesa, Majku Zemlju i ceo podzemni svet da cuje njenu molbu. Primetivsi pramen plave kose na grobu, ona odmah shvati da to moze biti samo Orestov pramen, jer je licio na njenu kosu, a i zbog toga sto se niko drugi osim njega ne bi usudio da ga tu ostavi.“

4. „ Zgrabivsi je (Atu, svoju kcer) za plavu kosu, zavitla je nad glavom i sunovrati na Zemlju. Iako Zevs nije mogao da porekne zakletvu i nacini Herakla vladarom u domu Perseja, on je ipak uspeo da nagovori Heru da pristane da njegov sin postane bog pod uslovom da izvrsi dvanaest podviga koje bi mu odredio Euristej, ma kako oni bili teski.“

Evo, na brzaka.

Sve tece, sve se menje.
Vreme prolazi, cak i za Bogove.
Sve sto ostari, mora jednog dana i umreti.
Iako su bili dugozivuci, zahvaljujuci svojoj reptiloidnoj prirodi i nauci (genetskom inzenjeringu) i Bogovi su zavrsavali svoj zivotni put.
ANU je umro.
Bog Otac je nestao iz vidokruga (za obicne ljude - povukao se iz nekog od navedenih (od strane istih) razloga).
Njegova smrt je dovela do problema koji ce oblikovati istoriju planete Zemlje u narednim milenijumima:
Ko ce vladati posle Anua?
Da li prvorodjeni (a nezakoniti) sin - Enki (Vasja)?
Ili drugorodjeni (a prvi zakoniti) sin - Enlil (Jovan)?

(koliko bi bilo srece za Zemljane, da je Jovan bio i prvorodjeni sin)

Naravno da je svaki od njih mislio da on zasluzuje pravo da bude apsolutni vladar posle Anua.
Ipak, oni koji su imali prvenstvo odlucivanja - Rasko plemstvo, Anunaki, odlucili su se za svog - Jovana (Enlila, Seta).
Vaso je uza sebe imao samo svoju "rasu" - divove i one koje je stvorio - crnce, Adame.
Doslo je do neprijateljstava izmedju polubrace, trvenja, sukoba, a na kraju i do najveceg rata u istoriji ove planete.
Ono sto cu ja ovde uciniti je - pojednostavljenje.
Sve ono sto su radili pripadnici Jovanovog bloka, pripisacu Jovanu.
Sve ono sto su radili pripadnici Vasinog bloka - pripisacu Vasi.
Jer, i jedan i drugi su imali potomke, koji su takodje bili ukljuceni u sukobe.
Ipak, radi lakseg snalazenja, koristicu samo njih dvojicu kao oznake za blokove, a oni koji zele vise pojedinosti imaju sumerske tekstove o tome, pa neka proucavaju.

U nekom trenutku razmirica, doslo je do mirovnog sporazuma (privremenog).
Evo sta kazu sumerski tekstovi:

"Enki se obrati Enlilu recima hvale:
'O ti koji si prvi medju bracom,
biche nebeski, u cijim je rukama sudbina roda ljudskog:
moje zemlje opustosene su;
svi domovi ispunjeni tugom
usled tvojih napada'".

"Prepusticu ti vladarski polozaj
u Zabranjenoj zoni Bogova;
Blistavo mesto u tvoje cu ruke poveriti"

Pored toga, Enki (Vaso) je morao da preda Enlilu (Jovanu) i celu Afriku.
A pre svega - severni deo.
Enki je morao negde da ode.
Gde?
Otisao je u (A)Meriku.
Cak se zna i kada je tamo stigao.
13. avgusta 3113. godine pne.

Ko je otisao u (A)Meriku zajedno sa Enkijem?
Njegovi saborci - Divovi i oni koje je stvorio - crnci.
Oni stvaraju prvu civilizaciju na tom kontinentu.
Ta civilizacija je poznata kao civilizacija Olmeka.
Olmek - LMK.
(ovo LMK cu objasniti neki post kasnije).
Evo sta kazu mitovi Amerike:

"mudri ucitelj je......
...........dosao preko mora, u camcu koji se kretao sam od sebe, bez vesala. Bio je visok i bradat beli covek, koji je ljude naucio da koriste vatru za kuvanje,......."

"...Tajanstvena licnost.... Beli covek snaznog tela, sirokog cela, krupnih ociju i duge brade. Bio je odeven u dugacku belu odezdu koja mu je dopirala do stopala. Osudjivao je prinosenje zrtava, sem u vidu voca i cveca, i bio poznat kao Bog mira......."

Silvanus Grizvold Morli:
"Veliki Bog Kukulkan, ili Pernata zmija, bio je Majanski pandan asteckom Kvecalkoatlu, meksickom Bogu svetlosti, znanja i kulture. U panteonu Maja smatran je odlicnim organizatorom, osnivacem gradova, sastavljacem zakona i uciteljem kalendara. Njegovi atributi i zivotna prica su toliko ljudski da nije neverovatno da je bio stvarna istorijska licnost, neki veliki zakonodavac i organizator, cija su dobrocinstva ostala upamcena dugo posle njegove smrti i ciji je lik naposletku obogotvoren."

Ova civilizacija ce, najverovatnije, postati inspiracija za pricu o Atlantidi.
Jedini problem su dve stvari:
1. U Platonovoj prici se pominju Divovi, koji su osnovali Atlantidu,.... ali
2. Divova nije bilo u vremenskom periodu u koji Platon smesta pricu o istoj (9.600 g. pne)

Dakle, ili je vremenski period pogresan, ili se prica o Atlantidi odnosi na prethodnu civilizaciju Zemljana (zute rase), o kojoj ne znamo nista, mada je verovatno da tada nije bilo globalnih ratova (ako ih je uopste i bilo).

Ono sto ide u korist je to, sto je ova Enkijeva civilizacija zaista potopljena prilikom poslednje katastrofe, a i kasnije, stalnim podizanjem nivoa vode u okeanima.
Posle Potopa, civilizacija je izmestena u podrucja po obodu Meksickog zaliva.

U nekom trenutku dolazi do bratoubistva.
Pitanje je samo - ko je koga ubio?

Sveto Pismo:
"Poslije govorase Kain sa Abelom bratom svojim.
Ali, kad bijahu u polju,
skoci Kain na Abela brata svojega, i ubi ga."

Kain = Kaen= Enki (sdesna na levo)
ABel = A - Bel = Beli Bog (Enlil) ...............("A" je, u stvari "Ra", a to cu objasniti u poglavlju "Ratovi slovima").
Po ovome, ispada da je Enki ubio Enlila.

Egipatski mitovi:
"Ubrzo nakon Ozirisova povratka, Set je pozvao Ozirisa na gozbu na kojoj je
pokazao lepu škrinju tako izrađenu da pristaje kralju. Kao za šalu Set je rekao da će
škrinju pokloniti onome gostu koji bude mogao u nju leći. Više njih je pokušalo, ali
bez uspeha, pa su tada nagovorili Ozirisa da i on pokuša. Čim je Oziris u nju ušao.
Set i njegovi drugovi zaverenici zatvorili su pokrov i čvrsto su ga pribili. Zatim su
škrinju opteretili olovom i bacili u Nil.
Kad je Izida za to doznala, obukla je udovičke haljine, odrezala je kosu i plačući
krenula da pronađe škrinju i mrtvo telo svoga muža. Lutala je zemljom i svakoga koga
bi srela upitala bi je li video škrinju; napokon je naišla na neku decu koja su joj rekla
da su videli kako je nose prema moru duž tanitskog ogranka Nila. Sad je božanska
objava obavestila Izidu da je škrinju more odnelo u Biblos u Feniciji gde ju je izbacilo
na obalu podno jednog tamarisa.
....
Jedan od razloga njene velike i duboke žalosti bila je činjenica da Izida nije
Ozirisu rodila sina, te nije bilo naslednika prestola koji bi osujetio Setove namere.
Međutim, Izida je pomoću svojih čarolija bila kadra začeti po svome mrtvom mužu i to,
kako neki kažu, dok je čučala u obliku lunje tugujući nad njegovim telom.
Kad se Izida vratila u Egipat, krila se u močvarnom tlu Delte blizu Buta da bi od
Seta sakrila da je našla Ozirisovo telo i činjenicu da očekuje dete. No, Set je slučajno
pronašao kovčeg dok je za mesečine lovio po barovitom tlu. Prepoznao je telo mrtvog
brata, raskidao ga na četrnaest delova te ih razbacao po kraljevstvu."

Po egipatskim mitovima, Enlil je ubio Enkija.

Izgleda da je ova druga verzija tacnija, jer se na osnovu nje izdesavalo stosta toga tokom istorije.

Ja sam se osvrtao na komentar u početku, koji podrazumijeva odlazak na najranije početke grčke nacionalne istorije. No, nije to tek tako; objasnih i zašto. Cijeli period, mikenske epohe recimo, tu stoji bez tog etnonima (odnosno barem ne u takvoj ulozi).

To bi možda na neki način bilo približno slično da kažemo za Ruse, da su se u početku zvali Rusima, a zapravo je etnonim stigao i bio prihvaćen tek u razvijenom srednjem vijeku od jednog čak drugačijeg naroda (od nordijskih Germana).

Da da to si u pravu, a i primjer je upravo slikovit.

Ovo si već jednom bio ukazao, ali i tada sam te pitao a nisi mi pružio objašnjenje. O čemu je riječ, o antropološkoj analizi modernih Grka?!?

Ma to sam čitao u nekoj knjizi o rasama, danas se smatra pogrešna, ali mi se pomekad učini da su po nešto i tačno pisali. Oni su mjerili pojedine djelove ljudskog tijela i primjetili su da se kod nekih naroda neki odnosi javljaju u češćem slučaju nego kod drugih. oni su pogrešno objašnjavali tu pojavu, ali pojava kao takva postoji.

Pa jeste; Bedržih Hrozni; on im je dešifrovao jezik i utemeljio indoevropsku klasifikaciju. Eto, uskoro će cijeli vijek se zaokružiti od tada. Strašmnogo znamo o Hetitima, a ponešto se znalo i prije toga. I kako je to onda da se ništa ne zna? z:p

Za Hikse si bio relativno u pravu; mislim da sam ti poslao jednu knjigu o istoriji i kulturi Starog istoka ako te to više zanima...

Jeste Hrozni, čitao sam knjige o njegovom otkriću kao uzbudljivu avanturističku literaturu. Jeste to je u redu nego ja ne umijem da ih posložim u "svojoj glavi".

Ali o čemu pričaš? Kakvo pleme, koji narod? Pa nije tako nešto nikada ni postojalo.
Ras je grad se prije zvao Arsa, a slično kao u gromadi drugih slučajeva po slovenskom doseljavanju i naziv mu je bio poslovenjen, te je postao procesom likvidne metateze Rasa. Naučnici su po pitanju etimologije Arse podijeljeni na stariju školu koja vjeruje u paleobalkansko porijeklo etnonima, te traži među Ilirima odnosno Tračanima neke odgovore (ranije se znalo maštati i o nekim drugima, ali to je napušteno kada se vidjelo koliko su to zapravo već fantazije), i na drugu latinsku, koja se oslanja i na određene arheološke rezultate ali i brojne druge primjere a ne samo labavu etimologiju. Po njoj bi Arsa trebalo da je rimsko naselje (osnovali rimski legionari?), a njeno značenje bukvalno palež, odnosno na našem jeziku mal'ko starinskije Požega.

Kao takvo, mjesto je dalo ime cijeloj regiji Rasa u slovensko doba. I to je sve.
Možemo recimo reći da su Južni Sloveni koji su živjeli na tom području možda imali nekakvu malenu političku tvorevinu u VI i VII stoljeću i eto preuzeli to ime za nju.

Jasnije bi bilo ako bi obrazložio svoje dileme.

Rasi ili Rašani su ljudi koji su živjeli u Raškoj, a njihovo narodno ili "državnio" ime se sačuvalo do danas istina mjestimično, kao narodno ime. Valjda je u to staro doba bio takav običaj kod Južnih Slovena jer postoji i Hum i Zahumlje i Duklja sve nazivi koji su izvedeni iz geografskih pojmova. a ne po nazivu plemena koja su naseljavala ta područja, ili su se plemenska imena pogubila pod rimskom vlašću, a preostala imena kasnije pristiglih Srba i Hrvata čija su plemenska imena pretekla do danas. tako je i naziv Zahumlja pretekao do danas kao KUD Zahumlje u Nikšiću a kao znak pretenzija Crne Gore na te oblasti jer su grad poslije odlaska Turaka naselili upravo Hercegovci sa protora nekadašnjeg Zahumlja. Čak je Nikola zamišljao da Nikšić bude prijestonica buduće velike Crne Gore (od Drivasa pa sve tamo neđe do Splita) kao geografski centar te buduće zemlje.

Ipak, neki od potomaka Enkijevih (Vasinih) je u kontraudaru, uspeo da unisti nebeske gradove Rasa.
Ja cu to pripisati Vasi (Enkiju, Lucifaru), (a izgleda da nisam jedini).

Indijski tekstovi:
"O ratu Bogova:
Drona Parva 62: „Bogovi koji su pobegli, vratise se nazad. Stvarno su se plasili Mahecvare do danasnjeg dana. Pre toga su hrabri Asurasi imali tri grada na nebu. Svaki od njih je bio veliki i izvrsno sagradjen. Jedan je bio od gvozdja ( izgledalo je kao gvozdje), drugi od srebra, a treci od zlata. Zlatni grad je pripadao Kamalaksi, srebrni Tarakasi, a trecem, od gvozdja, gospodar je bio Vidjunmalin. Uprkos svom oruzju, Magvati nije poslo za rukom da impresionira ove nebeske gradove. Potisnuti, bogovi su potrazili zastitu kod Rudre. Svi bogovi, sa Vasavom kao govornikom, odose njemu i kazase: „Ovi uzasni stanovnici (nebeskih) gradova dobijaju podrsku od Bramana! Kao posledicu toga oni ugrozavaju univerzum. O Gospode boze, niko osim tebe nije u stanju njih da potuce. Zbog toga, o Mahadeva, unisti ove neprijatelje bogova!““
Drona Parva 77: „ Civa, koji je leteo ovim izvrsnim kolima, sastavljen iz svih nebeskih snaga, pripremi se za razaranje tri grada. I Stanu, prvi (najistureniji) medju unistiteljima, rusilac Asurasa, ugledni borac neizmerne hrabrosti, od uzvisenih cenjen … naredi zauzimanje jedne izvanredne i jedinstvene borbene pozicije … Kad se pojavise tri grada na nebeskom svodu ( u povoljnoj poziciji za pucanje), probusi ih bog Madeva svojim uzasnim zracima iz trostrukih (napadackih) pojaseva. Danavi su bili nemocni da se odupru ovim zracima, prozetim Juga-vatrom i sastavljenim iz Visnua i Some. Kad su pocela da gore tri grada, Parvati pozuri tamo da posmatra prizor.“ Pri tom jos jednom 6. strofa iz knjige Dzian: „ Pri tome se dogodise i borbe izmedju tvoraca i rusilaca i borbe oko prostora.“

Poslednja izmena:
Lucifar je jurisao na Nebo.
I Nebo je palo.
Unisteni su gradovi Rasa u Svemiru i tada se desava stvaranje trece grupe Bogova -
Bogovi Nebeski i zemaljski postaju sada Bogovi Zemaljski.
Sada i oni pocinju da zive na Zemlji.
Govorimo o prezivelim Rasima, jer su mnogi vec ziveli na Zemlji, a imali su (a i sada imaju) i baze na Mesecu i Marsu.
Neki od delova nebeskih gradova (Neba) su mogli pasti i na Zemlju, neko je te ostatke mogao i pronaci (recimo, ogaravljene, nagorele metalne ili neke druge delove), te su oni mogli postati predmet obozavanja, kao "sveti predmeti".
Delovi Bozijeg prestola, ili tako nekako.
Sad,..... kada se odigrao doticni sukob?
Tesko je reci.
U svakom slucaju, negde izmedju dolaska Vase (Enkija, Lucifara) u Ameriku i gradnje piramida (oko 2.500 pne).
Mozda nam u tome moze pomoci Sveto Pismo?
I to na cudan nacin.

Pa kroz naše prijemne elemente bez prekida strcaju tuđe misli od drugih ljudi i drugih stvorenja sa Zemlje i iz svemira. Obično se ta buka ne "čuje" a ima ljudi koji ih "čuju". Valja napraviti "filter" nešto kao skup pitanja koja svaka misao mora proći da bi se pouzdano potvrdilo da je misao tvoja a ne tuđa. To se radi dok je čovjek izvan tijela, tad i sazna koja su to pitanja, tad misli budu mnogo bistrije, a i izbjegava se da drugi manipulišu tobom.
Mislim da sam imala bas puno tih stvorenja koja su me ometala i jos uvek bar jos jedan ometa. Provalila sam i kako da prepoznam tudj uticaj na mene. Neke pijavice su se otkacile nakon sto sam pomislila da si mozda u pravu i da to treba testirati. Na primer, juce mi se na momente javljalo neko potpuno cudno ponasanje, ali ne konzistentno, nego u intervalima kada sam bivala agresivno besna i ponasala sam se bezobzirno. To se kretalo onako na momente i onda kada prestane ja se cudim odakle sad takvo pojacanje nekih emocija. Mislim, to su bile emocije koje su postojale u meni, dok sam se raspravljala sa muzom ili neposlusnim detetom, ali su bile pojacane do neprepoznatljivosti.

U svakom slucaju, na dobrom sam putu i odlucila sam da se upisem ponovo na univerzitet, sada ovde u Kanadi i da konacno ucim i radim i boravim sa ljudima koji su kao ja. Mnogo sam u zivotu stvari ucila i radila i sve sam tapkala oko toga sto zaista jeste moj zivotni put u strahu od tudjih reakcija, predrasuda... mislim da ce moja svekrva da dobije infarkt kada bude cula da upisujem ponovo fakultet i da cu ovaj put da postanem BFA (to je kao Akademija Umetnosti ovde). Juce sam slucajno naletela na moje dokumente, transkripte, prevode mojih diploma... i to je bio znak da treba odmah da krenem sa prijavom, sve je spremno cekalo :) mozda kada se oslobodim od svojih unutrasnjih prepreka ode i onaj besni entitet koji mi se poceo kaciti.

Back