"Забрањена историја Срба"

Da li mislite da je priča o seobi Slovena na Balkan tačna ?

• Da

• Ne

• Nisam siguran

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
noahsworldmap.png

noahsworldmap.png

Cimri je od Kimri, Kimri je od Gimri, Gimri od Gimer, Gimer od Gomer.

Gamel (hebrejski)
Kamel (grcki)
Camel (latinski0

books003.png
books002.png

books003.png

Aglosaksonci su porijeklom od Kelta.

books002.png

Kelti su porijeklom od Skita.

http://books.google.ca/books?id=5Rk...onepage&q=Celtic people were scythian&f=false

Rijeseno pitanje!

Od ovog pisanija priznajem samo uporedni prikaz naziva za kamilu. To je jedan od dokaza da su Semiti=Grci=Rimljani.
Ostalo su biblijske bajke, ili bajke anglosaksonskih mučenika koji bi, isto kao i današnji Albanci voleli da potiču od plemena koje ih je prethodilo pa su ga pojeli.

Od ovog pisanija priznajem samo uporedni prikaz naziva za kamilu. To je jedan od dokaza da su Semiti=Grci=Rimljani.
Ostalo su biblijske bajke, ili bajke anglosaksonskih mučenika koji bi, isto kao i današnji Albanci voleli da potiču od plemena koje ih je prethodilo pa su ga pojeli.

"Biblijske bajke" imaju iza sebe arheologiju kao potvrdu, dok se zvanicna istorija ne poziva na arheologijom zadnjih stotinjak godina.

Cemu mapa? Mapa je za pismene, za nepismene je lopata.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cimbri

http://books.google.ca/books?id=w8d...0CDMQ6AEwBQ#v=onepage&q=Kimbri Cimbri&f=false

Vecu neznalicu na forumima nisam sreo u ovih zadnjih desetak godina. Nista ne znas, samo zapitkujes i trazis dokaze, umjesto da iz cuga odgovoris sa suprotnim dokazom.

Kakva neznalica?
Lijepo te pitam gdje su ti ti Kimbri tu na mapi, a ti me optužuješ da sam neznalica? Vidiš li ti očima?

"Biblijske bajke" imaju iza sebe arheologiju kao potvrdu, dok se zvanicna istorija ne poziva na arheologijom zadnjih stotinjak godina.

Ne, to je jedna velika laž i obmana - kao što je na temi o sukobu istorijskih škola postavio Tandoori Masala:

004avo.jpg

005aku.jpg

Dakle, u pitanju je notorno izmišljanje arheoloških rezultata, koji su fabrikovani samo unutar glava zabludjelih i naučno neobrazovanih osoba. Naprotiv, arheologija se u krajnjoj potpunosti uklapa sa istorijskom naukom kao njena pomoćna!

Ne, to je jedna velika laž i obmana - kao što je na temi o sukobu istorijskih škola postavio Tandoori Masala:

004avo.jpg

005aku.jpg

Dakle, u pitanju je notorno izmišljanje arheoloških rezultata, koji su fabrikovani samo unutar glava zabludjelih i naučno neobrazovanih osoba. Naprotiv, arheologija se u krajnjoj potpunosti uklapa sa istorijskom naukom kao njena pomoćna!

Postoji knjiga Biblija i postoji cvjek sa prezimenom Bilbija. Ja sam govorio o knjizi Bibliji.

Tako je kad neko misli ocima, a ne koristi mozak:

"Carne oci, da bi ne gledale,
Sve gledaste, danas ne vidjeste..."

Poslednja izmena:

A sta je sa imenom Makedonije?

Makedon
Macedon
Magedon?

Grci i Rimljani Semiti? E jesi ga zasolio!

Poslednja izmena:
Postoji knjiga Biblija i postoji cvjek sa prezimenom Bilbija. Ja sam govorio o knjizi Bibliji.

Tako je kad neko misli ocima, a ne koristi mozak:

"Carne oci, da bi ne gledale,
Sve gledaste, danas ne vidjeste..."

Ma kakvo Sveto pismo; kakve to ima veze sa ovim? Ja nigdje nisam spomenuo Bibliju; opisao sam samo da je jedna velika izmišljotina da arheologija kontrira istoriji već sto godina (naprotiv, arheologija upravo opovrgava teze Srpske autohtonističke škole), kao što si ti napisao.

Čitaš li ti išta? :rtfm:

Ovo što radi, Hrastovnik, jeste nanošenje najveće moguće štete istraživanju srpske paganske religije i kulture.On i njemu slični.
Činjenica je da ne postoji dovoljno podataka o napred navedenim pojmovima, i činjenica je da je neophodno još mnogo ozbiljnog istraživanja da bi se do tih podataka došlo. Problem koji on i njemu slični prave jeste da se svaki pokušaj ozbiljnog istraživanja odmah identifikuje sa tlapnjama o Kinezima i Etrurcima koji su zapravo Srbi i samim tim izaziva podsmeh i u startu obezvređuje ozbiljan napor. Niko se više ne sprda sa Srbijom od njih.

Ovo što radi, Hrastovnik, jeste nanošenje najveće moguće štete istraživanju srpske paganske religije i kulture.On i njemu slični.
Činjenica je da ne postoji dovoljno podataka o napred navedenim pojmovima, i činjenica je da je neophodno još mnogo ozbiljnog istraživanja da bi se do tih podataka došlo. Problem koji on i njemu slični prave jeste da se svaki pokušaj ozbiljnog istraživanja odmah identifikuje sa tlapnjama o Kinezima i Etrurcima koji su zapravo Srbi i samim tim izaziva podsmeh i u startu obezvređuje ozbiljan napor. Niko se više ne sprda sa Srbijom od njih.

de da turim potpis???

Hrastovnik je u ovim stvarima znanjem ispred tebe i tvojih istomisljenika za cijeli milenijum.

Ko govori o etničkom porijeklu? Mi govorim o jeziku.

Dakle, skotski je po tebi nastao na osnovu skitskog jezika? To li tvrdiš?

SKoti su Skiti, Skiti su bili Srbi. Laprdas kao i obicno, umjesto da kao profesionalni istoricar (kao sto sebe titulises) odgovoris na moje pitanje iz istorije.

Skiti su Skoti. Pikti (Skoti) su bili crvene, ridje (raše) kose i jos ih uvijek takvih ima:

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_hair

Poslednja izmena:
SKoti su Skiti, Skiti su bili Srbi. Laprdas kao i obicno, umjesto da kao profesionalni istoricar (kao sto sebe titulises) odgovoris na moje pitanje iz istorije.

Skiti su Skoti. Pikti (Skoti) su bili crvene, ridje (raše) kose i jos ih uvijek takvih ima:

Na pitanje šta znači rasha (za šta si rekao da ćeš se povući sa foruma poražen ako ti bude odgovoreno) sam ti pružio više puta odgovor, ne izmišljaj da nisam.

A ja te još jednom podsjećam da ne raspravljamo o škotskom etničkom porijeklu (koje je ne znam po čemu skitsko), već o jeziku skots.

Na pitanje šta znači rasha (za šta si rekao da ćeš se povući sa foruma poražen ako ti bude odgovoreno) sam ti pružio više puta odgovor, ne izmišljaj da nisam.

A ja te još jednom podsjećam da ne raspravljamo o škotskom etničkom porijeklu (koje je ne znam po čemu skitsko), već o jeziku skots.

Vec su nekoliko puta na Istoriji pod nos ti stavljani dokazi da Skoti za sebe tvrde da su Skiti i to na osnovu tvrdnje nekih istoricara. Medjutim, tvoj metod smaranja sagovornika uvijek i uvijek ponavlja jedno te isto: "Dokazi, pokazi, nemas dokaza, lazes..."

Iz jezickog konglomerata koji je danas poznat kao engleski jezik, ne mozes govoriti o jeziku skitskog plemena Pikti od prije 2-2.5 hiljade godina. Danasnji Srbi ne znaju znacenje rijeci Ras i Raska, a to je vremenski mnogo blize nego li danasnjim Skotima piktska rijec rash.

Храстовниче, молим те немој више понављати ствари за које доказано грешиш.

Рђа, руда(зарудети), риђа ... имају исти корен у словенским језицима и значе црвенкасто.
Раша нема етимолошку повезаност и не означава боју.

recnik-1.jpg

Речник српскохрватсског књижевног језика, књига пета П-С, Нови Сад, 1973.

rȁša
rȁša ž 〈G mn rȃšā〉
definicija:
reg.
1. vrsta gruboga domaćeg sukna u četiri niti
2. vrsta suknje
3. ženski nakit za glavu

etimologija : ✧ tal. Rascia
http://hjp.srce.hr/index.php?show=search_by_id&id=dltnWhU=

Дакле, посуђеница из италијанског.
Ево и италијанског речника:

rascia
[rà-scia]
s.f. (pl. -sce)
1 TESS Grossolano tessuto spinato di lana
http://dizionari.hoepli.it/Dizionario_Italiano/parola/rascia.aspx?idD=1&Query=rascia&lettera=R
U prevodu grubo platno od vune.

Тако да прекини са том причом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back