"Забрањена историја Срба"

Da li mislite da je priča o seobi Slovena na Balkan tačna ?

• Da

• Ne

• Nisam siguran

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jovan Deretić je rođen 1935 g. u Trebinju. Školu unutrašnjih poslova završio je u Sarajevu (onda je to bio kurs za pripadnike "pravoverne" omladine koji su imali biti na braniku komunističke im domovine); zbog bliskosti sa Rankovićevim idejama (Rankovićevac, tzv) udaljen je iz službe i 1972 je otišao u Francusku, radio je kao mašinski radnik. Ipak, prva ljubav zaborava nema pa je angažovan na praćenju naše Pariske emigracije u periodu do 1990. kada je zbog sukoba sa hrvatskom emigracijom morao da ode. Umešan je u nekoliko likvidacija protivnika Titovog režima a zna se da je drugovao sa Markovićem, telohraniteljem Alena Delona Od 1992 je uz SPS, posle postaje član Karićeve stranke a onda se udomljava u SRS-u gde je Jarčevićev pulen. Oženjen je Francuskinjom i nema dece. Čuven je i po tome što je bio izuzetno prek i osion čovek.

Jovan Deretić je rođen 1935 g. u Trebinju. Školu unutrašnjih poslova završio je u Sarajevu (onda je to bio kurs za pripadnike "pravoverne" omladine koji su imali biti na braniku komunističke im domovine); zbog bliskosti sa Rankovićevim idejama (Rankovićevac, tzv) udaljen je iz službe i 1972 je otišao u Francusku, radio je kao mašinski radnik. Ipak, prva ljubav zaborava nema pa je angažovan na praćenju naše Pariske emigracije u periodu do 1990. kada je zbog sukoba sa hrvatskom emigracijom morao da ode. Umešan je u nekoliko likvidacija protivnika Titovog režima a zna se da je drugovao sa Markovićem, telohraniteljem Alena Delona Od 1992 je uz SPS, posle postaje član Karićeve stranke a onda se udomljava u SRS-u gde je Jarčevićev pulen. Oženjen je Francuskinjom i nema dece. Čuven je i po tome što je bio izuzetno prek i osion čovek.

Dokaz ? Izvor ? Odakle ti ovo ? KLEVETA Deretić je bio član Stranke Srpskog Jedinstva, i bio je poslanik u Skupštini na Arkanovoj listi. Nikada nije bio član SRS, niti PSS. Prekini da izmišljaš.

Мани ти мени Гундулића, који ем је песник, ем пише 2000 година после Александра Великог. Дај неки извор из 4. или 3. века пре нове ере који доводи Александра у везу са Србима, па о томе може да се дискутује.

Ako cemo tako;pa i Porfirogenet je bio pesnik i pisac!!! zar ne ???

Dokaz ? Izvor ? Odakle ti ovo ? KLEVETA Deretić je bio član Stranke Srpskog Jedinstva, i bio je poslanik u Skupštini na Arkanovoj listi. Nikada nije bio član SRS, niti PSS. Prekini da izmišljaš.

Molim te da se ne obazires na ovake provokacije.
Znas za onu dobro poznatu;k.urva ce za svaku zenu reci da je k.urva !!!
Svaki lopov ce reci za nekoga da je lopov
Svaki ubica ce reci za nekoga da je ubica
Poenta ovakih izjava je da svako ko je jedan/na od gore navedenih (zanata :D ) pripisivati drugome,jer takvi ljudi to vide ovako;ako sam ja lopov onda su svi lopovi za mene,to se odnosi i na k.urve i na ubice.
Najlakse je svoje delo ili zlo-delo pripisivati nekome drugome
pozdrav

Molim te da se ne obazires na ovake provokacije.
Znas za onu dobro poznatu;k.urva ce za svaku zenu reci da je k.urva !!!
Svaki lopov ce reci za nekoga da je lopov
Svaki ubica ce reci za nekoga da je ubica
Poenta ovakih izjava je da svako ko je jedan/na od gore navedenih (zanata :D ) pripisivati drugome,jer takvi ljudi to vide ovako;ako sam ja lopov onda su svi lopovi za mene,to se odnosi i na k.urve i na ubice.
Najlakse je svoje delo ili zlo-delo pripisivati nekome drugome
pozdrav
korkanj@ Sa ovim što si napisao potpuno se slažem .

Ово што човек лупета има само смисла као пропаганда антиилиризма која је подједнако глупа и слично поткњепљена , с`тога његово деловање можемо схватити као политичко свакако на неки начин покушај одбране Срба али није засновано на чињеницама и историјским фактима па је с`тога само обрнута пропаганда илиризму.

Не није. Његово дело није књижевно, него написано у практичне сврхе, као политичко-историјски водич за његовог сина.

To je tacno!!! i necu to poreci,a sta mislis sta pokusava da napravi Deretic,on ne ostavlja sinu kojeg nema!!! on to ostavlja svima nama.
Vec sam negde izbacio na postu (neznam gde) da Deretic samo citira i ide po radu prijasnjih istoricara Olga lukovic Pjanovic,Milovanovica, itd,itd, tako da koliko sam razumeo njegove teze da popunjava rupe koje su predhodni (gore navedeni) istoricari zaboravili ili NAMERNO IZOSTAVILI zbog raznih razloga,a najveci razlozi su ti da imaju teze i neka poklapanja ali nedovoljno dokaza za bilo koji daljnji rad,koje Deretic pokusava da nadopuni.Ipak razlika u proucavanju istorije onda (pre 100-200.,godina) se veoma drasticno promenula,danas imas pristupa vecinskim izvornim centrima,biblioteke sto nase sto inostrane pa cak i neke privatne koje su bogatije od bilo koje druge,pa i taj Vatikan ma koliko god ja njega mrzeo i hteo mu sve najgore,ipak dopustaju pristup njihovim bibliotekama i raznim izvorima( povodom Vatikana.Nisam bio u pravu kada sam rekao da se nema pristupa njihovoj arhivi IMA!!! )
pozdrav

To je tacno!!! i necu to poreci,a sta mislis sta pokusava da napravi Deretic,on ne ostavlja sinu kojeg nema!!! on to ostavlja svima nama.
Vec sam negde izbacio na postu (neznam gde) da Deretic samo citira i ide po radu prijasnjih istoricara Olga lukovic Pjanovic,Milovanovica, itd,itd, tako da koliko sam razumeo njegove teze da popunjava rupe koje su predhodni (gore navedeni) istoricari zaboravili ili NAMERNO IZOSTAVILI zbog raznih razloga,a najveci razlozi su ti da imaju teze i neka poklapanja ali nedovoljno dokaza za bilo koji daljnji rad,koje Deretic pokusava da nadopuni.Ipak razlika u proucavanju istorije onda (pre 100-200.,godina) se veoma drasticno promenula,danas imas pristupa vecinskim izvornim centrima,biblioteke sto nase sto inostrane pa cak i neke privatne koje su bogatije od bilo koje druge,pa i taj Vatikan ma koliko god ja njega mrzeo i hteo mu sve najgore,ipak dopustaju pristup njihovim bibliotekama i raznim izvorima( povodom Vatikana.Nisam bio u pravu kada sam rekao da se nema pristupa njihovoj arhivi IMA!!! )
pozdrav

Прво, Пјановићева није била историчар, него лингвиста. Друго, Константин је свакако имао сина, Романа, који је владао као цар Роман Други. Треће, име текста на грчком је "Мом сину Роману", али са обзиром на тематику, особа која га је објавила у 17. веку, објавила га је под називом "О управљању царством", што је остало као стандард у науци (што опет не значи да се не зна или крије како се текст заправо звао).

Обавештавам заинтересоване да ће у Културном центру Студентског града на Новом Београду, у понедељак 11. априла 2011. године др Јован И. Деретић одржати кратко предавање поводом промоције књиге Историја Срба и Руса I том. са почетком у 19ч.
Улаз слободан.

Jovan_Deretic_istoricar.JPG

Dereticeva%20knjiga%20Istorija%20Srba%20i%20Rusa.JPG

Књиге овог човека под хитно треба забранити.Он је исто тако лош као и антисрпски историчари.

Прво, Пјановићева није била историчар, него лингвиста. Друго, Константин је свакако имао сина, Романа, који је владао као цар Роман Други. Треће, име текста на грчком је "Мом сину Роману", али са обзиром на тематику, особа која га је објавила у 17. веку, објавила га је под називом "О управљању царством", што је остало као стандард у науци (што опет не значи да се не зна или крије како се текст заправо звао).

To je samo jedna od manjih gresaka ili kako ko vidi taj naslov tj.ime te knjige, a da ne zalazimo dublje i nalazimo geske (namerne ili slucajne) i tu se gubi sustina i bit,opisa,teksta i sl.
pozdrav

Је л` су ово хтели да нам увале Шбаве, подмукли зликовци?

dusan14ifpv0kartaiznema.jpg

e67b6c1eb4e205bc87.jpg

Обе ове карте немају везе са историјском истином, али су из немачких извора. Па да видимо шта је то подваљено, а шта смо ми поверовали. :)

Velikosrpske švabetine...

..dosta mi je Bečke škole i njene velikosrpske propagande! :rtfm:

A jel mislis da je sve tacno sto je napisao V.Corovic ? Najtacniji opis i desavanja ovih prostora je opisao M.Milojevic. To je zabranjeno i stavljeno pod veto na Berlinskom kongresu. Deretic je kako sam kaze, preuzeo i prezentovao Milojeviceva istrazivanja.

Ti pišeš kao da je Milojević pisao ogromnu školu, stotinu godina prije Berlinskog kongresa. To nije tačno; Milojević je svoje kontroverzne knjige predstavio upravo u vrijeme kongresa, 1870-ih godina, te poslije njega do smrti i nastavio.

Tako da ne postoji nikakva veza između međunarodnog priznanja nezavisnosti Srbije i Milojevićeve srpsko-slovenske autohtonističke istorijske škole.

Uzmimo da je to tačno. Zašto onda Dubrovčanin Ivan Gundulić kaže ,,Lesandar Srbljanin'', ili ruski car kada nagovara Srbe da podignu ustanak protiv turaka ,,vi koji se potomci Lesandra Velikog'' ?

A zašto bi to moralo biti tako samo zato što su oni to tvrdili. Je l' su bili nepogrešivi? :eek:

Uzgred, koji car je Srbe nazvao 'potomcima Lesandra Velikoga'???

A zašto bi to moralo biti tako samo zato što su oni to tvrdili. Je l' su bili nepogrešivi? :eek:

Uzgred, koji car je Srbe nazvao 'potomcima Lesandra Velikoga'???

Među mnogima, treba li i cara sviju Rusa, Petra Velikog, ubrojati među nepoznavaoce što u manifestu (štampanom na strani 23 - 25 Orfelinijeve istorije o Petru Velikom, izdatom 3. marta 1711. godine) sokoli Srbe da dignu ustanak protivu Turaka, pa im preporuĉuje da se ugledaju na svoje daleke pretke, među kojima i na Aleksandra Velikog Makedonskog.?????????!!!!!!!:eek::dontunderstand:

golubica.gif
У петак, 10. јуна 2011. год. у КПЦ Нова Пазова, Цара Душана 1 (сала биоскопа) др Јован И. Деретић ће имати кратко предавање на промоцији књиге Историја Срба и Руса, други том. Почетак у 19ч, улаз слободан.

У среду, 15. јуна 2011. год. у Руском центру за науку и културу (Руски Дом) у Београду, Краљице Наталије 33, промоција са почетком у 19ч. Улаз слободан.

golubica.gif
У петак, 10. јуна 2011. год. у КПЦ Нова Пазова, Цара Душана 1 (сала биоскопа) др Јован И. Деретић ће имати кратко предавање на промоцији књиге Историја Срба и Руса, други том. Почетак у 19ч, улаз слободан.

У среду, 15. јуна 2011. год. у Руском центру за науку и културу (Руски Дом) у Београду, Краљице Наталије 33, промоција са почетком у 19ч. Улаз слободан.

Hoće l' u Ruskom centru da priča Rusima kako su oni ustvari Srbi ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back