Забранити књигу лудог Јове Капичића

ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ ЗАБРАНИ КЊИГА ЛУДОГ ЈОВЕ КАПИЧИЋА?

• ДА

• НЕ

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Маторог злочинца треба хитно киднаповати и убризгати му ону инјекцију ИСТИНЕ - јер очигледно зна где је гроб Ђенерала Драже Михајловића... има мЛого година и мож' да цркне а да ми не сазнамо и даље ИСТИНУ .

A to za grob mi nikako nije jasno što više ne otkriju gde je.
Ali najgore što niej otkriveno ni dok je Koštunjavi bio premijer.
tek to nije jasno.

Каријера

Почетак каријере

Као младић је ступио у аустроугарску војску и током учешћа у Првом светском рату напредовао до чина пуковника. После распада Аустроугарске у Првом светском рату придружио се контрареволуционарној армији Миклоша Хортија. Када је Хорти проглашен за мађарског регента, поставио је Стојаковића ѕа војног аташеа у Берлину. На овој позицији се Стојаковић налазио од 1925. до 1933. године. Од 1933. до 1935. године радио је у мађарском Министарству одбране. Председник мађарске владе, Ђула Ђомбош, именовао је Стојаковића за мађарског амбасадора у Немачкој. На овој позицији Стојаковић се налазио све до 1944. године. Више пута се састајао са Адолфом Хитлером, између осталог и 28. марта 1941, дан после пуча у Београду. Том приликом Хитлер му је рекао да планира да нападне Југославију и да Мађарска, поред осталих, може да очекује остварење својих територијалних интереса, [2] предлажући Мађарској да учествује у војној инвазији на Југославију и заузме онолико тероторије Баната колико жели[3] . Стојаковић се на самом почетку Другог светског рата залагао за што неутралнију улогу Мађарске предочавајући да је то и жеља Немачке. Касније, пре немачког почетка напада на Совјетски Савез, који је био предвидео крајем маја 1941, Стојаковић је променио свој став и са своје позиције у Берлину предлажио је да Мађарска узме активнију сарадњу са Немачком како би се избегло да Румунија буде награђена за своју сарадњу територијама за које је заинтересована Мађарска.[4]
[уреди]
Председник марионетске владе окупиране Мађарске

После немачке окупације Мађарске, Хорти, под притиском немачког амбасадора Едмунда Весенмајера (нем. Edmund Veesenmayer), предлаже Димитрија Стојаковића за председника владе [10]. Немци су том приликом имали у виду пронемачке и профашистичке ставове Стојаковића. Димитрије Стојаковић је 23. марта 1944. постављен за министра спољних послова и за председника колаборационистичке марионетске владе Краљевине Мађарске. На кључна места у својој влади поставио је истакнуте чланове мађарске фашистичке организације Стреласти крст[11]. Пре његовог именовања за председника, Јевреји у Мађарској су били дискриминисани и економски и политички, али нису били депортовани у концентрационе логоре. [5] Димитрије Стојановић је за време свог мандата помагао немачким окупаторима да почну депортовање мађарских Јевреја у концентрационе логоре, или за потребе робовске радне снаге [6] као и да повећају број мобилисаних мађарских војника у борби на страни Трећег Рајха [7].
[уреди]
Крај каријере

Порази немачке војске, протести међународне заједнице и прикључење Румуније савезничким снагама подстакли су Хортија да распусти владу Димитрија Стојаковића и постави нову владу на челу са генералом Гезом Лакатошом (мађ. Géza Lakatos).[8]. Кад су Немци свргнули Хортија, Стојаковић није био поново постављен за премијера. Када је Црвена армија почела да потискује немачку војску из Мађарске у априлу 1945, Стојаковић је побегао из Мађарске, али су га јединице америчке војске заробиле и изручиле Мађарској. У Будимпешти је осуђен за ратне злочине и осуђен на смрт. Стрељан је 22. августа 1946. у Будимпешти.[9]

Postoji paralela sa zločinima koje su počinili oslobodioci na primer u Francuskoj.
100,000 ljudi je streljano i ubijeno nakon oslobodjenja bez sudjenja u Francuskoj.
Najmanje 40,000 ljudi optuženih za saradnju je streljano i ubijeno odmah psole oslobodjenja.

Та паралела је непримењива на нашим просторима.
И сам то знаш

Јово је јавно изјављивао да је убијао по "ослобођењу" са и без пресуде, да се не каје због тога и да би поново то исто учинио, и да му је једино жао што није побио више "банде"!

Ruka ti se pozlatila Jovo al djabe bande i maloumnih se nakotilo kazem nakotilo jer to nisu ljudi ali doci ce njima neki novi sinter glave

Опет је било много згодније, за злочине против Срба
оптужити Србина....
А згодније је и стрељати Србина, него неког Мађара...
Ипак...братство и јединство су били у питању....
:per: :per: :per:

Jok. Ovog Srbina su streljali Madjari.
Ali su nama poslali sve svoje generali i feldmaršala koje smo mi streljali.

A opet treba napomenuti i svetao primer Endre Bajči-Žilinskog koji se u parlamentu svadjao sa svojim sunarodnicima tražeći da se osude počinioci zločina.

Опет је било много згодније, за злочине против Срба
оптужити Србина....
А згодније је и стрељати Србина, него неког Мађара...
Ипак...братство и јединство су били у питању....

''rodjace'' daj ba popusti malo sa srbima nego se izrazi kako treba jovo je dakle ubijao cetnicko-balijsku-ustasku gamad a ne srbe....ne zahebavaj nas ovde ne zaboravi da je bilo srba partizana u vecem broju pa su cak poslje 2 svjetskog rata primali cetnike u svoje redove to su fakti koje je nemoguce osporiti

''rodjace'' daj ba popusti malo sa srbima nego se izrazi kako treba jovo je dakle ubijao cetnicko-balijsku-ustasku gamad a ne srbe....ne zahebavaj nas ovde ne zaboravi da je bilo srba partizana u vecem broju pa su cak poslje 2 svjetskog rata primali cetnike u svoje redove to su fakti koje je nemoguce osporiti

Рођаче...
h035.gif
h035.gif
h035.gif
Пун ми је кувац тих, који дођоше у Србију
да убијају Србе...Ево ти га Ацо....Он размишља попут тебе....

Рођаче...
h035.gif
h035.gif
h035.gif
Пун ми је кувац тих, који дођоше у Србију
да убијају Србе...Ево ти га Ацо....Он размишља попут тебе....

to cetnici oslobodili srbiju...de ba ne pali se djabe...partizani jarane ne zaboravi ne pljuj po pretcima mojim kod njih nije bilo usranih podjela na ove ili one kako bi vi to danas predstavili....hajd sad dobro povrati znam da ti je muka

to cetnici oslobodili srbiju...de ba ne pali se djabe...partizani jarane ne zaboravi ne pljuj po pretcima mojim kod njih nije bilo usranih podjela na ove ili one kako bi vi to danas predstavili....hajd sad dobro povrati znam da ti je muka

Било је подела....
Муслимани су били...партизани...усташе..и

postujem, da zakljucimo po tvom su cetnici bili partizani i kao takvi oni su donijeli mir na prostore ex yugoslavie a partizani su bili cetnici koji su saradjivali sa hitlerom...jel tako ''rodjace''?

Истинита историја о том периоду ТЕК ТРЕБА ДА СЕ НАПИШЕ... а дотле је најбоље да се сачека а не да се лупета...

РАТНИ ЗЛОЧИН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВДА БИЛО КАКВОМ ИДЕОЛОГИЈОМ А МАСОВНО УБИЈАЊЕ ЦИВИЛА СПАДА У ГЕНОЦИД. То се нарочито односи на период ПОСЛЕ РАТА...

Ових дана, увелико траје кампања рекламирање књиге
бившег Титовог удбаша и генерала Јове Капичића....
Човек кога смо имали прилику видети на телевизији, очито није нормалан.
Поред свога ненормалног понашања, изнео је пар тешких квалификација
против Србије у којој живи. Рекао је како СРБИЈА ИСКОРИШЋАВА ЦРНУ ГОРУ.
Причао је да је Србија главни кривац за растурање Југославије.....
Врхунац болесног ума је изјава.....
ЦРНОГОРЦИ СУ ПОТОМЦИ РИМЉАНА....
Сведоци смо, да се данас у Србији забрањују књиге, које пишу и српским
јунацима, о патњи Србије, а у исто време се дозвољавају књиге у којима
се износе лажи и прекраја историја. Одговорите на анкету...
ДА ЛИ СТЕ ЗА ТО ДА СЕ ЗАБРАНИ КЊИГА ЛУДОГ ЈОВЕ КАПИЧИЋА?

Tom ludom doseljenom Brozovom CRNOGORSKOM boljseviku ne da samo treba zabraniti knijgu, nego ga treba izvesti pred sud za sve KOMUNISTICKE zlocine koje je ovaj crnogorski koljac izvrsio na nevinim civilima sirom Srbije.

Истинита историја о том периоду ТЕК ТРЕБА ДА СЕ НАПИШЕ... а дотле је најбоље да се сачека а не да се лупета...

РАТНИ ЗЛОЧИН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВДА БИЛО КАКВОМ ИДЕОЛОГИЈОМ А МАСОВНО УБИЈАЊЕ ЦИВИЛА СПАДА У ГЕНОЦИД. То се нарочито односи на период ПОСЛЕ РАТА...

koliko je meni poznato iz onih dedinih prica cetnicko ustasko balijska kolacija nisu bili civili ....osim kada su bjezeci pretvarali se da to jesu i kao taoce drzali cibile i onda je bilo po monoj titovoj sa takvim terorizmom nema pregovora zato su i nevini zbog bande stradali a o zlocinima bandita da ne pricam djaba , malo bi mi bila jedna sedmica...zlocin cetnika i partizana nemoguce porediti... nema tu egala

Ма није...Пева ова твоја земљакиња...Емина...
Пева за Србију на песми Евровизије....

neka je neka pjeva dobra treba onako fizicki i vjerujem da je apoliticna ono skroz osim ako ne zelis da dokazes kako su cetnici multietnicki raspolozeni pa ona kao gradjanka srbije pjeva za istu e to vec trebas nju pitati

Back