Zaborav

Gledao sam neku emisiju o ljudima s odlicnim pamcenjem, koji nista ne zaboravljaju, pre toga sam mislio da je to najveci dar, posle sam svatio da je to vise prokletstvo nego dar, a tako su i te osobe (otprilike) rekle, jer dok mi zaboravimo mnoge traume i teski i zalosni dani izblede kod njih je to isto kao kod momenta kad se desilo, ako im je neko "otisao" kod njih je taj momenat ostao isti, i stalno prezivljavaju taj gubitak, kod nas to s vremenom izbledi, imamo tendenciju da vise pamtimo dobre stvari i vise pamtimo uspehe nego poraze, tako da je zaborav cesto jako dobra stvar.

Ja imam tu situaciju da imam fotografsko pamcenje 😑 sve pamtim.
Ne znam drugi ali sam sebi sam napravio neku vrstu trika za to.sve slazem u neke fioke u glavu i kada mi neki okidac pogodi izvadim to iz fioke i onda motam film.ne volim to jer onda sam u stanju po celu noc samo da lezim gledam u jednu tacku i motam taj film.
Mnogo poznanika mi pricalo zaboravi ne misli o tome etc.djabe ali taj trik mi pomaxe barem nemam stalne filmove u glavi 🙄 nego eto kada povremeno.
U toj arhivi imam fioke koje se prepune prasine ,skoro nikad ne razmisljam o njima ali imam fioke koje su izlizane od stalnog otvaranja 😑
Imao sam davno jednu tesku traumu glave (spoljni uticaj da ne ulazim u detalje) e to jedino nista se ne secam kao da je gumicom izbrisan ceo dan maltene.doktori mi rekli da se mozak tako brani svesno zaboravio ceo stresni dogadjaj 🙄 .
Ostalo navikao sam vec,jedino kada sam bas sam otvaram po neku fioku ovako kada nisam su zakljucane.
Odavno sam naucio da pola ljudi nije briga a druga polovina se nasladjuje.
Zaborav tesko osim kada opet udjem u ravnu liniju 🙂

Postoji li nešto šta ste uspeli da zaboravite?
Autosugestijom, negiranjem ili dobrovoljnom amnezijom?
Smatram tu pojavu začuđujuće čestom, iako se mnogi ne slažu sa mnom.
Kroz razgovor sa jednom osobom, došla sam do zaključka da, iako je privid, može pomoći u stresnim situacijama.
Mozak se često poigrava s nama.

Autorska ( po običaju )
Ja sam neke datume stvarno izbrisala nekako iz pamcenja. Nedavno mi je trebalo nesto bitno i preturala sam po papirima kako bih nasla...
Mada, to sa pamcenjem brojeva kod mene nije cudno :mrgreen:

Uzecu jedan stih da objasnim
eto
retko dolazim kucci a pissem jos redje
i slike su bledje i bledje
a lepe potiskuju ruzzne

To je to...
zaborav je neka vrsta blagoslova
iako ja ne zaboravljam nego slike blede i odlaze u neke pretince i fioke
ali ponekad izadju pa iako nemam fotografsko pacenje
zabole kao prvog dana
Jbg
zivot boli uglavnom a srecca je retka biljka i treba je zalivati kad izraste u dussi.

Poslednja izmena:
Kroz razgovor sa jednom osobom, došla sam do zaključka da, iako je privid, može pomoći u stresnim situacijama.

Autorska ( po običaju )

Ja imam problem sa zaboravljanjem :( ali mislim da to moje zaboravljanje nije tema.

Zaboravila sam, zapravo potisnula nešto iz prošlosti. Ne mogu ni da pričam o tome...

Bold: Slažem se.

Autorska ( po običaju )

Ne zaboravljam lako, ali promenom ploče sve ređe i ređe razmišljam o pojedinim stvarima dok mi postanu potpuno nevažne, a postanu pre ili kasnije.
Nisam zlopamtilo.

Back