Za sve koji veruju da žene maštaju o silovanju

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam videla snimak i ne bih da ga gledam. A sto se tice seksualnih fantazija vezanih za silovanje one su vecinom upravo i samo to - fantazije. :)

Psiholozi tvrde da se u toj fantaziji krije potreba zene da se potpuno preda, a kako to cesto nije u stanju (iz puno razlicitih razloga) mozak pribegava mastanju i fantaziranju. A zapravo ni jedna od njih ne zeli da bude silovana i vrlo je svesna brutalnosti tog cina.
A zašto onda ja na primer nikad u životu nisam o tome maštala?
Ja (ako već psiholozi tvrde "potrebu da se predas") sam zamišljala vođenje ljubavi uz muziku i desetine sveća, msm znam da je glupo, tipično za američke filmove, ali eto, meni "totalna predaja nekome" znači prvo emotivnu "predaju", evo čim pomislim samo na takvu vrstu seksa, seksa uz emocije, ljubav...
Ljubav je najjača fantazija...zato što je upravo to- fantazija. Ne postoji. Što ne znači da ne možemo da se "igramo". Da fantaziramo.

A zašto onda ja na primer nikad u životu nisam o tome maštala?
Ja (ako već psiholozi tvrde "potrebu da se predas") sam zamišljala vođenje ljubavi uz muziku i desetine sveća, msm znam da je glupo, tipično za američke filmove, ali eto, meni "totalna predaja nekome" znači prvo emotivnu "predaju", evo čim pomislim samo na takvu vrstu seksa, seksa uz emocije, ljubav...
Ljubav je najjača fantazija...zato što je upravo to- fantazija. Ne postoji. Što ne znači da ne možemo da se "igramo". Da fantaziramo.
Ne vazi to za sve zene, to sam propustila napisati. :) Jer o silovanju nisam ni ja nikada mastala.

• Zapanjen
Reactions: DUH
@Bambi Jesam ti rekla, evo je još jedna "naša"!
@Dodola tripuju, tripuju i to samo tako...msm muškarci. Ebote, laž čovečanstva, koji % populacije veruje u to, dobro je što sam otvorila temu.
Ma ne veruje bre niko... Ima bolesnika uvek. Jedan moj drugar je mazohista, diže mu se kad ga neka izvređa, al toga je uvek bilo. Sporadični slučajevi kod oba pola.
Recimo, tog mog drugara pale medicinske sestre i zamišlja kako mu stavljaju kateter. I to ga loži opasno.

• Haha
Reactions: DUH
Ma ne veruje bre niko... Ima bolesnika uvek. Jedan moj drugar je mazohista, diže mu se kad ga neka izvređa, al toga je uvek bilo. Sporadični slučajevi kod oba pola.

To je fetiš. I kako možete bez zadrške da kažete bolesnik, kad se malo zna o tome kako nastaju fetiši.
Pretpostavlja se da je neki utisak iz najranijeg kontakta sa polom koji nas zanima, a to može biti bukvalno bilo šta. Možda ga je prva devojčica u koju je bio zaljubljen izvređala žestoko, i njemu od tada ostalo da je to ljubav.

Svakako da nam ne koristi narativ "žene se lože na silovanje" ali nam ne koristi ni "bolesnici i bolesnice", jer će njih onda biti stid i neće tražiti pomoć.

Ne daj Bože da je iko od vas psiholog, vratili bismo se u srednji vek.

U kontekstu psihologije je dokazano da oko 60% ispitanica je potvrdilo da ih fantaziranje o silovanju uzbuđuje.

Napominjem, FANTAZIRANJE.

Realnost je drugačija.

https://www.jstor.org/stable/20620397

https://www.psychologytoday.com/us/blog/all-about-sex/201508/why-do-women-have-rape-fantasies

Ovo je tačno. Glede teme:
"Žene ne fantaziraju o stvarnom silovanju i ne razmišljaju: "Oh kako želim da me netko napadne, pretuče, preti nožem i siluje." nego: "Oh, mogu da zamišljam kako me on želi toliko da ću mu u mašti dozvoliti da mi strgne odeću, baci na krevet i uzme me. Fantazije "silovanja" često uključuju odvažnog, pomalo arogantnog ali privlačnog muškarca kojem žene dozvole da ih u fantaziji prisili na seks. Prema nekima maštarije o prisilnom seksu ženama smanjuju muku povezanu sa seksom jer u fantaziji one nisu odgovorne za to što se događa i zbog toga ne treba da osećaju krivicu ili stid što se seksaju i prepuštaju seksualnoj žudnji. U njihovom umu, ne rade to one, to radi druga osoba pa se ne moraju osećati krivim. Ili se radi o tome da žene koje u stvarnom životu imaju takva radna mesta ili tako uređen život da neprestano moraju preuzimati kontrolu, jednostavno žele imati mesto, barem u fantaziji, u kojem će kontrolu preuzeti netko drugi. Ta fantazija nije zapravo fantazija o silovanju u realnom smislu reči, već odražava ideju submisivne ženske i dominantne muške uloge u kojoj muškarac deluje u skladu sa svojim seksualnim porivima kada to odluči, a žena se tu puno ne pita (niti želi da se pita).
Osim toga, fantazije "silovanja"“ mogu biti produkt otvorenijeg i znatiželjnijeg pristupa seksualnosti i odražavati spremnost na toleranciju cijelog niza seksualnih želja kao dela bogatog seksualnog života."

To što je neko inhibiran ovim ili onim, ne daje mu za pravo da osiđuje ljude koji su drugačiji, a ovo na kub važi za seskualnost.

I razlika je što je fantazija potpuno kontrolisana. Ljudi koji odluče da sprovedu fantaziju to nazivaju CNC (consenting non-consent) ili jednostavno roleplay. Igraju se uloge i to daje osećaj kontrole da smo mi ti koji vučemo konce iako ih prividno prepuštamo.

A drugo, postoji i situacija kada je neko bio žrtva seksualnog nasilja i sada želi da rekreira tu situaciju ali pod svojim uslovima, da bi povratio osećaj kontrole i otarasio se osećaja bespomoćnosti. Sve to može biti u svrhu isceljivanja nečije seksualnosti.

Ali da se žene lože na stvarno silovanje, o tome je bespredmetno raspravljati.

A kakve veze ima nasilan seks sa silovanjem?

Upravo nikakve.

I razlika je što je fantazija potpuno kontrolisana. Ljudi koji odluče da sprovedu fantaziju to nazivaju CNC (consenting non-consent) ili jednostavno roleplay. Igraju se uloge i to daje osećaj kontrole da smo mi ti koji vučemo konce iako ih prividno prepuštamo.

A drugo, postoji i situacija kada je neko bio žrtva seksualnog nasilja i sada želi da rekreira tu situaciju ali pod svojim uslovima, da bi povratio osećaj kontrole i otarasio se osećaja bespomoćnosti. Sve to može biti u svrhu isceljivanja nečije seksualnosti.

Ali da se žene lože na stvarno silovanje, o tome je bespredmetno raspravljati.

Upravo nikakve.
Sve se slazem ali nema logike reci da je bespredmetno raspravljati a jos uvek raspravljate.

Back