Ne razumem se ni malo u elektrotehniku mada vidim da ovde studije traju 3 ili 4 godine. Nasa visa skola elektro nije ovde u istom rangu kao i u RH ili RS ali vi o tome sada verovatno znate vise od mene.
I mene je jako nervirala sva ta korupcija, kradje i politika na nasim prostorima. Ovde toga ima jako malo i ako se nesto i desi, to se brzo rascisti sa otkazima i ostavkama.
Politika i nacionalizam malo koga interesuje, barem ne u toj meri da bi se nervirali.
Svi su u trci za novcem, boljim polozajem i putovanjima. Kuca, investicije i slicno. Znam da ce neko reci da nije sve u novcu i ja se slazem sa tim, ali to obicno kazu oni koji ga dovoljno imaju :-)
Ima i ovde cudnih i nastranih ljudi, droga i pice su veliki problemi ali svi skidaju kapu Anglo-Saksoncima na organizaciji. Drustvo i svi sistemi su jako dobro organizovani i uskladjeni. Ne kazem da neke stvari ne mogu biti i bolje, ali bilo sta da poredim sa mojim iskustvom sa Balkana, veliki je ovde napredak, na bolje.
I mene je jako nervirala sva ta korupcija, kradje i politika na nasim prostorima. Ovde toga ima jako malo i ako se nesto i desi, to se brzo rascisti sa otkazima i ostavkama.
Politika i nacionalizam malo koga interesuje, barem ne u toj meri da bi se nervirali.
Svi su u trci za novcem, boljim polozajem i putovanjima. Kuca, investicije i slicno. Znam da ce neko reci da nije sve u novcu i ja se slazem sa tim, ali to obicno kazu oni koji ga dovoljno imaju :-)
Ima i ovde cudnih i nastranih ljudi, droga i pice su veliki problemi ali svi skidaju kapu Anglo-Saksoncima na organizaciji. Drustvo i svi sistemi su jako dobro organizovani i uskladjeni. Ne kazem da neke stvari ne mogu biti i bolje, ali bilo sta da poredim sa mojim iskustvom sa Balkana, veliki je ovde napredak, na bolje.
, no s tim faxom je mogao biti i programer, i administrator, i koješta...mada ljude odmah asocira na popravljanje televizora ( pa mu tu i tamo uskoči koja baba sa spikom kak joj je crko tv
, dok on naravno o tome nije da ne zna..već...to je sasvim drugi par čarapa.

Pa, evo, stvari stoje ovako: delimicno smo se snasli, preziveli smo jedva i delimicno smo se sredili. Moj muz je uspeo da nadje svoj prvi posao nakon vise od 300 aplikacija. Medjutim, za drugi posao (kad je vec imao austral. radno iskustvo), to je bila sasvim druga prica. Posle samo nekoliko aplikacija, nasao je posao za 40% vecu platu. Ja polako zavrsavam difer. ispite, pa krecem i ja u mukotrpnu potragu za poslom. Za sada imam samo neki casual poslic. Srecom, ovde moze sasvim ok da se zivi i sa jednom platom.
. Bolji je standard zivota